Getting broadband finally

Ebben a pillanatban a szélessávú internetszolgáltatás előnyeit élvezem „wireless” formában a kiváló Párkány strasszében.

Hát, fasza, egyébként.

Ennek a baromállat blognak komoly szerepe volt abban egyébként, hogy a szélessáv-szolgáltatók igájába hajtsam a fejem. Korábban GPRS-es chatelésen meg okkézsönel Index nézegetésen kívül nem nagyon egerésztem itthonról a neten és elég is volt. Nademostugye. Nem beszélve arról, hogy most aztán szétwarezolhatom magam PS2 ISO-ból, hiszen végre sikerült megchippeltetni (chip-chip-csóka) a konzolt. Így két év után. Nem kell semmit elsietni, étttted.

Igen, aláírtam száz évet, örökké UPC előfizető leszek. Igen, kábeltévén is elköteleződtem a Chello mellett. Korábban ingyen jött az adás ősrégi, tőlem független buherák miatt, most a csóka, aki bekötötte a netet hivatalból tisztába tette a dolgokat: fizethetek havi három forintot ugyanazért, mint ami eddig ingyen gyött tévé szinten. Viszont korrekt volt: előre mondta telefonba, hogy a svarc bekötés nem maradhat, ha netet akarok tőlük. Mondtam oké. Assetuttam, hogy svarc. Csak mindig szar volt a kép és nem vagyunk upc előfizetők 1.5 éve. Tulajdonképpen feltűnhetett volna.

Ember kijött és olyan service-t nyújtott, hogy ólálá. Önállóan kereste meg a közös képviselőt, hogy az nyisson ki nemtom milyen szekrényt/ajtót, ahol aztán elszüttyögött a vezetékekkel. Türelmesen segített összelőni a kábel modem + saját wireless router (ma vásároltam!) + iBook kombót, pedig ez igazi szopatás, de a csávó ott volt.

Jöhet a kérdés, hogy miért Chello? Korábban nagyon sok rosszat hallottam róluk, ezért igazából nem is ebbe az irányba akartam menni. Megnéztem az ADSL témát, viszont Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Kedves Barátaim, a XIII. kerületben, mint több forrásból megtudtam (including T-Comos arcokat), körülbelül zéró esélyed van ADSL-re. Két magyarázatot hallottam, az egyik valami optikai kábeleket magyaráz rézdrótpárok helyett (ezt nem értem, pedig próbáltuk megfejteni Bubuccal), a másik pedig elfogyott kártyahelyekről a központban, ami számomra érthető és biztos súlyos, de azért LOL. Ember azt mondta, hogy hónapokat lehet várni, rosszabb esetben éveket. Thanks. Konkrétan tékomos arc mondta, hogy menjek a upc-hez. Hát érted.
Úgyhogy most Chellovarjú vagyok. Megy faszán egyébként, mondjuk a hirdetett 2.5 megabit magyar sebességmérő oldalak szerint is kábé 1.2…nem vagyok meglepve, de világosítsatok fel, ha ez normális 🙂

Még a routert kell lepasszvördöznöm, mert most valszeg az egész háznak szolgáltatok Wifit, csak nincs erőm felszetapolni. Éjjel ideólálkodhattok netet lopni, úgyse tudtok letölteni semmit a futó torrentek miatt 😀

Na csőzet.

Szólj hozzá!