Inni pálinkát

Fiatalon (13-18 évesen) nagyfiúnak levés, disznóölésen házi törköly bevállalás, nyelőcső szétégés, hagymás vér kihányás, három napig forrót fosás. Ténylegesen felnövés (18-21 évesen), gyümölcspálinkát megkóstolás, önmagunkkal és az itallal elégedett levés, mégegyet megivás, mégegyet megivás, mégegyet megivás. Üvöltve hányás, alkoholról örökre leszokás, ott nem lévő haveroknak vagányan másképp mesélés. Átmeneti korba kerülés (21-25 évesen), pálinkával óvatosan bánás, ritkán, óvakodva ivás. Megöregedés (25-28 évesen), pálinkáról sokat olvasás, tanulás, minőségi pálinkákból keveset kortyolgatás. Társaságban bölcs pálinkafőzőként viselkedés, okosakat mondás (pl: pálinkát mindig nagyon hidegen idd!), utána Magyar Pálinka Háza mellé költözés, eladóktól igazságot megtudás, utána úgy cselekedés, pálinkát szobahőmérsékleten fogyasztás, aszútörkölybe beleszeretés, kísérőital vagy szikvíz nélkül próbálgatás, jónak gondolás. 2006 tavasza elérkezés, Budapesten pálinkafesztivál levés, haverokat beizzítás, elmenésre készülődés. 🙂

“Inni pálinkát” bejegyzéshez 10 hozzászólás

  1. Az vágó mindenkinek, hogy már ma kimegyünk a Pálinkafesztiválra, ugye?
    Hol találkozás meg hánykor? Jöm Efa, Zorró, Dzsajokosz az eddig tuti.

    Válasz
  2. A pálinkaféleségek neveinek számos formája maradt fenn a mai napig. A különleges, tréfás elnevezések gyakoriak: kugyi, bugyi, gugyi, lámpás, szemvíz, nerángass, papramorgó . Szegedről és környékéről származik: anyatej, boszorkányfing, kerítésszaggató, lacibetyárköpés, majomtej, nyakolaj, piaclégyköpés, geberdusz, gyűlölömital.

    Válasz
  3. „Ahogy megyünk előre a kampányban, úgy Mikola Úr is egyre jobban fog fogalmazni..”
    OV 2006. április
    :)))

    Válasz
  4. A májusi előzetesbe posztoltam véletlenül a páleszbalhéval kapcsolatban. Még ki kell igazodnom ezen az egész kócerájon itt a neten. Mindenesetre qrva jó volt liberális sátor exhelyén a balhé. Hála istennek, nem volt ott a liberális sátor.

    Válasz
  5. Mongyuk idemásolom:
    Nna, kuss, mert írok én is, nem kell beszólni köcsögök! Tegnap voltam durva pálinkafeszkón. Asszony elengedett azzal a feltétellel, hogy mire hazaérek, ki kell józanodnom. Be sem basztam szerencsére…annyira. A legkeményebb, hogy amikor Miciéktől elbúcsúztam, még ráeresztettem asszonykára egy hívást, hogy mi a szitter a két punással otthon. Erre ő ‘megkért’, hogy igyak még egy sört, mert megérdemlem! Hát, vazze, ez a durva, nem?! Melyik asszony mondja, hogy tolj be még egy sört, mert megérdemled. Szóval jól vissza is fordultam Miciékhez kezemben egy korsó sörrel. Páleszt már nem mertem inni; azért az már pofátlanság lett volna életem szerelmével szemben. Dzsajakosz mellettem egy újabb adag parasztkóbász paprika paradicsom kenyér adaggal kényeztette csoffadt testét (szerintem tuti nagyon bebaszott mire bezárt a bazár, de majd ezt jól leírja, ha akarja). Aki még nem tudná, Dzsajakosznak van egy olyan félelmetes vágás az oldalán, hogy amikor meglátom (mint pl. Kiskunmajsán néhány héttel ezelőtt a fürdőben…a többi esetről most itt nem számolok be) a frankeinsteni operáció jelét, elkezd fájni a fogam és szédülni kezdek. Vazze, tényleg olyan vágása van, hogy besírsz. Széttúrták a veséjét kb. 1.5 évvel ezelőtt. Azt tanácsolta neki a dokistáb a műtét után, hogy igyon sört, mert attól sokat fog pisálni és kijön minden vesekő, meg egyébként is tisztul a veséje. Azóta alkoholista lett. És még egy kurva nagy vágása is van az oldalán. Ja, ezt már írtam.

    Válasz
  6. „elkezd fájni a fogam és szédülni kezdek” LOL 🙂
    (tényleg durva a vágás, eccer majd nézzétek meg)
    😀

    Válasz

Szólj hozzá!