1. Vérében megbújó közönnyel a baloldalra szavaz még akkor is, ha tudja, hogy a választás után két hétre újraöntik a Felvonulási téren a Sztálin szobrot

2. Az összes tömegközlekedési eszközön az ajtóban állva utazik.

3. 5 éves kor alatt mindig azon a helyen akar ülni, ahova a 70 éves nagypapája ledaruzta magát.

4. 5-10 éves zónában alagútfúróval turkál az orrában minden nyilvános helyen, majd utána a drazsét megeszi vagy a legközelebbi szilárd tárgyba törli.

5. 10-15 éves korban hangosan üvöltözve kurvaanyázik az összes nyilvános helyen (ha fiú, ha lány), majd 5 percig vihog a barátjával, barátnőjével, mint aki jól végezte dolgát.

6. 15-20 évesen tonnazselé-kínaipiacos álnike-pénztárosszőkehaj (lány) / zseléshajonfocistamelír (fiú)-kannásbor-csempészcigi-nyugatinál tinidiszkónál sorban állva berúgás.

7. 20 év fölött tescosör-csempészcigi-munkanélkülineklevés-biztonságiőrnekállás-metróaluljáróban fogatlanul emberkedés-mobiltelefonon 8 munkaórában játék és dohányzás

8. 30 év fölött elhízás, tescosör, tvbámulás, gyerekverés, játékgépezés, asszonyverés

9. 40 év fölött csendes alkoholizmusba ágyazott hízás, tescosör, tvbámulás, gyerekverés, játékgépezés, asszonyverés

10. 50 év fölött magas koleszterin, magas vérnyomás, túlsúly, toka, bögrecsárdákban életet élés vagy otthon főzés-mosás-takarítás, nyaranta egyszer Dagályon megfürdés

11. 60 év fölött (ha a rák nem viszi el) a tömegközlekedésen mindenki (főleg várandó kismamák) felöklelése, egyetlen zsírosgalléros zakóban és műanyagingben izzadás-virítás a kocsmában nyitástól zárásig, magas koleszterin, magas vérnyomás, túlsúly, toka, azért töményezés, lángos és hurkaevés.

12. 70 év fölött a következő választást bekatéterezve, oxigénmaszkban megérés, baloldalra szavazás, meghalás.

8 Replies to “Rossz nevelés I. (Azaz mitől átlag budapesti, aki átlag budapesti)”

 1. newcy: ez ám a kényelmes hozzáállás. Akinek nem tetszik, takarodjon. Na hát pont ezt nem.

 2. Ha mi, bevándorlók, nem maradunk, ki teszi jobbá a várost?! Mert te nem, Newcytesó, az biztos… Sajnos

 3. Nem azt írtam, hogy akinek nem tetszik takarodjon. Lehet tenni ellene és jó példát mutatni.

  De nem gondolom, hogy az itt felvázolt helyzet csak és kizárólag Budapestre lenne jellemző. Ha mégis így van, én kérek elnézést!

 4. Iszonyat primkó, aki erre az idejét és energiáját fecsérli. Nyílván tescosörtől lett nagy az arca és munkanélküliségében mocskolódik, ahelyett, hogy magába nézne.

  szégyellheti mindenki magát, aki ezzel egyetért!

 5. Bukarest,( már a név is gáz, önmagáért beszél, de ne legyen igazam) Már mért kellene szégyellnie magát valakinek aki nem proletérként ,hanem normális polgárként egy normális polgári városban, országban szeretne élni??

 6. drágáim!
  a magyarok különlegességébe vetett hit, jelentem, pusztán legenda! nem vagyunk sem kiemelkedően jók, sem besüllyedően rosszak (talán csak a midlife crisis jön nálunk hamarabb, mint máshol – az időtengelyen vmikor a takonyevés és a kurvaanyázás között :).
  a budapestiek meg csak annyira különlegesek a magyarok között, mint a magyarok a világban.

  ezzel együtt a fentiek valóban übergázok, és sürgősen meg kell kezdeni a korrektív akciót. én a szólás szabadságát választom, és szólok, ha vmi nem tetszik. szemetelőknek, csikk-eldobóknak megmutatom a szemetest (sosincs messzebb 10 m-nél), ajtóban állókat beljebb küldöm, stb.
  mondjuk, én száz kg fölött vagyok, lehet, h ezért működik… 🙂

  uff.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.