Óriási techno freak meg geek meg minden egyéb kütyü-őrült szó által fedett tartalom vagyok. Enneagram ötös, megkeresem, kifigyelem, megfigyelem, kielemzem, tudom. Eldöntöm. Követem. Ha biciklit veszek, egy hétig biciklinézés van, majd a létező legjobb ár-érték arányú bringa behúzása. De ez alapvetően mindenre igaz.

Viszont lehet, nem lennék jó marketing igazgató. Két óriási tévedésem volt életemben (na jó, csipetnyivel talán több, de kettő ebben a témában).

1. 1996. Kökin metróperonon gyaloglás. Fennhangon felvisít az egyik váró utas rádiótelefonja -ami akkor még nagyon ritkaságszámba ment, ufónak és irdatlan köcsögnek számított*-, mire én a mellettem sétáló barátomnak: “biztos, hogy előbb lesz autóm, mint mobiltelefonom.” Telefon pár hónapra rá behúzás, autóm meg szerintem egyszer biztos lesz.

*Ma is van ember, aki azt hiszi, erős és szép, mert mobiltelefonja van, ja meg über gazdag és hatalmas farokkal rendelkezik, ezért könyököt 80 centire kitartva üvölt, mint a baromállat, mindenhol. Sajnos.

2. 1997. Először foglalkoztam komolyabban az mpeg-I layer III audió tömörítő codec-kel*. Némi internet böngészés és kutakodás után a következő mondat hagyta el a számat: “Ha már az ember nem fizet a cd-ért, nehogy már legalább egy teljes üres cd-t ne áldozzon rá. Az mp3 fasság.” Az, hogy az mp3 elterjedését nem annak köszönhetjük, hogy az emberek nem kívántak egy teljes üres cd-t áldozni egy albumra, mit sem csökkent gigantikus tévedésem gigantikusságán.

*Sok nagyon okos ember hívja az mp3-at mpeg 3-nak. Hallani itt-ott, villamoson, dohányzóban, mekdonálcban. mer tudják, hogy az mp az mpeg-ből jön, mer értenek hozzá. Na, tőlük kell tisztes távra húzodni villámgyorsan, ha az ember békében, faszkalapmentesen szeret élni.

7 Replies to “Mobil, empíszrí, tévedés”

 1. Bobix maestro, kúl kis anyag ez. A változó világ viharai közepette nyíltan őszintének maradni nagy tett. Főleg multinál dolgozva… ahol csak a taktikai fecsegés még a dohányzóban is. 🙂
  Respect.

 2. Elso tevedesedet némileg igazolja, hogy a mobilozas onmagaban veve nem nyert volna letjogosultsagot, a tomeges hasznalat adta meg neki a lokest. Lasd még “korai kocsog mobilos ugy teves, mintha telefonalas, de fulon a telefon varatlanul megcsorrenes”.
  Csakugy az mp3 tevedesed! Az onmagaban veve is szorakoztato volt, amde a Napsteres korszakban 28000 modemmel 640mb winyara 112kbps letoltott file minosege akkor még megkérdőjelezte a tomeges elterjedest. lasd még “oromomben kurjongatas, mikor mp3 1k/s-el joves” 🙂

 3. mp3 gyűjtés, cd-re kiírás, soha többé meg nem találás, ezer mp3 cd őrizgetés.
  feladás.

  mp3 gyűjtés, cd-re nem kiírás, félévente vinyócsere v vindoz reinstall, idegösszeomlás, mp3 gyűjtés elölről.

  mostanában rádiót hallgatok… :I

  minősített eset, amikor száz éve a bahia kiadta az összes ómagyar alter és/vagy underground cimkével felaggatott fosht (10 órányi anyagot) egy cd-n, 128 k-n tömörítve, tudósok meg ugatha christie meg társaik. vhol megvan otthon… 🙂

 4. Pecsában orosz mp3 fullos szídí vevés, melyen oroszul es angolul “jogdíjak kifizetve” szövegnek levés?

 5. Moszkvában minden engem érdeklő zene mp3 cédén szarér-húgyér megvevés, innentől örökre ellevés, új zene úgysem hallgatás (lásd még konzervativizmus).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.