9 Replies to “Szabadság tér, 2006.09.19, 01:00 AM”

 1. Felhívnám az ínyencek figyelmét, hogy a rettenetes szovjet emlékmű csillaga is szerepel a képen. Kár szegény tőzsdepalotáért, de elmondhatatlanul örülök, hogy a szovjet emlékművet meggyalázták.

 2. Nagyon szomorú a második világháborút követő szovjet elnyomás, történelmünk sötét foltja. Átok és megvetés legyen a jussa mindazoknak, akik felépítették és működtették azt a rezsimet, mind a magyar, mind az orosz oldalon.

  A szovjet hősi emlékmű viszont azoknak a taknyos kölyköknek állít emléket, akik átutaztak a fél világon, hogy a fasiszta elnyomástól megszabadítsanak bennünket, és ezért az életükkel fizettek. Még a rendszeres borotválkozás beköszönte előtt szaggattatták magukat gránáttal darabokra, csak hogy én öreggé és kövérré válhassak.

  Nyolcvanéves ukrajnai nyanyák nézik most a hírekben, hogy a hatvan éve gyászolt férjecskéjük sírján rövid hajú sportrajongók ugrálnak.

  Nem jó, ha ott van ez az emlékmű, de az sem jó, ha nincs ott.

 3. Én Mikivel értek egyet, annyi kikötéssel, hogy azért ne gondoljuk hogy azért utaztak át a fél világon, hogy megszabadítsanak minket hanem, mert parancsot teljesítettek, és ha nem tették volna a sajátjaik lőtték volna halomra őket. Nagyon szomorú ez de sajnos ők eleve halálra voltak ítélve, és teljesen mindegy volt nekik, hogy ez Magyarországon, Németországban vagy a Marson történik…

 4. Én is nagyon sajnálom a fiúkat, de azért ne legyen már egy elnyomó állam elnyomó jelképével ékesített “hálaoszlop” a belváros kellős közepén, szemben az amerikai követséggel meg a tévével baszki!

 5. Ja, és még annyi, hogy megköszöntük elégszer ezt a kitűnő “felszabadítást”, negyven évig mást se csináltunk. Legyen most akkor elég (még az ukrajnai néninek is).

 6. Én könnyedén el tudnám képzelni ugyanazt az emlékművet csillag nélkül. Az eredeti felvetés viszont jogos, hogy a képregény többet mond így a csillaggal együtt! 🙂 (bár én nem vettem észre magamtól)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.