Az idei október a lógásról szól. Mindenki annyit lóg, amennyit az arcbőr vastagsága megenged neki. Gyurcsány Feca 3 és fél évet fog lógni, kormányostól. Ők kollektíven gyakorolják a hatalmat, és egyenként is megvan a szaruréteg, de együttesen hosszú bliccre jogosító hámot birtokolnak.

Vállalja a lógást az ellenzék is. A Fidesz nagyot emelve a legitim parlament kiürítésével lóg, politikai szlengben bojkottál. A kockázat benne van, nem is kicsit, mert kivinni a politikai életet az utcára az már majdnem zsibvásár. Enyhe áthallással a Petőfi Csarnokos hétvégi bolhára. Itt a vastag arcbőr a leégés ellen kell. Ősszel nehéz leégni. Nehéz volt eddig. A Fidesz – KDNP vezérkar valóra válthatja. Szerintem ők is érzik ezt, de olyanba vágtak, amiből nem lehet kicsit kihátrálni. Ha buknak, cserét kell kérni, mert ők kellően intelligensek ahhoz, hogy lássák: hiteltelenül nem lehet politizálni. Megtippelni sem merem, mi lesz a kimenetel.

Lóg az MDF is. Mondhatjuk úgy is: lógnak a kis gecik. Karbatett kézzel nézték, nézik, ahogy folyt, folyik a küzdelem egy (lelki)ismeretlen hatalom ellen. Hangos szó, igazi vélemény, de még csak némi látszatfelháborodás sem hangzott fel. Mondjuk a régi és az új kenyéradó gazdi ellen fellép sem szokás, így maradt a csend és a kényelmes, langyos, pöcökvakargatós kivárás. “Osszátok csak egymást!” – mondta Ibi nénje. Csak a szalámitaktika. Most akkor ez tényleg a jobboldal?

Lógnak a Kossuth téren a törvényen belül a törvényen kívüliek. Hédervár település önkormányzata a héten kihelyezett ülést tarthatott. De mától már hideg van napközben is. Az ingyenkoszt sem segít. Kipukkan vagyis inkább leereszt a lufi. “Kihörpentik boraikat, végét vetik a zenének, s hazamennek a legények.”

Legtovább tehát Gyurcsány marad. Vesztünkre? Pár év és kiderül…

11 Replies to “Blicc”

 1. Ja. Meg a Sajnos is a lógásról szólt most októberben, viszont készül a Normandiás cikk. Már a harmada meg van… Bubuc, Reci és Dzsajokosz hozzáférését pár napon belül törölni fogom és megmaradunk páros blognak, Gerikém.

 2. Te ne törölgessél baszki
  otthoni hozzáférés átmeneti szüneteltetése miatt jelenleg nem tudok termelni… max a munka rovására… mit szeretnél?

 3. Az a baj, hogy sokkal jobbakat írnak, mint én, így mindenképpen meg kellene tartani őket. 🙂 Én egyébként elvből főleg a munkaidőm terhére írok postot. A szabadidőm nem erre való. :o)

 4. A Fidesz – KDNP vezérkar (…) kellően intelligensek ahhoz, hogy lássák: hiteltelenül nem lehet politizálni.

  Aaaaaaztaqrva. Mit csináltak ezek idáig, vazze?! KDNP Semjén Pubival és egyéb duplanullás ögynökökkel. Szarrá röhögöm magam az ilyeneken. Fidesz depláne. Többet váltott irányt az a párt, mint egy teher szerelvény a Rákos rendezőn. Liberális, nemzeti (“polgári”, hogy ti is értsétek), most meg nemzeti kommunista. Közröhej, a sok okos meg bólogat neki. Broááf.

 5. A Fidesz sosem volt jobboldali, a polgári szó használata egyértelmüen politikai marketing, a “jobbos” ideológia (ki)használása mellett pedig folyamatosan baloldali a gazdaságpolitika 1998 óta.

 6. LL, ecsém, te meg honnan bújtál elő? Csak nem a szaros seggemből? Még fikázni sem tudsz egy egészségeset. Egyes, leülhet, küldd be anyádékat!

  Amúgy hogy az MDF szalámi taktikát folytatna… Hmmm. Voltak ők már a levesben, csoda,hogy ki tudtak mászni. Szerintem inkább csak óvatsak, kivárnak. Talán jól is teszik. A másik egykori hozzávaló beszopta, gyakorlatilag a statisztikai hibahatár alatt teljesítenek mostanában. Pedig a sztárügyvéd megaszondta, hogy majd ő leveszi a Viktor fejéről a koronát. Muhaha. Most Semjénék vannak soron. Ha nem vigyáznak majd ők is csak néznek, mint fácán a tálcán. Persze amíg nagyobb hülyeségeket bírnak mondani, mint a gazdaszervezet, addig jó esélyük van. Persze csak amíg a vezénylőtábornoknak ez az érdeke. Szóval gurul-gurul a kisgömböc, kérdés, mennyit tud beszippantani az utóbbi időben “méltatlanul” elhanyagolt szélsőségesektől (MIÉP, Jobbik, MNB2006 és egyéb idiotizmusok) és hogy attól vajon szétpukkad-e?

  Érdekes, hogy a Fidesz népszavazását már a valódi Kommunista párt is támogatja. Kérdem én: hol van itt a jobb oldal?!

 7. Jaszkari, azt azért elmondhatnád, hogy honnan veszed a bátorságot, hogy ilyen hangnemben kommentálj. Ez nem az Index fórum.

 8. Az a baj, hogy leszaroztam, aki leszarozott? Aszittem, egy olyan helyen, ahol az egyik főmegmondó neve Geci, ott ennyi belefér. 🙂

 9. Nem, csak a szaros segg és a küldd be anyádékat volt kissé erős, de lehet, hogy én vagyok érzékeny 🙂
  Egyébként észrevettem, hogy csak a hajnali 4 körüli kommentjeid ilyen erősek, buliból hazajövet netezel ilyenkor?

 10. Igazából az egész csapatból én vagyok a legfinomabb srác, csak a többi arc lusta írni, mert beletespedtek a kényelembe multiéknál. ;o) Kivéve Mici bátyámat, aki mindannyiunk névadója. 🙂 Ráadásul, ha én le “büdöscigányozhattam” a vörsöreggeles Gyárfást, akkor más is anyázhat. Kommentet meg elvből nem törlünk, amíg van tárhely.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.