„Fenyőünnep immár eljő…”

Jézuska 20 éve térhetett vissza a köztudatba, amikor a Magyar Televizió először sugárzott éjféli misét története folyamán. Azóta ott van, nem csak a nagyszobákban kap helyet, és alapot ad arra, hogy átmeneti korunk átmeneti embereiként megálljunk egy pillanatra és szeressük egymást a szokásosnál jobban, vagy egyáltalán csak odafigyeljük kicsit jobban azokra, akikre úgy gondolunk, mint hozzánk közel állókra.

Nem szabad hagyni, hogy belefulladjunk a következő kérdések: mennyi pénzünk van? jut-e mindenre és mindenkire? kinek mit vegyünk ajándékba? mit eszünk? mit sütünk? miért ilyen karácsonyfát vettünk? ETC.
Csak éljünk a lehetőséggel és a melegség úgy járjon át minket, hogy egy pillanatra elfelejtjük mindazt, ami következik dec 27 után és feltöltődünk, meg persze fel is töltjük a számunkra kedves embereket.
Legyen mese ez a 2-3 nap, együnk, igyunk, mosolyogjunk, hallgassuk meg újra a család örök történeteit, és mossuk meg örömkönyeinkkel ténylegesen, vagy csak lélekben életünk egyre vastagodó könyvének azokat a lapjait, amikor nem jut időnk, elég energiánk megünnepelni azt, hogy szeretnek minket és mi is szerethetünk.
Minden nap lehet karácsony, minden este lehet szenteste, ha úgy akarjuk és félre tudunk tenni magunkból egy kicsit.
Ám, ha nem sikerül, akkor december 24-ét mi tegyük fenségessé, különlegessé, ne az ajándékok ára, mérete, ne a halászlé, vagy a hóspray, esetleg a bor vagy smink minősége…

Plusz ünnepejük azt is meg, hogy most szabadabban, demokratikusabban vagyunk magyarok, mint 20 éve lehettünk volna és adjon az Isten fia bizodalmat abban, hogy 20 év múlva még gazdagabb, teljesebb élete lesz mindannyiunknak itt. A megkapott, befogadott bizodalom terjedjen ki arra is, hogy ennek a bekövetkezése egyre kevésbé Gyurcsány Ferenceken és Orbán Viktorokon múlik, mint inkább a bennünk (minden öntudatos magyarban) felnövő, megerősödő felelősségteljes viselkedésünkön.

Kedves Sajnos Csapat, Kedves Állandó Látogatóink, M1K1, Soundria, TOZ, LL, Kedves Kritikusaink, Jaszkari, Bukarest, Békés Karácsonyt Kivánok Nektek!

Geci

Szólj hozzá!