Kormány Viktor

Namost. Van a tehetséges és minden körülmények között fejlett intelligenciával rendelkező politikus. Kollégisták kis csapatát vezette a nevelőtanárral(Pista bácsi) együtt, végig a rendszerváltáson és még azon is túl. Jó volt neki. A kommunistaellenességből átsodródott a polgári konzervativizmusba, hogy utána meghirdesse a világ legpaternalistább pártszövetségét. Ráadásul közben még miniszterelnök is volt. Ő a MI Viktorunk és a TI Orbánotok.

Ügyes srác ez a Viktor, én mondom. Olyan, mint az egyszeri jászladányi cigánygyerek, aki valahogy becselezte magát a menza folyosójára, aztán most meg nem tudja, hogy tegye el a lopott zsíros kenyeret a zsebébe, mert mindenki kezet akar vele fogni. Mennyire meleg már! Viktor pár éve még összefogta a jobb oldalt egy nagy szövetségbe, mert hiszen egységben az erő. Aztán kiderült az életben is, mint a Bibliában, hogy a kis Dávid erősebb, mint a nagy Góliát. Hiszen többet pénzzel, mint erővel.
Így aztán a polgári szövetségből mára megfáradt, enyhén hitehagyott ószövetség lett. De kell egy új, egy újszövetség, amiben nem kérdőjeleződik meg a bukott vezér neve, hiszen csak ő lehet a megoldás. Miközben Viktor pihen, zörög a paraszt, mert fújja a szél. Amiről csak azt nem lehet tudni, hogy honnan is fúj. De majdnem, hogy mindegy is, sőt teljesen az. Mert akiken múlik a döntés(a hatalomról szóló döntés), azok most magasról szarnak Orbánra és Gyurcsányra, csak azzal foglalkoznak, mit ír a Blikk, meg a Story. Meg persze ott van a fejükben a Szombat esti láz. Aztán reszeltek.
Szóval nagyjából mindegy, hogy Viktor hol marad felszínen, török szultánként, Fidesz elnökként vagy a Felcsút SE csapatkapitányaként lesz bent a köztudatban, csak ott legyen 2010-ig. Erre meg elég jók az esélyek. Az is szinte mindegy, hogy a régi kollégista csapat és a nevelőtanár(Pista bácsi), vagy az új játszótéri barátok lesznek azok, akik segítenek, csak a végső eredmény számít. Ami mi is? Az, hogy végzett jogász polgártársunk az igazság védelmezője és a köz szolgája lesz egy újabb jobboldali kormány élén. Tehát nem más, mint az IGAZSÁG VÉDELMEZŐJE ÉS A KÖZ ELSŐ SZÁMÚ SZOLGÁJA. Ezt ne felejtsük el soha. Reméljük ő sem teszi. Nagyon.

Szólj hozzá!