Kissé hasonlatosan ahhoz a lelkesedéshez, melyet Ivan Kozirev érzett, midőn új lakásba költözött, szeretném elébetek adni, hogy új tűzhellyel bírok! Hogy a probléma leglényegét átérezzétek, először is itt egy kép a régiről:Karancs

Ekként. Jau a csapat Káráncsáljón, hájró, hájró, Sálgótárjón!! A vele való problematika kimerült abban, hogy a hőfok enyhén szólva megbízhatatlanul volt csak állítható, úgyis mint fogalom nélkül leledzés a hőfok mibenlétét illetően. Tekerőke holtjátéka az 1-7 skálán belül a 2 és a 6 között lötyögött vidáman. És persze gázsütő lévén nem volt grill. Hibát hibára halmozott tehát.

Régi elhatározás volt a cseréje, kivitelezés persze annál döcögősebb, úgyismint:

1. Ki kéne választani. Felül gáz, alul villanysütő, obvious. Szélesség: 50cm fér be. A legprofibbak 60 cm szélesek. Fuck. Na mind1. Ja és ne legyen fehér, hanem ilyen fémszínű, amit Inoxnak neveznek előttem ismeretlen okból. Ez kb le is szűkítette a hazai kínálatot mintegy 2 darab modellre. Globális gazdaság, fogyasztás temploma, mi?! Anyátok. Jelezném, Budapesten néztem kézenfekvő helyeken: Media Markt (WestEnd, Budaörs, Árkád), Electro World (Budaörs),még ez is eszembe jutott (honlapja a sajnálatkeltés szép példája egy html oldalon belül, már majdnem megkönnyeztem a mocskos kommunista egykori monopolförmedvényt). No further választék, ekként result: Media Markt WestEnd (naná) – Electrolux a választott!.Hitelkártya swipe, slip aláírás.

2. Házhozszállítás. Persze legyen otthon valaki aznap a 08:00 – 18:00 időszakban, bármikor jöhetnek a szállítók. Köszi. Szerencsére Juci itthon volt, meg anyukája is, megoldódás.

3. Gázbekötés! Hát ez a legkomolyabb. Állítólag, ha nem authorized gázszerelővel szereltetsz be, akkor a lakásbiztosításod VOID. De legalábbis a kárigényedre tutira ezt fogják pecsételni, ha felrobbantottad magad. Jó mi? Anyós segítségének ismételt igénybevétele mint gázszerelő egész nap várása, ember jövés, gáz bekötve, villanysütő hosszabbítós/elosztós házimegoldásokkal kivitelezve!

Ez itten ő:
Electrolux

Az öröm és a gyönyör mérhetetlen! Pizzák, lasagnék garmadája következik el mostan, sírás-rívás! Chicken tikkák grilleződnek majd a felső rácson 250 fokon! Hortobágyi húsos palacsinták rottyannak össze sok tejfellel légkeverés segítségével, s megannyi csoda!

Felavatás: Rakott krumpli alternatív style. A recept innen való (köszönöm Juc!). Ami miatt pedig felkeltette az érdeklődésemet, az az, hogy a tojás tejszínnel elkeverve kap szerepet az ételben, hiszen gyűlölöm a főtt tojást, miközben a rakott krumplit imádom. A füstölt sajt szintén plusz pont, bár ezzel korábban találkoztam már hagyományos rakott krumplinál is. A hagyma hozzáadása igazi no-brainer, mégsem találkoztam vele még rakott krumpliban. All-in-all, nagy várakozásokkal tekintettem elé, és megcsináltam!

Rakott krumpli I.

Az eredmény: fantasztik, nagyon finom, krémes, nincs kiszáradva, a hagyma mindent visz! Füstölt sajt nagyon komolyan hozzátesz az ízélményhez! Alulsóztam, hallgatva a józan eszem helyett a recept “óvatosan sózzuk” kitételére – ne hallgassatok rá. Tejfellel és uborkával toltam, ahogy kell. Mindez így együtt az én általam szerethető rakott krumpli. Most, hogy belegondolok, csípőst nem is raktam bele, pedig általában az azért kell az üdvösséghez. No majd holnap bepróbáljuk – Erős Pityu meg Tabasco is van -, és mint tudjuk, melegítve még finomabb a rakott krumplesz.

Rakott krumpli II.

6 Replies to “Új tűzhely – Rakott krumpli alternative style”

 1. Mici, egyrészt gratula az új szerzeményhez, sok finomat rajta, másrészt büntetném az RSS-t és az ilyen postok késő esti publikálását! 🙂

  (ja igen, a képek beszúrása a különös kegyetlenség fogalmát tökéletesen kimeríti)

 2. Örülök, hogy ízlett! Nálunk is nagy kedvenc! Mi általában a süteményen kívül mindenbe teszünk hagymát, úgyhogy itt eltértem a recepttől. Majd még átgondolom a sózással kapcsolatos álláspontom, csak én óvatosan szoktam bánni vele, miután egyszer “ifjú” koromban sikerült egy krumplisat is elsóznom (ez azért lássuk be, nem kis teljesítmény) 🙂 . További jó főzőcskézést az új kollégával!

 3. Komoly ez, Micikém!
  🙂

  Gratulálok, hogy lemenedzseltétek családilag az implementálást viszonylag emberi időkereten belül. 🙂 Kérlek, mindenképpen tájékoztass minket az összes indiai kreálmányodról is. 🙂

  Ölellek!

 4. Legjobb, gratulálok, sok finomságot kívánok Nektek belőle!
  Egyrészt: gyönyörű.
  Másrészt: főpraktikus mivoltát a gépnek mi sem bizonyítja jobban, mint a Skype headset csatlakozási lehetőség a konyhaajtó felőli végen :-)!

 5. Halló, az inox szerintem v. a spanyol “inoxidable” v. a portugál “inoxidável” rövidítése (esetleg “acero inoxidable”, “aço inoxidável”), mindkettő melléknév, jelentésük mondjuk “nem oxidálódó”, magyarán rozsdamentes (acél esetében).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.