Na szóval holnap lesz a TV székház ostromának egy éves évfordulója, aminek alkalmából szeretném megosztani veletek, az akkor elkezdett élménybeszámolómat, amit soha nem fejeztem be, viszont most már egyév távlatából hülyeség is lenne. Csak pont a lényeg nincs benne 🙂

“22:30 Na… az úgy kezdődött, hogy ülünk a Signo étteremben és éppen a jól megérdemelt steak-ünket toljuk az arcunkba. Mici zöldborsmártással, Áci és én vörösboros mandarinmártással, Bubuc pedig az egész magas szinvonalon elkészített vadpörköltet tolja… amikor is bejövő hívásokra, illetve sms-ekre leszünk figyelmesek… aztat írják, hogy balhé van… nagy balhé..

23:20 A Kossuth tér közelsége miatt úgy érezzük ott a helyünk, mer’ a Bubuc nem szereti az erőszakot, az Áci kiváncsi, a Micinek a zsírverseny miatt le kell sétálnia a késői vacsit, így még eséllyel pályázva a második helyre. Én meg rossz szokásomhoz híven ott vagyok velük.

23:30 Megérkezünk a térre, ahol azt hisszük, hogy már is meg van az est hőse, de később kiderült, hogy nem biztos. Varga Miki örökérvényű Európa című száma szól megfelelő hangerővel, a néhány száz tüntető óriási örömére, ám erre már nincs időnk koncentrálni, mivel figyelmesek leszünk az amerikai hot-dog és sörárusra a kormány ellenes tüntetésen. Na most akkor hogy van ez? Hát ezt is kommunisták szervezték? Mindjárt jön a körhintás, meg a céllövöldés? Vagy mi van itten? De hol van Gino – az Oláh családból -, mi lesz a biztonsággal? No itt sok időt nem töltünk, mert az álmoskönyv szerint nem jó a szénhidrát fehérjével, főleg nem steak után. Aszongyák, hogy a Szabadság téren legalább vannak összecsapások… könnygáz, meg vízágyú. Na ez jó – gondoljuk -, mert ilyet csak Fradi-UTE-n látni, ami meg ebben az évben köztudottan kimarad, meg egyébként sem voltam magyar meccsen vagy 8 éve.

23:35 Séta át a másik térre. Rendőrrel nem találkozunk, csak néhány bámészkodóval. A Nagy Imre szobor előtt aludni készülő hajéktalanok kicsit hülyén néznek, hogy mi ez a népvándorlás, vagy már megint eltelt egy év és a tüzijátékra sietnek? Na mindegy… nagy levegő és tovább…

23:40 Megérkezés. Vannak szép számmal, ezres nagyságrend. Ekkor éppen viszonylagos nyugalom van és béke. Rigmusok időnként: “Gyurcsány takarodj”; “Ria-Ria Hungária”;   Mindezekkel hajlamosak is vagyunk egyetérteni, bár a tömeg nem ragad magával. A tüntető populáció összetétele diverzifikált. Legnagyobb részt tizen és huszonéves fiatalok. Magyar zászló, jobb töriseknek középen lyukkal. Van néhány egész türhető csaj is közöttük. Néhány idősebb, főleg MIÉP-es. No, de eddig jutunk, mert indul a balhé. Közelebb merészkedünk, hogy lássuk, hogy mi van a lépcsőnél. És nicsak itt vannak a football huligánok…”

A folytatást már mindenki tudja, de én már akkor láttam, hogy a Fradi 2-es szektora erölködött itt igazán kitartóan.

 

 

 

2 Replies to “2-es szektor – F.C. Police gyenge meccsen 0-0, de ki a meccs hőse???”

  1. Kicsit megkésve, sabaj 🙂
    Most, hogy rendelkezel MacBook nevű számítógéppel (ami SOKKAL jobb mint az én G4-esem 🙂 ), akár sűrűbben is írhatnál posztot, mint évente 1x. Ja, utánanéztem, simán megy OS X alatt a Vodafone-os 3G internet, ekként húzd be mielőbb és írjál soksok posztot, kezdve a mosógépszerelőssel!! 😀

  2. annyit hozzá kell tennem, hogy az erőszaknál jobban talán csak a politikát gyűlölöm, de ha már ott voltunk, kicsit bemerészkedtem. még soha nem voltam tüntetésen és kíváncsi voltam. ez odáig fajult, hogy a legjobb tüntetőket megszégyenítve felmásztam a székház oldalára, mert “onnan jobban látni”. 6-8 autó parkolt a ház előtt sorban, a tőlünk legtávolabbit gyújtották fel először és szépen haladt a sor felénk. mikor a kettővel előttünk lévő égett, akkor mondtam a srácoknak, hogy eleget láttam, mehetünk, mosmár verés lesz a vége, akár tüntetők vagyunk, akár bámészkodók. (előte azt hangoztattam, hogy minket nem bántanak, hiszen nem csinálunk semmit, csak bámészkodunk. mondom, életem első tüntetése volt és én naív típus vagyok :))
    aztán nem lett verés a vége senkinek – csak szegény rendőröknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.