Az elvágott ujj esete a magyar egészségüggyel

Nem nagy dolog, ami történt, de érdekes és cseppet mulatságos is, ezért leírom a gombamártás utáni szuszogáshoz szórakozásként.

Hétvégén voltunk Sajnos-os brigáddal Kisar nevű településen szórakozni, ahol főztünk is. (Erről az eseményről külön bejegyzést tervezek) A gombapaprikáshoz tartozó petrezselyem kibontásánál a kés túlszaladt és a bal mutatujjamat öléggé megsebezte. Mivel érzékeny volt, gondoltam elmegyek szakrendelőbe, megmutatom egy szakinak.

Eseménysorozat hétfőn(Október 1)a következők szerint:

  1. Óbudán a vörösvári úti szakrendelőbe regisztrációs kísérlet reggel 8.00 óra magasságában, ahol közlik, hogy nem lesz víz az épületben, így vagy jöjjek vissza, vagy menjek el Békásmegyerre a másik rendelőbe(kiabálása a háttérből: „Marika, ne beszélj hülyeségeket, lehet, hogy ott se lesz víz!”), vagy a Honvéd kórház az ügyeletes. Irány a Honvéd Kórház.
  2. Honvéd Kórházba(közben Állami Egészségügyi Központtá avanzsált) érkezés 8.30 magasságában. Új épület, csillog-villog, nagyon modern minden. Központi regisztráció(a katonai időkből megmaradt nevén – regisztratúra) 8 ablakkal üzemel, mindenhol végtelen sor. OSZTOBÁDÉ! Első elgondolkozás, hogy „majdmeggyógyulmagától”, majd egy rossz mozdulat, az ujj megsajdul, maradás.
  3. Sor kivárását követően 9.05 perckor betegirányítónak elmondom a sztorit(1.pont), aki erre jelzi, hogy a szakambulanciára csak időpontra lehet jönni, VAGY kontrollra(arról fingaj sincs, hogy mit takar a „Honvéd Kórház az ügyeletes”), amiről papír kell, ekként legyek oly aranyos és sétáljak át a rendelőintézetbe, kérdezzem meg, hogy fogadnak-e és utáan jöjjek vissza befizetni a vizitdíjat(soron kívül megoldjuk) és utána már benne leszek a gépbe, amitől konkrétan kezelni is tudnak.
  4. Szakrendelésre által, ahol 9.25 körül elkapok egy asszisztenst,(orvos nincs, mert megbeszélnek) aki elmondja, hogy friss sérüléssel az SBO-ra(később megtudom, hogy ez a Sürgősségi Osztály böcsületes neve) fáradjak át, és ott jó lesz nekem. Elmondja gyorsan, hogy merre kell menni, és megyek. Útközben 3x tévedek csak el, de mindig segít valaki.
  5. 9.35 SBO, ami az ambulancia és nagyon komoly esetekre vannak berendezkedve kb 50-en, várják a város összes baleseti sérültjét. Már szégyelem magam kicsit a sebtapasszal leragasztott ujjammal. Betegirányító egy kis lúzer pöcs, meg se kérdezi, mit akarok, ekként az ügyeletvezető dokival ügyezünk, hogy mit keresek itt. Ember végighallgatja és csak ennyi a komment: „Ez egy hülye rendszer egy hülye országban”.
  6. Regisztráció lebonyolódik 9.50-re, aztán szólnak a baleseti sebésznek, hogy jöjjön megnézni. (Egyébként ez az időszak pont nyugodt, nem jön letépett kezű ember.)
  7. 10.15 baleseti sebész még nem ért le, ügyeletvezető fődoki megunja, megnézi, bekötetti (előtte a kérdés: „Óbudán a vízhiány miatt meg se nézte orvos a kezét, igaz?”) a kezem. Mire elküldenének, addigra fut be a traumatológus és még a tetanuszt beadatja, meg visszahív kontrollra 2 nap múlva, mivel úgy írja alá a papírt, hogy nem látta a sebem(csak bekötve).
  8. Sztori vége 10.35, minden adminisztrációval együtt. Séta kifelé, közben olvasom az ambulánslapon a zárójelentést, felül a fejlécen a kórház adatai között(cím, telefonszám etc) még egy fontos adat. Főigazgató: dr Szilvásy István dandártábornok. Ne mosolygok ezen, mert itt legalább tettek értem valamit.

“Az elvágott ujj esete a magyar egészségüggyel” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. felrakhatnátok a képeket, videót az első osztályú ellátásról, mindenki tanulságára. első alkalommal csak a levehető hüvelykujj-kalap létrehozása, második alkalommal rájövés, hogy a levehető (önmagától leeső) hüvelykujj-kalap azért született, mert nem ragad a leukoplast, így kizárólag zöld-sárga (föld) szigetelőszalag használata, mely szintén vicces kinézetet kölcsönöz az első osztályú ellátásnak 🙂

    Válasz

Szólj hozzá!