Igen, igen és igen. Már majdnem az enyészeté lett ez a sorozat, de még sem. 1982-ben született meg többek között az “Ebony and Ivory” (McCartney feat Stevie Wonder), amit másfél évtizeddel később itthon is újraértelmeztek “Feketén a hófehér” címmel, majd idén a brittek mindenidők legrosszabb duettjének szavaztak meg. Így múlik el a világ dicsősége. Emellett hódított Vangelis a “Chariots of Fire”-rel, valamint Rambó saját magát stoppolja, miközben a Survivor az “Eye of The Tiger”-t vonította. (Örökzöld a Sláger Rádión… mindig akkor adják le, amikor a kívánságműsorban elhangzik az alábbi kérés: “Zacsekné Füge Jolán vagyok Len… Tiszaújvárosból és férjemnek szeretnék küldeni egy számot 33-dik házassági évfordulónk alkalmából.”) ÉS az én kedvenceim közül megszületett a Kool and The Gang “Get down on it” című dala és az Earth, Wind and Fire is a diszkóparkettre parancsolt a “Let’s groove”-val. Ám a tépetthajó, erőssminkű, torokhangon énekelve beszélő lányka viszi el a pálmát.

Joan Jett and The Blackhearts – I love rock n’ roll

A “léggitározás és a légdobolás alapjai” tanfolyamon ez lenne az első szám, amire rá kellene játszani, az biztos. Imádom, ahogy kezdődik és a végéig nem nagyon változik az alapütem és a motívumok. Először elgondolkodtam, hogy a “támtám” hangutánzó szó használatával leképezem a muzsikát, de aztán úgy döntöttem, hogy mégsem, mert annyira szimpla, hogy ez is lehetetlen(nekem). Pont annyira középértéken fűrészelnek a “feketeszívek”, hogy az Illésen, Metrón, Trini Lopez-en, Fat Domino-n és Roy Orbison-on felcseperedett lelkem kívánja a rádió felhangosítását… Nyaminyami.
Mindeközben azt gondoltam, hogy Joan Jett egy “one-hit wanderer” óriási flash volt, hogy a szakember a mai napig koncertezik, és mindennel foglalkozik, ami a zenéhez kapcsolódik. Bár nyilván csak a legnagyobb rajongók ismerik a lemezeit, de attól, hogy nincs fent a slágerlistán, lesz csak igazán jó egy zene. 🙂
Még egy mondatot akarok vesztegetni a nóta szövegére, mivel az áll legközelebb a magyar (petőficsarnokos, művelődésiházas, műanyagpoharas) valósághoz. Végtelen egyszerű kocsmai szerelem története a zenegéppel, a pénzérmével és a részegen egymásra kattanással, miközben a lány nagyon szereti a rákendrólt. 🙂 Bár nekem a zenegépről sokáig 2004 márciusa és Kolozsvár, valamint a Depeche Mode Strangelove című dala fog eszembe jutni… De ez már egy másik történet.

Joan Jett eme dalát is a Sláger Rádió biztosítja hallgatóinak, amikor nem nők (Csizinszky Éva, Vass Maya, István Dániel és Juhász Gergő) vezetik a műsort.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.