Hekk, ahogy Mici szereti

Amennyiben Mici egy gyors, egészséges és tápláló halvacsorára vágyik, mindig így készíti el:

Elszalad a legközelebbi élelmiszeráruházba és megveszi a mindenhol elérhető, olcsó fagyasztott hekktörzset(ha éppen kifogyott volna a mélyhűtőjéből). Hazasiet, 3 darabot bedob a mikróba a szép, húsos és szálkamentes hekktörzsekből, és közben összeállítja a fűszermasszát, amit a kiolvadt halacskák bedörzsölésére fog használni. Apró kőedénykéjébe szór 2-3 kávéskanál citromfűvet, 2 kávéskanál szárított kaprot, ugyanennyi morzsolt bazsalikomot, 1 kávéskanál őrölt chili-t(teljes nevén cayenne borsot), 1 kávéskanál őrölt fehérborsot és némi bányázott erdélyi sót. Ezt összekeveri és ráreszel egy jó kövér gerezd fokhagymát. A száraz fűszereket és a friss fokhagymapépet egy kis extraszűz olivaolajjal közelíti egymáshoz, majd jól elegyíti. A közben kiolvadt pikkelyes jószágokat megmossa, hasuknál gerincig bevágja, a nedves fűszerpéppel a bevágást megtölti majd a fehérhúsú halacskákat mindenhol bekeni.
Ezt követően mindegyiket alufóliára helyezi, curryporral(ázsiai fűszermalom is jó) és még némi sóval megszórja, majd olajspray-vel még egy kis extraszűz olivát permetez rájuk. Alaposan becsomagolja, tepsibe rakja és előmelegített sütőben 45 perc alatt jól megsüti.
Amikor kihűlt friss salátával köríti, friss citrom levét cseppenti rá, majd mind megeszi.

Egészségedre, Mici! 🙂

“Hekk, ahogy Mici szereti” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Vááááááááááááááá 😀
    Köszönöm a kedvességed, üdvözöllek nagy tisztelettel!
    A fűszerezés azért tetszik 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük