Vonatkoztassunk el picit a politikától, és a fenti rövidítést semmiképpen se társítsuk a rossz hangzású Baloldali Kormány kifejezéssel. Koncentráljunk a ma kezdődő ünnepre.

Azt hiszem a sajnos csapat tagjaira általánosan jellemző az, amit én is irányelvként írtam elő magam számára az elmúlt évek után is. Leszarom, hogy az emberek megbutulnak karácsonykor, hogy őrjöngő, veszekedő, rángatózó párok, házaspárok, családok járják az utcákat és a plázákat; a karácsony a szeretet és a béke ünnepe, és nem szabad, hogy átragadjon rám, ránk a buziság. Nem ér annyit egy rúd bejgli, fél kiló szaloncukor vagy egy szép nagy hal/vagy bármilyen hús, esetleg tartós fogyasztási cikk, hogy fokost vagy AK 47-est előrántva eladót, esetleg szintén vásárló felebarátot üldözzek, velük ölre menjek.

Lassuljuk, dőljün hátra, kortyoljunk nagyot egy doboz sörből, pohár borból, tegyen boldoggá bennünket a ferde, kikötözött karácsonyfa, a nem vagy nem tökéletesen világító égősor(aminél természetesen délután fél kettőkor vesszük észre ezt a hibát és nincs otthon tartalék izzó), a késésben lévő ételek, a hiányzó fűszerek és minden. A tökéletességre akkor kell törekedni, amikor már a gyerekek és az unokák csinálnak mindent, vagy akkor sem.

Sőt, ha elkezdenek jönni a szebbnél szebb, hosszabbnál hosszabb üdvözlő sms-ek, akkor se érezzük a kényszert, hogy költővé kell válni, vagy ha azok vagyunk, akkor produkálni kell valamit, elég az, ahogy azt Recitől tapasztaltam mintegy 3-4 éve először, ha az ünnnepi jókívánság kezdőbetűire koncentráljuk a választ és pihennünk tovább.

Békés Karácsonyt Mindenkinek! 🙂

9 Replies to “BK”

 1. Geci bá, minden szavad arany 🙂
  Amihez mindenképpen csatlakoznék, az az égősor-kérdéskör és az összes karácsony körüli “ami elromolhat az el is romlik” téma.
  Nekünk ez idén, eddig:
  – bejgli felrobbanása a sütőben (nővérem produkciója, de minden évben előáll, bárki is csinálja)
  – fa nem fér be a talpba, fa faragása, talp ráerőltetése, talp eltörés, talp ponthegesztése / fúrása / ipari esztergálása
  – belmagasság 2.80, fa 3.50, de ez már csak a szobában derül ki, holott kint le lett mérve a fa. Felelősök keresése, egymásra mutogatás. Fa tetejéből 70 centi levágás a szobában.
  – Izzósor című népi játék ebben az évben 45-60 percig tartás, négyen küzdöttünk vele, de végül legyőztük.
  – Száz darabos apró izzósor kibogozása négy embernek 15 perc
  – díszítsük vagy ne díszítsük a hátulját – a két iskola újabb évi rendes összecsapása
  – “ne egy helyre pakolj már minden szaloncukrot b*zmeg, nem látod, hogy ott meg még nincs semmi” kezdetű körjáték, illetve az “elég lesz már abból a szaloncukorból, tök sok van rajta” vs. “azt a tizenöt darabot nehogy már ne rakjuk fel egy ekkora fára” c. vitaest

  Mivel még csak fél kettő van, ezért szerintem még előttünk van a “megmondtam, hogy nem lesz elég a csomagolópapír” és a “szar fos kommunista csillagszóró mér nem képes meggyulladni?!”, ezekről majd beszámolok.

  Egyébként pedig pont ettől szép a karácsony, legalábbis nálunk 🙂

  BK!

 2. Még valami: nálunk holnap, azaz 25-én szokott még előjönni a “nem hiszem el, nem fér be a pulyka a sütőbe!” kezdetű tragikomédia.

 3. Pécsen másfél napja esik a hó… 25-30 cm-nél tartunk, és a hó meg csak hull. Holnap érdekes challenge lesz hazajutni nyárigumikkal. Mondjuk előtte még ki kell ásni az embert. A hóeltakarításnak nyoma sincs. Kende barátom megmondta, hogy csak egy nő jár téligumival… ebből is látszik, hogy Kende nem normális 🙂

 4. a cikkel kapcsolatban persze van gordiuszi megoldás is. bérfenyőfa… ha a japánoknál lenne ilyen szokás, náluk így működne. kinézed a katalógusból. természetesen wifis, és template-ket lehet feltölteni rá. két szakember meghozná, jobb alul kéne aláírni hogy “átvettem”. egy progress bar mutatná a csúcsdíszben meddig tart még a karácsony. mikor vége az ünnepeknek elviszik a gecibe.

  nekem pl. kizárt volt, hogy a saját fámon agyaljak, mivel nem vettem.
  ellenben amikor a mamáméktól eljöttem, ott a főcímben feljött a nevem a készítők között.
  (megtanultam úgy szaloncukrot csomózni, hogy beszartok ha megmutatom, simán fellépnék vele. most se értem hogy lesz jó, de jó lesz)

  ha az illető, akié a fa nem idegbajos, akkor semmi gond, és akkor az övét el lehet baszni. ez is egy megoldás a problémák elkerülésére.
  de én speciel nem láttam még olyan karácsonyfát, aminek ne örültek volna.
  (amúgy nagy sarokfenyő rajongó vagyok! tudjátok, ami hibátlanul beillik a szoba sarkába, mert ott egyszerűen kopasz a fa, nincs se ága, se tűlevele. szegény).

  tényleg, tudtok úgy ajándékot bontatni, hogy egymozdulattal kinyítjátok a gondos csomagolást de olyan lendülettel mindezt, hogy függőlegesen fölfelé kirepül a tartama ? szerintem ez a nem mindegy.

 5. Emberek ebből simán készíthetnétek egy másfél órás stand-upot!! 🙂 Beszartam!! :))) Amúgy a legmelegebb -a tv-ben mondták-, hogy 24-n este a mentőket legtöbbször családi VEREKEDÉSHEZ riasztották! Szép.

 6. Nu ez nagyon rendben volt!

  ui:
  Jomagam a KKÜ roviditest irtam a kepeslapokra. 🙂

 7. Visszajelzés: BK 2008 at

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.