Ha nem indul a vonat…

Nem volt elővárosi közlekedés január másodikán, nehogy a hidegben és a váltókat állítani kelljen. Mert nem bírják mindenhol fűteni őket, így aztán befagynak. Nyilván. De akkor miért fogják a hóra, ami már nem is esik. 🙂 Ez a jóság.

Aztán a friss, ropogós miniszter jó kirúgja az igazgatóságot, meg a felügyelőbizottságot, meg mindenkit. Szerinted mennyi köze lehet ezeknek az embereknek, akik konkrétan nem nagyon foglalkoznak a menetrenddel, hogy mi fog történni. Alapban nem sok, de egy ilyen helyzetben… talán. Viszont a nagy kérdés az, hogyha a – szintén nem túl régóta – prosperáló cég vezetését szélnek eresztik(nyilván annyi pénzzel a zsebükbe, hogy öröm összeszámolni), akkor legközelebb nem fognak így dönteni, vagy egy ilyen döntést így kommunikálni? Valszeg nem példát kellene statuálni, hanem megnézni azt, hogy mi vezetett oda, hogy ez a döntés megszülessen ÉS ottan turkálni, a fagyott hóval betemetett kézi váltók alatt.

 

“Ha nem indul a vonat…” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Az allami vallalatoknal is ugyanaz a nehany tipus-problema fojtogat, mint a teljes allami szektorban. Az akaras teljes- es a kompetencia reszleges hianya, tulmeretezett emberi eroforras rosszul elosztva, zero felelosseg, semmi elszamoltathatosag, ilyesmi.

    Be kene engedni a vezetesbe nehany versenyszektorban edzodott menedzsert tor-zuz mandatummal.
    Strategiai menedzsment, folyamat- es szervezet-korszerusites, output definialasa* es szamonkerese (teljesitmeny-menedzsment, controlling), kommunikacio… Fel ev alatt rendet tennenek.

    (*merthogy ilyen sincs. Dolgozgatok, amig fizetgetnek, ez van.
    Bovebben pl. http://index.hu/gazdasag/magyar/sark060318/
    „7 energiaügyi hatóság, köztük két bányászati van az országban”)

    Kicsit osszevissza, de ezen mindig fel tudom huzni magam. 🙂

    Válasz
  2. Elpanaszoltam a fajdalmamat a kolleganomnek, mire megsugta valaszul, hogy 1000 (egyezer) brit public servant szolgalt anno egesz Indiaban. Nalunk minden negyedik munkavallalot az allam fizeti, vagyis a tobbi harom.

    Jol ki-offoltam magam, megyek is, csok. 🙂

    Válasz
  3. India – OK, de azé a bennszülöttek is ott voltak. Hasonló jó példa a Római Birodalom, ahol a hadsereggel együtt (mely utóbbi tette ki a zömöt) mintegy 300.000 ember irányította a birodalmat, 45-50 millió embert, nyilván az akkori infrastrukturális és kommunikációs viszonyok között.

    Bár tény, hogy az RB megbukott, a britek se nincsenek már Indiában, hazánk pedig még mindig él (és virul).

    Válasz
  4. Nem találom a cikket, pedig asszem az index-en volt, hogy „szép” gesztus az igazgatótanácsi tagságból történő visszahívás, de emellett az arcok amúgy management tagok és kb van még 6 pozíciójuk a cégnél amiből az igazgatótanácsi a fizetésük elenyésző részét teszi ki. Kár hogy nem lelem a cikket.

    Válasz

Szólj hozzá!