Nem akarok nagyképű lenni, fellengzős, soviniszta vagy antiszemita, csak le akarom írni, hogy mik azok a pontok, amiken egyes napokon végtelenül megrökönyödöm pár pillanatra, amikor magamon és a lakáson kívül nézelődöm az utcákon, tereken.

Kucsmában, prémes bőrsapkában, kalapban(urak), kötött sapkában(hölgyek) autót vezetés – akár gyalogosként, akár autóstársként szembesülök ezzel, mindig elönt a káprázat. Nyilván van kivétel, de ők azok a felebarátaim, akiknek már nem szabadna jogosítványt adni. Vagy nagyon hátradőlve, maximum hármasban, vagy a kormányra görcsölve nagyon figyelve haladnak a forgalomban. A látvány nyilván visszaadhatatlan, a kérdésem csak – akinek Isten(és Horn Gyula) kegyelméből ingyen van a tömegközlekedés ÉS vezetésre már alkalmatlan, miért kísérti a sorsot?

A haj vörösre festése bizonyos kor fölött a hölgyek körében – a vörös hajfesték a legolcsóbb? Vagy ettől lesz ismét vonzó? Akinek nincsenek fogai elől, küzd 15-40 kilogramm súlyfelesleggel az miért nem koncentrál a mindennapos komplexusai feloldására ahelyett, hogy 2-3 havonta egyszer padlizsánszínűre festi a haját, aztán úgy hagyja addig, amíg eléri a VÉGTELENÜL GÁZ kategória alsó határát.
Tömegközlekedést támogató személyzet

 • Figyeltétek már valamikor a buszsofőröket? 35 fölött mindegyiknek van valami baja, 50-en túl már biztosan: rángatózik a szája széle, ütemesen simogatja valamelyik testrészét, folyamatosan dohányzik(mivel nem ihat)… Ekkora lenne a stressz vagy a monotónia a gáz?
 • BKV ellenőrök – nem akarom túlszínezni, de az összes olyan, akit vagy ver otthon a férje, felesége, vagy világ életében kisebbségi komplexusa volt/van, vagy csak úgy simán kisebbség, komplexus nélkül. Hol dolgoznának, ha nem ellenőrök lennének? (Tipp: labdát varrnának Baracskán)

Biztonsági őrök – sokáig azt gondoltam, hogy a közterület-felügyelőnél nincsen sokkal rosszabb, MERT nem figyeltem meg a biztonsági őröket. Vagy az írni-olvasni nem tudó 19 éves környékbeli kemény csávó, VAGY a leszerelt rendőr. Mindkettőn a kétsoros, aranygombos konfekcióöltöny, leértékelt ing és a szarul megkötött nyakkendő, pecsétgyűrű az idősebbeken, tetoválás a fiatalokon. Védelmi feladatok ellátásra nem alkalmas. Min gondolkodik egy ilyen ember munkaidejében? Dolgoznia ugye nem nagyon kell…

Bocs, ha unalmas, csak muszáj volt rögzítenem. Nincs poén, csak az empírikus megtapasztalás. Adjatok hozzá ti is, hogy ne maradjon ki semmilyen ilyen csoda.

7 Replies to “Kis életek nagy kérdései”

 1. Geci bácsi, én az okokat (ellenőr, biztonsági őr) valahol a fizetés és a társadalmi megbecsülés relációjában keresném, illetve (öregsofőrök, hajfesték) az öregedés öncsalásos tagadásában (nem vagyok én még olyan öreg, hogy egy szép hajszín…/ne tudjak vezetni).

  Esse volt valami poénos…

 2. A hajfestést nagyon nem értem, de pont a fiataloknál. Bizonyos kor fölött megértem. Az oké. De az miért van, hogy a magyarországi fiatal nőpopuláció túlnyomó többsége brutálisan festi a haját? Amiről sokszor ráadásul kurvára látszik, hogy festve van, tehát béna?!
  Ezt valószínűleg főleg azért nem értem, mert én a barna/fekete hajú nőket bírom a legjobban (ugye), ami az uralkodó hajszín (lenne) in Hungary, ha nem bénáznák el a természetes hajszínüket a nők roppant fostalicska módon. Nagyon kevés olyan hajszínárnyalatot tudok elképzelni egy fiatal nőn (kivétel korai őszülés, esetleg szürkésbarnás egérszerű), ami indokolná bármilyen hajfesték használatát.

 3. Hajfestésben Micivel abszolút egyetértés.
  Pocicomment mégis poénos. Ez teccett:”az öregedés öncsalásos tagadásában ” 🙂

  Buszsofőrtémában Belgától kell idéznem:
  kemény ez a munka, szétbasz az ideg
  Buszsofőr vagyok, közben mindenkit elviszek
  Váltok ötösből kettesbe
  Mit csinálsz a földön? Szarok.(U)
  Azért mert vak vagy még kapaszkodni lehet
  Hányszor szóljak a kutyák miatt
  Mehettek a dögökkel gyalog a picsába, a picsába
  Úristen fagyizol ott, mit képzelsz kisfiam ki vagy te itt?
  Azonnal szálljál le a kurva mindenit.
  Sok hülye utas mindennap felbassza az agyam
  Pedig ki van írva minden szabály.
  Az egyik odajön hozzám, megkérdezi hol van a Pilóta utca?
  ne legyek ideges? Ott van bazze a táblán faszfej, az is ki van írva.
  Hülyeséget kérdezgetnek
  Akadályozzák a záródó ajtót
  Bömböltetik a rádiós magnót
  Összefirkáják az üléseket
  Baszom az anyátok, aki kiszült a világra titeket

  Úgynéz ki h a Gery által leírtakat pontosan így látták a srácok is, ekként dalba öntve megfigyelésüket.

  Amúgy az én “kedvenceim” a Nyugatinál reggel a mozgólépcső tetején posztoló ellenőrnek álcázott zombik. Azokat látni kell, komolyan…illetve nem, nem kell.TILOS!!! Életkedved ott szűnik meg abban a pillanatban.
  Kifejezetten kerülendő a látványuk hétfőn.

 4. ezek kellenek. különben túl könnyen észrevennénk magunkon azokat a nüanszokat, amik amúgy gecire cikik, és amik egyszerűen túl elenyészőek addíg, míg ilyesmik is léteznek a környezetünkben. mottóm: csak addig lehet kritizálni másokat, amíg csak egy ember marad. én is szoktam, úgyhogy vigyázzon mindenki! 🙂

 5. Még ahhoz képest sok is volt egyszerre. Egyenként is elég ahhoz, hogy az ember elmélkedjen rajta. Ez megtöltene önmagában vagy három-négy poszt.

 6. “egyes napokon végtelenül megrökönyödöm pár pillanatra, amikor magamon és a lakáson kívül nézelődöm az utcákon, tereken”:

  Amitol en leszek instant ongyilok, az a kovetkezo. Otvenesnek latszo adminisztrator macak vegtelen eletuntsaggal beszelgetnek, illetve parallel monologizalnak.
  – Pistike kettest kapott magyarbol.
  – Aha, a macskat elvittuk az allatorvoshoz.
  – Igen, toribol viszont egesz jol all.
  – Ertem. Miskaroltatni kellett, mert mindig el akart szo:kni.
  – Ja, ja. A torna a kedvence.

  Barmelyik bp-i tomegkozlekedesi eszkozon el lehet csipni egy-egy ilyet. Miert nem vallja’k be, h sz.rnak egymasra?? A szanalom o:nt el ilyenkor.

 7. jomagam egy masik hungaricummal kedveskedek: az eled index nelkul bevago es aztan az egesz pofatlansagot sajat maga elott mindegy felmentoen pofadba elekadasjelzozo soforrel. akkor mar inkabb a mazsolat valasztom, aki akkor tol egyesbe, mikor mar ismet sargara valt a lampa. mer azon tudok rohogni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.