Bukóforduló

Nem a rosszindulat, de két, ma esti hír után a mára tervezett post-omat lecseréltem erre. Gondoltam-e volna, hogy lassan megremeg a biztos baloldali kormány és komoly problémákkal küzdve éri el a félutat? Számomra még az újrafogalmazott egészségügyi reform sem jelentette ezt, de a kormányzati negyed befagyasztása és a vámház téri metróállomás mélygarázzsá alakításának híre, valamint a projektigazgató elbocsájtása már egyértelmű jel arra, hogy itt valami nem van rendben.

9 milliárd az úgy kisuhant az ablakon, mintha a Zuschlag kezébe adták volna. Telek 8,5 + egy fél a tervezés és a reszli. Oszt most leállították. Azaz szüneteltetik, mint a szárnyvonali forgalmakat. Egyébként az alapötlet nagyon rendben van, csakhát az időpont, kérem tisztelettel. A Titanic-on sem akkor kezdtek el új uniformist tervezni a matrózoknak, amikor nekiment a hajó a jéghegynek. Egy nagy beruházással nagy spórolás az államigazgatás csúcsszerveinél… Ez lett volna. Vagyis ez lesz, majd a következő kormány alatt VAGY egy Westend 2. Addig mondjuk a Lipótmező vagy a Svábhegyi tüdőszanatórium elműködgetett volna ebből a 9 óriási gurigából. De ne nosztalgiázzunk, mert nyilván van másik X terület, ahol elfért volna ez a pár nullácska.

ÉS akkor mi a következő hír: kibasszák a négyes metró projektigazgatóját! A Demszky feliratú zászlóshajó, a kirakat-fejlesztés, a város szűk keresztmetszete, megroggyan. Jövő augusztusra ott a pajzs a Vámház téren, csak állomás nem lesz. A büdzsé meg egyre nő és nő. Van aki leszáll, van aki felszáll, van aki elszáll. A 12 milliós lelépő összeg, nettóban, barátságos, de a kérdés inkább az, hogy mikor lesz ebből metró. ÉS hogyan?

De én – őszintén – szeretnék előre nézni és azt mondom, közös az ország, közös a cél, csak engedjenek oda pár embert, aki nem csak pofázik róla, hanem tesz érte, hozzáértéssel (ÉS nekem mindegy, hogy melyik párt, csak ne félkegyelmű legyen).

JA, és ez a 200-dik post az oldalon. 🙂

“Bukóforduló” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!