Pezsgően indult a magyar sportélet idén. Néhány lényeges és/vagy tanulságos eseményről írok kicsit, mivel felkavarták a lelkemet. Főleg foci, de azért más is. Akad.

Az egyik kedvencem van itt újra. A magyar foci utolsó keresztes lovagja, (h)ősatyja, szürke eminenciása. Mezey György (doktor) Fehérváron sportigazgató a hamvaiból újjászületni látszó Videotonnál. Több, mint húsz évvel azután, hgy Európa legjobb válogatottjából bohócot csináltatott Mexikóban, majd rá tíz évre kezébe vette a magyar edzői társadalmat és meghatározta, hogy ki és hol lehet edző, miképpen vállalhat munkát, végül 1 éve kb sértődötten távozott a szövetségből, mint aki rosszul végezte dolgát. Akárcsak legutóbbi edzői állomáshelyén, a Vasasnál, ahol a nulla eredményt sikerült felmutatni, végül ráfogta másra, és lelépett. Kérdem én, nem veszi észre senki, hogy igazi semmirekellő az ember? Meg lehet élni a névből, 2 évtized irodai munkával együtt. Ölégjó.
Aztán itt van a Németh Andris bácsi. Kimentek a lányokkal a VB-re azzal a céllal, hogy meg legyen az olimpiai kvalifikációra az esély. Meglett. Erre mindenki szívja a fogát, hogy kikaptunk Angolától, meg hogy nyolcadikok lettünk. Na és? A férfiak meg mindenkitől kikaptak. Megvan a kitűzött cél b.meg. Most meg azon megy a rinya, hogy miért nem rúgták ki a Bandit. Miért rúgták volna ki, ha egyszer hozta célt?! Szóval a picsa se érti a magyar soprtközvelényt és a faszán elbúvárosodott sportújságírást. Na, meg a Mocsai Lajost, aki beugatott, hogy óriási bukás és szégyen. De – jó Mezey György módjára – arról nincs szó, hogy az olimpiai döntőt és a vb-döntőt vele hogy bukhattuk el +5-ről, meg arról, hogy az MKB Veszprém vele kb 10 év után nem jutott tovább a BL csoportköréből. “Jó a buli, csak sok a köcsög.”

Miközben gyászol az úszósport. A mi Ágink, a Kovács Ági, az édes kicsi lányka… Nem vállalja az olimpiát. Na és akkor mi a g*ci van?! Kb saját magát kíméli meg a blamától. Meg minket a szégyentől. 7(!) éve nyert Sidney-ben az ember, azóta volt 1 jó éve, meg 6 rossz. Kiment tanulni az USA-ba, azóta eredmény nuku, de sajnos tanulni sem sikerült semmit, mert csak egy igazi hülye p*csa képes arra, hogy ne bírja megmondani a doppingellenőröknek, hogy a “Rodzser Múrral van találkozom, b.tok szájba, most nem tudok p.sálni, mert nagyon izgulok!” Viszont a papírt aláírta, hogy direkt volt. ÉS ez az ember az Unesco nagykövetünk. (Bár mondjuk ilyen külügyminiszter mellett az ENSZ nagykövetünk is lehetne, mert usque ugyanannyira értenek hozzá.) Én speciel kikérem magamnak, hogy egy kiégett sportolót sajnáljak, hogy mostantól a már csak a saját kedvére úszkál. Foglalkozzunk inkább a Cseh Lackóval, a Kovács Ági meg menjen az RTL Klub reggeli műsorába siratni a pisijét.

Különben meg hajrá Szávay Ági! “A többi néma csend.”

4 Replies to “Sikerek és kovácsok”

  1. …viszont ha annyira izgult, akkor meg pláne hogy pöppentenie kellett volna mint atom! …jah, én még hozzátenném, hogy ki a rákot érdekel, hogy ő az unesco nagykövetünk!? 😉

  2. Huh ez a Kovács Ági rész nekem kicsit erős volt… lévén azért mégiscsak egy olimpiai bajnokról beszélünk
    Mezey egyetértés… sőt ott lehetett volna erősebben is fogalmazni

  3. Na és akkor most másik Ágink , Szávay is kikapott sajnálatosan ma hajnalban az Australian Openen.. Neki azért még Hajrá!!!
    És a kisteleki újabb ámokfutásáról nem ejtesz egy szót sem Gerykém?? Mit akar ezzel a Vanvoerderenstweklenburg, hogy a f..ba hívott edzővel, sőt edzőkkel, mér nem hagyjuk végre a Várhidit dógozni??

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.