Meg nem nevehető informátorainktól hozzájutottunk a „Hagyomány és evolúció” szakácsverseny előselejtezőben kiesett próbálkozóinak receptjeihez, amiből a legjobbakat(értsd jól) egy szűk heti ajánlatba szerkesztve adunk most közre.
Előételek / Levesek:
Tárkonyos Jókai bableves ánizsos tejföllel
Hideg marinált pontyszelet epres borsodóval
Tepertővel kőrített túró rozmaringos cipóval
Főételek:
Velővel töltött birsalma házisonkás szélesmetélttel
Meggyes slambuc tökmagolajos szósszal
Gesztenyével sült füstölt csülök borókás dödöllével
Sajttal töltött hátszín sztaniolban sütve, egresmártással, gombás rizzsel
Kékfrankosban érlelt galamb grízes-tojásos galuskával
Desszertek:
Szilvás hájas sütemény papsajtszósszal
Barackos-káposztás házirétes kökényszósszal
Fügekrémes Dobos torta
Reméljük senki nem ismer rá saját alkotására, illetve várjuk a kiváncsi olvasók megvalósítási kísérleteinek eredményéről a beszámolót(zárójelentést).
🙂
Állítólag az MNGSZ által rendezett nemtommelyik szakácsversenyen a fődíjat a rántott töltöttkáposzta kapta. Itt tartunk. Akkor már inkább a tepertővel kőrített túró rozmaringos cipóval. Az tulajdonképpen nem is hangzik rosszul 🙂
Egyébként tudnám még javasolni a sajttal sonkával töltött bélszínérmét fokhagymás majonézzel. Meg a libamájat párizsi bundában rizibizivel 🙂
Darabundas vermicelli ‘Napkozi’ style, vegyesgyumolcs-izzel. Gyerekek, bef.sok egy jo kis grizes tesztaert! 🙂