Vegeta-vagányok

Meg nem nevehető informátorainktól hozzájutottunk a „Hagyomány és evolúció” szakácsverseny előselejtezőben kiesett próbálkozóinak receptjeihez, amiből a legjobbakat(értsd jól) egy szűk heti ajánlatba szerkesztve adunk most közre.

Előételek / Levesek:

Tárkonyos Jókai bableves ánizsos tejföllel
Hideg marinált pontyszelet epres borsodóval
Tepertővel kőrített túró rozmaringos cipóval

Főételek:

Velővel töltött birsalma házisonkás szélesmetélttel
Meggyes slambuc tökmagolajos szósszal
Gesztenyével sült füstölt csülök borókás dödöllével
Sajttal töltött hátszín sztaniolban sütve, egresmártással, gombás rizzsel
Kékfrankosban érlelt galamb grízes-tojásos galuskával

Desszertek:

Szilvás hájas sütemény papsajtszósszal
Barackos-káposztás házirétes kökényszósszal
Fügekrémes Dobos torta

Reméljük senki nem ismer rá saját alkotására, illetve várjuk a kiváncsi olvasók megvalósítási kísérleteinek eredményéről a beszámolót(zárójelentést).

“Vegeta-vagányok” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. 🙂
    Állítólag az MNGSZ által rendezett nemtommelyik szakácsversenyen a fődíjat a rántott töltöttkáposzta kapta. Itt tartunk. Akkor már inkább a tepertővel kőrített túró rozmaringos cipóval. Az tulajdonképpen nem is hangzik rosszul 🙂
    Egyébként tudnám még javasolni a sajttal sonkával töltött bélszínérmét fokhagymás majonézzel. Meg a libamájat párizsi bundában rizibizivel 🙂

    Válasz
  2. Darabundas vermicelli ‘Napkozi’ style, vegyesgyumolcs-izzel. Gyerekek, bef.sok egy jo kis grizes tesztaert! 🙂

    Válasz

Szólj hozzá!