Fölmerült, hogy 20 millácskát kaphatnak, akik olimpiát nyernek Kínában. Én életem leggyengébb olimpiai eredményére számítok. Egészen egyszerüen azt látom, hogy nincs most potenciál. Se csapatban, se egyéniben. Lemaradunk a kvótákról. Csak a meglepetésemberek segíthetnek.

Kézilabda – erősen felejtős. Női, férfi egyaránt.
Vizilabda – a fiú aranycsapatunk búcsúfellépése készülődik. Én nagyon remélem, hogy maradnak szériában.
Úszás – egyedül a Cseh Lackó van ott az esélyesek között, de a férfi mezőny nagyon sűrű.
Kajak-Kenu – itt vagyunk most a legerősebbek, de az sem annyira egyértelmű. Két-három első helyre számítok maximum.
Atlétika – szerintem zérus. Hacsak a kalapácsvető gyerekek közül valaki elő nem bukkan egy jó dobással.
Box, birkózás, súlyemelés – haloványság. Nem lesz szinte senki piros-fehér-zöldben.
Vívás – Nemcsik búcsúzik, a többiekkel együtt hullámzó teljesítménnyel. Attól függ milyen napjuk lesz.
Öttusa – na, talán itt még foghatunk valamit.
Ennyi idénre. Talán 2012 London. Oda menni kell majd személyesen is.

9 Replies to “Peking – pénz van, ember nincs”

 1. Talan meg majd fociban rukkolnak elo valami meglepo eredmennyel a fiuk! 😀

  Az utolso megjegyzessel viszont maximalisan egyetertek! 🙂

 2. Fociban? Olimpián? Itten valami tévedés lesz… Még a közelébe se jutottunk Atlanta óta, ott is tökutolsók lettünk (igaz, régebb óta háromszoros bajnokok vagyunk)

 3. Szerintem nem ilyen vészes a helyzet. Vizilabdában újra leverjük a Szerbeket a döntőben. A kézis lányok is nyernek, mert időben jött az eb égés, így az esélytelenség nyugalmával nyerhetünk és ezúttal a 2000-es olimpiai döntő rémálma sem ismétlődik meg. Kajak-kenuban soha nem voltunk talán ennyire erősek, simán benne van 4-5 arany a csapatban. Vívásban én várok egy-két pozitív meglepetést. Ilyen a férfi párbajtőrcsapat, akikkel Kende esküvőjén megigértettem az aranyat és nagyon szavahihető embereknek tűntek 🙂 Továbbá Kulcsár Krisztián, aki még nálam is részegebb volt a fent nevezett eseményen, egyéniben is favoritom. Én Nemcsiket sem írnám le, illetve a kardválogatottat sem, valamint a női párbajtőrcsapatnak is lehet esély. Összeségében 2-3 arany is beeshet, ha jól alakulnak a dolgok. Cseh Laci szegény nehéz helyzetben van, hiszen csúcsformában lesz ez nyilvánvaló, de szerencsétlenségére él a világon egy talán még nála is nagyobb zseni, Michael Phelps-nek az illetőt. Én szerintem ez azon múlik, hogy az nap ki tud jobban koncentrálni. Öttusában bármi lehet.
  Amúgy meg a károgással sem értek egyet, hiszen tudjuk, hogy mennyire nincs pénz a magyar sportban, aminek köszönhetően csoda, hogy egyáltalán még ennyi világszintű sportolót ki tud nevelni az ország. Őszinte leszek én tök büszke leszek akkor is, ha csak 5 aranyat nyerünk, de nem tartom kizártnak azt sem, hogy akár 10-12 is összejöhet.
  Athénban 8 aranyunk volt és szerintem ez most is meglesz, de én még ennél is optimistább vagyok.

 4. Bocsánat. Emellett sajnos nem tudtam szó nélkül elmenni.

  Szerencsére a sportolóink pozitívabb gondolkodásuak, és ennek köszönhető, hogy az olimpián akár életük legjobb teljesítményét is képesek nyújtani.
  És ez a teljesítmény még akkor is megsüvegelendő, ha nem eredményez aranyat.

  Én büszke leszek rájuk, ha Tiszta versenyben magukhoz képest jó eredményt érnek el.

  Recinek max. igaza van abban, hogy az anyagi háttér teljesen más mint a fejlett országokban pl. sportkórház.

  De a magyar versenysport temetése az esemény előtt félévvel?

 5. Hat sztem meg 20 milcsivel sincs ellensulyozva, h a spori husz even at minden reggel hatkor kel, kiugralja a beleit is, felaldozza ifju eveit es sose eszik semmit az ize miatt. Raadasul, talan az egy X-akta vizilabdat leszamitva, harminc eves koratol meredek zuhanorepules a tarsadalom also harmadaba, az elmulasztott tanulas egyenes kovetkezmenyekent. Kene is vmi rehab program ex-sportoloknak. (Ja, es akinek csak a husz ev sz.pas jut, de az olimpiat nem sikerul megnyernie? Az mit kap, agyergorcsot?)

  Masreszt meg a sportkozvetitesek mar evek ota egyszeruen nem kotnek le. Ha olvasom masnap a neten, h a “mieink” nyertek, akkor azert van egy kis melegseg a kebelben, de hogy hajnalig fennmaradjak, hogy ket oran at nezzek egy focimeccet, az azert mar egyszeruen nem megy. (Jo, tudom, Kina a masik iranyban van, szoval delben van az esti foprogram).

  Szoval hajra magyarok! Csak ugyesen! Majd megnezem a wikipedian oktober korul, h kb mi volt.

 6. Ja, es a focit nem azert emlegetem mar masodjara, mert ne tudnam, h a banyaszbeka segge alatt vagyunk nyolc fenyevvel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.