A polpetti legendája

A magyar konyha varázslatai között mindig van egy újabb, amivel szembesülni lehet. Mert azt ugye mindannyian vágjuk már, hogy a kolozsvári töltött káposztának semmi köze a városhoz, valamint az utolsó tény, ami Mici chef segítségével vált világossá: a rizottó nem a zöldséges, gombás rizs. ÉS íme, megint – nekem legalábbis – egy újabb élve megdicsőülés.

A polpetti nem annyira az a sajttal-sonkával töltött karaj vagy szárnyasfilé milánói spagettivel kísérve. A polpetti kérem egy olasz, sőt még pontosabban egy lombard húsgombóc. Sőt, ha egészen pontos akarok lenni az internetről gyűjtött infók alapján: polpette = húsgombóc, polpetti = húsgombócok.

Szeretettel két recept:

a) Pelle Józsefné nyomán közétett megoldási javallat

b) Valamint egy nemzetközi verzió

“A polpetti legendája” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Polpettét én Leccében tanultam; a nemzetközi recepthez képest csak annyi az eltérés, hogy petrezselyem helyett Valentina bazsalikomot használt, hagyma helyett picike fokhagymát és végül nem lisztbe, hanem ledarált és kiszárított kenyérbe (morzsába) forgatta a golyócskákat sütés előtt.

    Válasz

Hozzászólás a(z) Krisztina bejegyzéshez Válasz megszakítása