Próbálom összefoglalni a 4 nap legnagyobb varázslatait, majd remélem az aktív szereplők kiegészítik saját impulzusaikkal.

Főszereplő 1 – Albert Charlie
A helység tulajdonosa és kalapácsa. Elmondása szerint nyugalmazott rendőr, cseléd, alkoholista és zenész. Eszköze a tangóharmónika. Haja részben kihullott, de a maradékot egy barna, napszítta police feliratú simléderes sapkával védelmez (ha felfelé kerekítem, akkor baseball sapka). Kiváló, törődő házigazda, valamint pörköltfőzés- és tábortűztámogató muzsikus. A hétvége legnagyobb beszólásai:
“Lebaszott a feleségem, de én már 60 éves vagyok, én ilyesmit már nem veszek föl.”
“A Demjén és a Homonyik annyit tudni inni, hogy még én is szégyenbe maradok.”
“Jártam a jogi egyetemre. Takarítani, meg a feleségem elé.”

Főszereplő 2 – Polgár Zoltán
Az igazi nyugodt, békés, nyitott borász, nagyon nagy tudással, tapasztalattal és a szőlő,meg a bor végtelen szeretetével. Igen kellemes estévé varázsolta a pénteket, nem nagyon akartunk eljönni tőle. Legnagyobb beszólása, amire emlékszem:
“A Csányi úr körbevásárolta az összes földemet és megvette a szomszéd pincét is. Nincs vele semmi bajom, de azért a biztonság kedvéért átvittem az összes hitelemet az OTP-ből a CIB-be.”

Főszereplő 3 – Teremőr néni a pécsi Dzsámiból
Bubuc a naplóba már bekommentálta a lényeget, amihez csak annyit kívánok hozzátenni, hogy a teljes repertoárját tudja németül és angolul is. Nyilván mechanikusan. Reméljük Zorró már kiheverte a sokkot. Legnagyobb beszólása:
Miután kijöttünk a dzsámiból és összeálltunk egy csoportképre, utánunk kiállított, hogy “Elmaradt a vásárlás” és haragosan csóválta a fejét.

Főszereplő 4 – Teremőr néni a siklósi várból
Recit bízta meg a tárlatnézés vezetésével (odaadta neki a termek kulcsát), valamint Aribari felügyeletével, akiről Reci megsúgta neki az információt, hogy súlyos kleptomán. Lényeges információ, hogy Reci akkorra már megívott csaknem 2 üveg bort, mire az esemény bekövetkezett.

A hétvége legnagyobb dumája.

Szombat este Gerénél borkóstoló vacsorával. Dzsajokosz Petya kérdez valakit:
“- Mit rendeltél? Paraszttálat?”
Téhez, aki hárommal odébb ült, ez így jutott el a hang- és zajviszonyok miatt:
“- Mit rendeltél, Paraszt Állat?”
😀

 

8 Replies to “Villány – Tájak, városok, emberek”

 1. Főszereplő 1-hez: Charlie a következő ajánlatot tette a megható búcsúzás pillanataiban. Legközelebb Ő főz és saját maga állja az alapanyagokat. Én kiegészítettem neki annyival, hogy legközelebb már ingyen lakunk a régi barátságunk emlékére, illetve valamennyit beletankolhat az autómba is, mert azért kurva messze van Villány.

  Főszereplő 4-hez: Nem tudom mivel vívtam ki a bizalmat, de azt gondolom, hogy látszott rajtam, hogy józan, megfontolt fiatalember vagyok. A tárlatot szerintem nagyon profin vezettem, ahhoz képest, hogy először jártam ott. Aribari ezúttal nem tudott lopni, viszont volt közöttünk egy inkvizítor nő, aki a néni elmondása szerint biztos az, hiszen nagyon sokáig nézte a kínzó eszközöket. Szólt is, hogy őt is mindenképpen figyeljem, de végül nem sikerült beazonosítani (ezért mindenkit egyformán figyeltem). Mégegyszer odajött és mutatott két képet, akiknek nem lenne szabad ott lenni, mert ők nagyon sok rosszat tettek vele. A képeken két ÁVÓ-s tiszt volt látható.

 2. Főszereplő 4-hez: ha én teremőr lennék, én is arra a látogatóra bíznám a teremkulcsokat, aki enyhén imbolyogva, napszemüvegben és sörösüveggel a kezében járja végig a tárlatot.

 3. főszereplő 1 rövidesen jútyubon, csak most túl kóma vagyok a videjók tömpöcöléséhez

 4. Főszereplő 4-hez: az milyen már, hogy az összes tárlat megtekintésére 5 percnyi idő volt?! “tessenek kijönni, zárunk. de visszajöhetnek a következő csoprottal.”

 5. “Lezárom!” 🙂

  Amúgymeg:
  -Zorró, szted az mi?
  -Melyik?
  -Az ott.
  -Ja,’z KŐPINA…

 6. jaja télleg lezárom volt 😀 és persze kőpina, ami tényleg az ami. egyedül… 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.