A technika, a tudomány öles léptekkel fejlődik, mely ellen nincs mit tenni.
Ha viszont így van, meg kell találni mindenben a jót, és örülni neki.
Így vagyok én a klónozás kérdésével is. Ha magamból nem is csinálnék klónt (a poszt írójáról, azaz koncertborzról (NEM VARJÚ!!!!) úgyis kiderült már, hogy fejlődési zsákutca), viszont van olyan ember akiből igen. A személyi száma 2-essel kezdődik. ha leklónoznám mondjuk lehetne 8-as (azt jelentené, nő, és ráadásul csak kópia. a 8-as személyéi számúak azonnal “most wanted” kategóriát is jelente egyben). Ugyanakkor ha belegondolok jobban, a klónozást már feltalálták. Láttatok már Michael Jackson vagy Elvis hasonmás versenyt? Nna… Vagy ugyanez kevesebb pénzből, pl. a Megasztár.

Aztán: sok kérdésre ez adná meg a triviális választ. pl. lehetne minisztert klónozni, akinek nincs jelentős vagyona, a régit meg szimplán eltenni láb alól. De ez se újkeletű, hiszen láttunk már olyat, hogy egyszercsak olyan dolgokat mond egy-egy képviselő, ami nem vág úgy egybe korábbi nyilatkozataival. Ez megint csak nem cáfolná meg a klónozás jelenlegi elérhetőségének teóriáját.

Lehetnénk többet a barátunkkal, mivel leklónoznánk a feleségét, így mindig kettő- vagy több ember vigyázhatna a gyerekekre.
De lehetne globáls célokra is használni: pl. a közjegyzők kevesen vannak, és túl drágák. Nosza, kibaszni belőlük az utcára vagy ötvenezret. Vagy: forma 1-ben a vége mindig lemarad? Na, még nyóc Schumacher.

Természetesen mi kiadványokat is megjelentetünk a témában, a Sajnos Klónozást, vagy a kicsiknek szánt, sok képpel, ábrával illusztrált Klónozz Okosan!-t.

Ti hogyan tennétek szebbé a világot a klónozás segítségével? Válaszaitokat írjátok meg nekünk!

2 Replies to “Barátunk a klónozás”

 1. Altalanosban a temazarora akartunk ikertestvert vagy klont bekuldeni. Mostanra inkabb a szerv-donor kerdest tartom vitara erdemesnek, mert talan DNS-azonos maj vagy tudo beultetese eseten minimalis a kilokodes eselye. Ezekre pedig a jelek szerint a mai tempo alapjan elobb-utobb egeto szukseg lesz. 🙂

  Szoval a vilag jobba tevese:
  – felelotlen Jockie Ewing meets Marlboro Man eletmod
  – majcsere tudocsere
  – felelotlen Jockie Ewing meets Marlboro Man eletmod
  – majcsere tudocsere
  – felelotlen Jockie Ewing meets Marlboro Man eletmod

 2. Én klónoznám Dévényi Tibort, és a Kiskakukk konyhai departmentjét, kiváltképp a rókagombaspecialistákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.