Tudod azt gondolom, hogy amit a Gaskó meg a VDSZSZ csinál, az lufi és baromság. Olyan irányba vitték el a tiltakozás eme eszközét, hogy már a tagok is röhögnek és szarnak az egészbe bele. Ezzel szemben most a budapesti közlekedésiek rálépett a Demszky-féle horda bal heréjére. Mert túlzásba vitték. Ez egy gecidilettáns társaság és olyat hoznak ki ebből a cégből, ami világszinten példátlan. Remélem itt most végre valaki megállítja őket.

Azt gondolom, hogy a szakszervezetiek nem minden esetben buta “melósok” csupán. Nem lehet az ő kárukra büntetlenül hülyét csinálni egy többezres, alulfizetett, túlterhelt kollektívából. Ez a kiherélt járatritkítás olyan, mint a vizitdíj, meg anno korábban a tandíj bevezetése, inkább transzparens, mint érdemi dolog. Na és végre valaki azt mondta, hogy a MURVA anyátokat, hogy eszetlenül kísérleteztek, Gabikám-Mikikém, aztán a más farkával csapdossátok a zsenge tavaszi csalánt. (Párdon: csallánt 🙂 ) Nem ere kellene bazírozni, meg az újabb állami lóvéra, hanem végre bevezetni a metróban a mágneskártyás be- és kiléptetést + a feltölthető utazási kártyát, illetve a távolságarányos díjazást és mellé a kimutatást, hogy mennyi idő alatt térül meg. Utána lehetne kiküldeni az aluljáróban szotyizó, a metróban biztosra menő, nagypofájú, beképzelt, alulművelt , önmagukat istennek képzelő ellenőröket a buszokra, villamosokra, hogy végre dolgozzanak is a pénzükért a senkiháziak.
Amikor beállt a rend pár év után, akkor pedig jöhetne az ésszerűsítés, mert már lenne miből. Akkor azt hiszem senki nem tiltakozna ellene. ÉS akkor arról még nem is beszéltem, hogy a buszsofőrnek műszálas kék hosszúnadrág a nyári munkaruha a légkondi nélküli, öngyulladós Ikarusokon. Az utasoknak meg az ablakmentes Combinokkal korszerűsítés, ahonnan még a légkondit is kilopták a felsővezetők – de legalább lett belőle pár Lexus, meg nagy ház, nagy kerttel és tengeri vitorlás, meg nyaraló…

Szóval remélem nem ad a Gyurcsány az utolsó nyarán pénzt a Demszkynek, hanem megnézi a vesszőfutását, ahogy belebukik a 4-es metróba, meg a hozzá nem értésébe úgy mindenestől.
Én holnap szívesen ülök a dugóban vagy sétálok 1-2 órát haza, csak azért, hogy végre valamitől pofánbaszva érezzék magukat egy páran a Városházán.

2 Replies to “Hajrá BKV-sok – A nem hiábavaló sztrájk”

  1. Nemtom, hogy mi lett volna, ha esik az eső, de így nagyon élveztem a mai napot.
    Az emberek megtanultak kulturáltan vezetni, biciklizni, vagy egyszerüen használni a lábukat.
    Tisztább volt a levegő, és “peace & flowers” a hangulat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.