Zorró így nevezte el önkéntelenül azt az eseményt, melynek keretén belül hármónk vetélkedik: ki tud több kilométert futni összesen 1 hét leforgása alatt. A résztvevők: Andi, Zorró és Áci.

Háttér: az Apple a Nike céggel együtt kifejlesztett egy iPodhoz csatlakoztatható pici adót és vevőt (cca 7000 forint), ami méri a tulajdonos futásának egyes paramétereit:

sebesség (pace-nak mondja, egy kilométer megtételéhez átlagosan hány percre van szükség), időt, távot. Az eredményeket automatikusan a netre tölti: a nikeplus.com oldalon a szerver regisztrálja az adatokat, mutatja az edzések statisztikáit, illetve ki lehet írni versenyt. A versenyzők így egymástól függetlenül vállalhatják a megmérettetést: tehetik ezt egyénileg vagy csapatban is!

A dolog egyik ideája, hogy az amúgy igen kellemetlen futás-tevékenységet elviselhetőbbé tették azzal, hogy zenét lehet közben hallgatni. Ez tényleg teljesen megváltoztatja az élményt.

Ezt megfejelték azzal, hogy az edzés közben az iPod bemondja az aktuális adatokat: pl. “1 kilometer completed”. Vagy a végén Louis Armstrong gratulál, ha rekordot (táv vagy pace) döntöttél.

De a legfőbb előny mégiscsak egymás motiválásából adódik:

versenyünk hétfőtől vasárnapig tart, aholis látszik, hogy a Zorró már vezet egy 5 és fél kilométerrel. Nagyon ki kell találni hogy ki, mikor és mennyit akar futni, hiszen egy durvább táv motiválhatja a többi résztvevőt, és hát kinek érdeke, hogy az ellenfelei önmagukat jócskán felülmúlják? Az utolsó pillanatra sem szabad hagyni a dolgot, hiszen kellenek extra napok a regenerációra (11 kilométert “büntetlenül” nem lehet futni, stb).

A verseny külsősök által is nyomonkövethető alább:

Szégyen a futás, de hasznos

 Ugyanez ki van linkelve oldalra is a linkfalon

Sőt, lehet idegesíteni a résztvevőket egy kihelyezett shoutboxban! 🙂

26 Replies to “Andi-Áci-Zorró pusztító egy hete”

 1. óbocsánat, csak az agyhiba 🙂 ott persze akárki is gratulálhatott volna, akár Lenkenéni a szomszédokból, akkor se tűnt volna fel semmi.

 2. AZTÁN! nem felejteni felköszönteni a műszerész ismerőseiteket vasárnap: A NYÁK napja alkalmából. (NYÁK szakmai berkekben ismert rövidítése a nyomtatott ármakörnek).

  Milyen szép véletlen egybeesés ez!

 3. Áci, köszönöm, titokban én is magamnak.: ) De Zorró ugye fanatikus, mint tudjuk….

 4. Szerintem versenyben nincs helye regenerálódásnak. Minden nap ki kell menni a Margitszigetre egy körre, majd szombaton reggel-este 1kör, plusz vasárnap dupla-dupla. Az 45 km fölött van, nincs olyan, aki azzal leszorul a dobogó tetejéről. 🙂
  Utána lehet regenerálódni egy hónapig is. 🙂

  Vagy javaslom a Reci féle nyerési metódust,aki felbérelne mondjuk 2 rongyért egy maratonfutót, aki kint van a szigeten egész nap, hogy viselje futás közben az eszközt, majd este, egy üveg bor mellett nyugodtan beregisztrálná az eredményt. 🙂

 5. Geci, ez nagyon jó, de jelenleg egy zsák lyukas mogyoró a tét.
  Tényleg, a Sajnos olvasóit szeretném felkérni, hogy találják ki, a vesztesek mit adnak a győztesnek!

  Ingyen futni a semmiért hülyeség, ezt ti is tudjátok. Vagy valaki nyerjen amin mások összeveszhetnek, vagy meneküljön meg egy bálnapár, vagy valami.

 6. Zorró, 11 kilométer után is Lance Amstrong van, vagy akkor már Louis Armstrong gratulál? 🙂

 7. Áci: Zorró épp fut (igen, igen most, ilyenkor), de ha megjött, biztos szívesen beszámol róla, ki gratulált…:D

 8. A duci fiú nagyon eltökélt… Kiváncsi vagyok a többiek meg tudják-e szorítani… Mi karatésok mondjuk nem hiszünk a futásban, mert nem kell soha menekülnünk

 9. Srácok, Eipod Schüffel-re is lehet konnektálni ezt a divájszot? Én is elkezdtem kocogni nemrég, oszt jó lenne trekkelni, hogy hány-e a merre.

 10. Na, akkor már preloading fázisban van az örülés! Utánajárok, aztán jelzem, hogy amithogyköll.

  Mégegyszer köszi az infot, hozzájárultatok a mosolygó gyermekszemek alapítványhoz!

 11. Apropó, egy ilyen versenyben a SZILVIÁNAK lenne még komoly keresnivalója…..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.