A negyedik futam eredményét harsogta a hangosbemondó azon a fülledt nyáreleji szombat délutánon. Vadalma, Kibic, Fedák Sári volt a sorrend és erre kevesen számítottak a tribünön. Egydül Kóka ünnepelt, mert Fodor Gábor piros szegfűjét megette egy unakozó ló, még a futam indulása előtt. De ezt csak lélekben élte meg, mivel maga az eredmény elkeserítette. Hiába vonták be Farkasházy Tivadart is tudományos alapon, hiába játszanak nagy tétekkel, nem sikerült megnyerni legalább a költségvetési hiány egy részét a szocialistákkal. Igaz, ez csak informális próbálkozás.

Ugyanakkor mindenki erősen rajta volt a problémán. Gyenesei István a sarokban ült és egy 1983-as Kincses Kalendáriumban próbálta megtalálni a megoldást. Székely Tamás közben igyekezettt benzinkúton vett, gyógyhatású készítménynek álcázott doppingszert adagolni az ötödik futam titkos esélyesének, Kakukk Marcinak végbelébe. Bajnai Gordon msn-en chat-elt Gyurcsánnyal, aki Apró Piroskánál ette a gyuvecset, taramával. A szája szélére kenődő joghurt megdupláta annak szélességét, de nem sokáig, mivel emberünk azt egy Hugo Boss konyharuhával hamar legtörölte.

Két munkacsoport rakta össze a saját tervét, amit meg is valósítottak, egymással párhuzamosan, az esélyek magas szinten tartásának érdekében.
Szabó Pál, Kiss Péter Hillerrel, Göncz Kingával és Gráf Józseffel tudományos úton indult el. A vöröshere 2006-os hozamából próbálták kikalkulálni a lovak fajsúlyosságát, amiben Molnár Károly volt a segítségükre.
– Szerintem a Karcsi bisztonszan tudja, hogy egy ilyen döntészt, hogyan lehet meghoszni, hiszen rektor – gondolkozott hangosan Hiller Pista, de titokban azon gondolkodott, hogy felhívja Alföldi Róbertet, hátha a futamot is meg tudja rendezni megfelelően.
– Hagyd el, Istu, majd a Pali megadja a tippet, ő volt már pénzes postás – kiáltott hátra Szűcs Erika, aki tepertős pogácsát és pizzás táskát sütött hamis fornetti franchise alatt, hogy megfelelő szociális érzékenységgel rejtse el az agytrösztöt a nyilvánosság elől.
– Na jó, ölég volt – bődült el Gráf, amitől a jászberényi úti Dreher sörgyárban megszólaltak a szirénák – 2, 9, 11 legyen, helyre, tétre, befutóra, oda vissza, mert ezt mondta a vállfás Gyuszi is.
– Ki az a vállfás Gyuszi? – kérdezte szdsz-es mosollyal Göncz Kinga, de pizzás táskát kapott csak válasz helyett. Így náluk kialakult a tipp: Maskara, Brukner Szigfrid, Macskajancsi. Szabó Pál elégedetten sétált el föladni.
A másik csapat, benne Szekeres, Draskovics, Szilvásy és Veres titkosszolgálati módszerekben gondolkodott. Megfigyelték és figyeltették Töröcsik Andrást, aki egy doboz szimfóniával dekázgatva próbálta összerakni a következő futam nyertes befutóját. Figyelték az apró képernyőt, ami a Törő kezére irányított rejtett kamera által jelzetteket mutatta.
– Ez ki fog találni valamit! – suttogta Szekeres feszülten, Sváby Andrást idéző bölcsességgel.
– Imi, ne boríts ki! – szisszent föl Draskovics úgy, hogy alsó és fölső fogsora nem is vált el egymástól.
– Diktálom, amit ír! – szólt bele a vitába Szilvásy, szokásos távolba révedő tekintetét sutba hajítva – 4-es, 7-es, 9-es. (Füge, Kakukk Marci, Brukner Szigfrid)
– Az lesz az – tette hozzá elégedetten Veres, aki máris számolta a költségvetés konszolidálódását.
Ebben a pillanatban, lóhalálálban(stílusosan) érkezett Székely, hogy mindenkivel megossza a nagy hírt:
– Beinjekcióztam Kakukk Marcit, ő fog nyerni!
– Kizárt – mondta halkan Draskovics, miközben félrefordulva tárcsázta a készenléti rendőrséget.

Miközben mindenki boldog volt a saját, jól kimunkált tippjétől, Törőcsik is feladta a saját változatát, amit utolsó pillanatban 7-es, 4-es, 9-esre módosított. (Kakukk Marci, Füge, Brukner Szigfrid)

Elkezdődött a futam. Maskara és Macskajancsi az első kanyarban egymásnak szaladt és már nem is tudták szétakasztani őket a futam végéig. Brukner Szigfrid féltávig vezetett, de utána jótékonyan rábeszéltek a hajtónak a fülhallgatójára, hogy vagy harmadik lesz vagy holnap leleplezik a zárjegy nélküli cigaretta bizniszét. A célegyenesig 4, 7, 9 volt a sorrend, de amikor bekanyarodtak, Kakukk Marcinál hatott a kalmopirines-nerobolos hormoninjekció és addig fájós bal hátsó lába elkezdett rendesen működni… Le is előzte Fügét, aki pedig igyekezett becsületesen.

Bajnaira maradt a feladat megint, hogy egyeztessen Gyurcsánnyal, aki nem akarta elhinni, hogy ilyen van. Ugyanakkor azzal nyugtatta magát, hogy hosszú hónapokig lehet próbálkozni, mivel messze még a zárszámadás és van sok visszatartott EU-s támogatás. Nincs még veszve minden.

One Reply to “A Jó, a Rossz és a turf”

  1. Delikat beszamolo! Lotton milyen szamokat jatszanak az et-k? 😀

    Ha minden jol megy, a nyaron elnezek Ascot-ba, hatha ott szurkol Gordon es Alistair, vagy az oreglany Karollyal. Majd beszamolok. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.