Sikerült prezentációs jellegű off-site napon részt vennem most pénteken, aminek keretében többször lehetőségem adódott szünetekben élvezni a helyszínt biztosító szálloda által nyújtott kávé-tea-édessüti-sóssüti-ásványvíz-üdítő csomagot. Na és ez az, amit igen kiválóan kávészünet szolgáltatáscsomagként árusítanak per fő per alkalom. Általában. Elkezdtem gondolkodni, hogy milyen hasonló szolgáltatási megoldások adódnak, amikre az egyszerű ember nem gondol, de mégis külön bontható, külön pénzt lehet érte kérni.

Eszembe jutott a 2003-as rafting túra, ahol 20 euróért melegítettem meg egy babkonzervet, mivel a villanytűzhely használata nem volt benne a szállás árában.

Hasonlóan kellemes megoldás a mediterrán térségben elterjedett extra, ami annyit jelent, hogy fizetned kell a légkondi bekapcsolásáért a szállás árán felül. Ez mondjuk elég jó bevételi forrás, amikor fixen 40 fok van májustól szeptemberig mindig az adott üdülőzónában.

Balatoni olcsójános megoldás, amikor a tóparti kölcsönzőben külön tudod pénzért kibérelni a lapátot a kajakhoz vagy a csónakhoz.

Némely vendéglátóipari egységekben dívik még az állampárti időszakban általános zenés felár fogalma. Azaz, drágább a szesz a zenás-táncos időszakban, mint előtte vagy utána.

Tovább is, mondjátok még. 🙂

4 Replies to “Például a kávészünet”

  1. Na, ide kellene Art a híres “extra fee” történeteivel (pl. dohányzó szállodai szobában a hamutartó for extra fee)

  2. Nagyon tetszik a Wizzairnek az a megoldása, hogy a járatain a vészkijárat melletti helyeket “extra lábtérrel rendelkező helyként” árulja, melyet plusz 5 euróért lefoglalhat magának az, aki épp erre vágyik. Szerintem vészkijáratnál ülni szívás, mert az embernek nem engedik, hogy csomagot tegyen a lábához, az előtte lévő ülés alá, de lám, ez is csak nézőpont kérdése: ez tkp. luxus, extra lábtér, amit el lehet adni. Ráadásul ha úgy adódik, ez a szerencsés utas fogja kinyitni a vészkijáratot is.

  3. Wizzair allatorvosi lo a temakorben. Zsenialis huzas a priority check-in, amivel Ferihegyen a buszba valo elsobbsegi beszallasod jogat tudod megvasarolni. Ez a busz a gepig a kb 40 metert tesz meg veled, es a buszbol kiszalasnal mar farkastorvenyek uralkodnak, nem az elsobbsegi privilegium.
    Ok asszem a csomagfeladasert is kernek el kulon penzt.

    Kicsit hasonlo szitu a szolgaltatas, amiert szolnod kell, ha nem kered: lastminute.com a repjegy foglalasanal sunyi modon betesz egy utazasi biztositasos sort is a szokasos repteri illetekek meg egyebek koze, aztan ha nem figyelsz es nem kattintod ki a konfirmacio elott, akkor hozzacsapja a vegosszeghez.

  4. Utazási irodák full erről szólnak, pl 15000 forint a reptéri transzfer. Mondanom sem kell, hogy taxival is sokkal olcsóbb lenne. Ja és erre még azt sem mondhatod, hogy nem kéred.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.