A fociözön szünetében merőben elkanyarodunk a témától, és továbblököm a beerboardot (pfújj, kicsit azért modoros már az elnevezés is) napjaink felé. 1986ban elindult hódító útjára kiváló Simple Red barátunk, Whitney Houston elkezdett ismerkedni a sztársággal és a fehér porral, valamint az éttíz világából velünk volt Madonna, Cindy Lauper, a Dire Straits és sokan mások. Robert Palmer szorult a második helyre az Addicted to love-val, aminek a klippjében előrevetíti a tátogó félhülyéket a színpadra. Az első helyre befutott egy híres, különleges karakter:

Peter Gabriel – Sledgehammer

A klip különlegessége külön poszt érdemelne, de most azt a jól kidolgozott ritmust, zenei összehangot kell fölidézni, amit érdemes is. A legelső és legerősebb az ütős fúvós csapat. Sokan vannak és nagyon odafújnak. Plusz tetszik benne az, hogy a basszgitár diktál és a dob csak színez. Komolyan mondom, simán elférne bármilyen diszkóban a nóta, olyan lendület van benne.

Az energizáló hatása mellett igen kiváló az elején indító, majd visszatérő kicsit Enigmás-Enyás ősi hangzásvilágot beemelő szintetizátordallam. Most, hogy ülők, ugyanúgy megmozgat és visz tovább, akárcsak egy pár unikum után a One-way ticket az Eruption-tól. Tehát helyből olyan jó, mint az eddig a listában felsorolt összes nóta együtt, nekifutásból.

Halgassuk és nézzük tehát az önmagunknak szóló feltétlen örömszerzés jegyében.

5 Replies to “Geci Beerboard Top 30 – 1986”

 1. ‘stét!
  Hamán ’86, akkor nekem inkább Run D.M.C. “Walk this way”, vagyhátugye Prince “Kiss”

 2. nekem a Sledgehammer, és a 92-ben megjelent Steam valahogy mindig “testvérek” voltak, kvázi variációk egy témára. (de semmiképp sem egymás “remixei”)

  mindezt csak érdkességképp, nem összehasonlításnak, hiszen 86-ban a SH teljesen mást jelentett, mást mutatott, mint 92-ben a Steam. mindkét szám kíválóan működik táncparketten is, sőt, koncerten.
  (Steam: Steam: http://uk.youtube.com/watch?v=aphQNGOz7v8 )

  Egyet nem tudok…. ismerve a többi munkáját, nekem sem az SH sem a Steam nem “Peter Gabrieles”. Vagy a többi szám nem az. Nekem pl. ez (érdemes megnézni is, nem csak hallgatni)

  http://uk.youtube.com/watch?v=n7m7Q9VwYqw

  (ha jól tudom az egyik csaj a lánya)

  voltam a BP-i koncerten, életveszély volt…. DVD koncertfilmet le bírtok tölteni netről is, ha kedvet kaptatok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.