Molotov-kotélok röpködése kíséri az idei Rainbow fesztivált és a Meleg-menetet beharangozóként. Kérdés, hogy lesz-e rendes háború holnap vagy megint csak nyugdíjas nyilasok, hithű trinanon-gyűlőlők és behigítózott, részeg kopaszok mennek ki sörösüveget dobálni, köpködni az Andrássy-útra. Harmadik lehetőség: ez is elég pont. 🙂

Nemrégiben családi vita keletkezett nálunk abból, hogy lehet-e egy homoszexuális vagy transzszexuális konzervatív értékek mentén élő ember. Lehet-e számára fontos a hit, a család, a saját népéhez való kötődés, a monogámia avagy sem. Szerintem a monogámia még csak-csak, hiszen miért ne lehetne két férfi vagy két nő között igazi érzelemalapú kapcsolat, ám a klasszikus családmodell, deizmus bármely formája (mono- vagy poli-) már ütközik a saját nemhez vonzódás mai napig némileg társadalmi devianciaként megfogalmazott helyzetével. Igen-igen kiváncsian várom, ki mit gondol erről a témáról…

8 Replies to “A konzervatív buzi”

 1. Nem vagyok nagy szakértője a témának, meg amúgy is külföldön élek stb., tehát nyilván én se lehetek rendes konzervatív, de ezzel együtt úgy gondolom, a melegek számára ugyanúgy fontosak lehetnek a fentebb felsorolt értékek, mint a hidegek számára. (A családalapításon nem érdemes rugózni, nekik ez természetes úton nem lehet, és kész.)
  Sokuk viszont szerintem azért fordít hátat ezeknek az értékeknek, mert úgy gondolja, hogy az azokat magukénak valló emberek és közösségek úgysem bírják őt elviselni.

 2. Van abban valami, amit Juci mond. Foleg a meleg csaladalapitas kontra konzervativ ertekek temakorben. Nincs kialakult velemenyem a meleg hazassagrol es az orokbefogadasrol, de

  1. Ha erintett lennek a temaban, en marhara nem orulnek, ha masok bele akarnanak pofazni az en eletembe. Peldaul olyan torvenyekkel, ami konkretan nekem megtilt valamit, amihez egyebkent mindenki masnak joga van. Bottomline: That government is best which governs least. 🙂
  Szoval a meleg lagzi tilalma engem pusztan a sajat onzo szemszogembol zavar: ha az allam fenn kivan tartani egy latszolag abszurd diszkriminaciot X csoport ellen (amelyhez tortenetesen nem tartozom), akkor az allam akar holnaptol random betilthat valamit Y csoport karara (amihez esetleg meg majd igen).

  2. Ha mar lud: gyereket nevelhet az alkesz, a munkanelkuli, a fellabu, a kisebbsegi, a buta, a fogatlan, a fradi-szurkolo, sot meg a BKV ellenor is. A buzi nem. Csak.
  Mivel melegekbol egesz jol allunk a jelenlegi tiltas ellenere (ertsd: a mai langyik a tegnapi hetero kapcsolatok gyumolcsei), akar azt is feltetelezhetnenk, hogy a gyerekkori kornyezet es a felnottkori orientacio kozott talan meg sincs olyan szoros kapcsolat, ami az orokbefogadas tiltasat indokolhatna.

  Nem tudom, merre van elore. Talan mar az is elorelepes lenne, ha nem a “masoknak” kene ervelni, hogy miert akarnak egyenlo jogokat, hanem a tobbsegnek, hogy miert ne kaphassak meg.

  Mint a fentiekbol talan mar vilagos, ugy pofazok bele a konzervativ buzi temaba, hogy se ez nem vagyok, se az. 🙂

 3. Nekem semmi bajom a melegekkel, mindenkinek szíve joga eldönteni mi jön be neki,de sztem a klasszikus konzervatív értékek és a melegség nem férnek meg egymás mellett. Szal az mongyuk azért “meleg” hogy a “csávó” majdnempapnak öltőzve imitálja ahogy szúrja a rószaszín bibliát meg ütögeti ritmusra műbránerrel az Andrássy-úton. Kérem! Na ezzel van bajom nem a melegekkel. Sőt az ilyet ki is kérném magamnak a helyükben…meg lehet hogy a felvonulást is.

 4. Hát én rögvest a melegek mellé állok, mint hetero családapa. Ellenben rázkódom a “konzervatív” megközelítéstől, de nagyon. Valahogy úgy érzem, konzervativizmus mögé olyan kényelmes bújni, holott valójában a búbánat sem tudja, mit takar valójában, hiszen ez is csak egy cimke, ami nem jelent nalam sem pozitivat, sem negativat onmagaban.

  Homoszexuális emberi lény is lehet monogám, családcentrikus, hívő, és hazaszerető. Ellenben nem pont úgy, ahogymi elképzeljük, hanem amga modjan. Monogám az egynemű párjával, mert nem csalja meg, családcentrikus, mert ápolja a szülőkkel a kapcsolatot, hoz nekik hűtőmágnest Londonból, ápolja a beteg nagymamát. Templomba ugyan nem jár, de hisz abban, hogy a lelke nem szűnik meg létezni, ha majd meghal. Hazaszerető is, mert nem hoz szégyent a hazájára avval, hogy mikor elmegy Londonba, meg tud angolul is nyilvanulni es europai modon ul be egy ettrembe, mosolyog a masikra, majd mikor megkerdezik, verarjufrom, buszken mondja budapeszt, hángöri.
  Egyszoval nem biztos, hogy meleg-hetero sablon menten kellene haladni, ha mar ertekrend, akkor allitsunk fel objektiv mercet.
  Elottem szolokkal egyetertek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.