Peking 2008 – Aranytipp

Miután Lánci Levi bemondta a BL döntő végeredményét egy Polgár-pezsgőért, és M1K1 2 telitalálattal elhódította az EB tippverseny győztesének járó vörösbort. (A nyertesek még nem vették át a nyereményüket, de erre bármikor sor kerülhet, amint erre készen állnak.) Íme az újabb lehetőség. A kínai fővárosban elkezdődött olimpia sport része és holnap hivatalosan is elkezdődik az esemény. Íme, itt a pillanat, hogy mindenki megmondja, mennyi magyar aranyérmes lesz az utolsó napon, az utolsó döntő végére.

Én már leírtam korábban, amikor elkezdett Peking bekerülni a hírek folyamába, hogy szerintem mennyire vagyunk, illetve leszünk esélyesek, és azt gondolom, hogy a helyzet azóta nem sokat változat. Így én, a magam részéről 6 darab arany megszerzésére tippelek.

Ja, és a nyeremény: egy értékes fűszercsomag eredeti ázsiai fűszerekkel, alapanyagokkal. Remélem, nem csak a gasztrománok lesznek érdekeltek. Tipp leadási határideje: nyitóünnepség magyar idő szerinti befejeződése. És persze: hajrá magyarok! 🙂

“Peking 2008 – Aranytipp” bejegyzéshez 35 hozzászólás

 1. Mivel azt sem tudom, hogy hány sportág szerepel az olimpián, és azok közül hányban képviseltetik magukat magyarok, ezért aszondom, hogy nekem NYÓC 🙂

  Amúgy meg Free Tibet!

  Válasz
 2. Legyen 11
  Az én tippjeim:
  Vajda Attila – kenu1 1000m
  Vajda Attila – kenu1 500m
  Kammerer-Kucsera – kajak2 1000m
  Kovács Katalin – kajak1 500m
  Janics-Kovács – kajak2 500m
  Női kajak 4-es – 500m
  Balogh Gábor – öttusa egyéni (most fog kijönni neki a lépés, ebben szinte biztos vagyok, bár szerintem kevesen hisznek benne)
  Férfi párbajtőr csapat
  Boczkó Gábor – párbajtőr egyéni (bár itt Kulcsár Krisztián beigérte nekem az aranyat, de tegnap olvastam vele egy interjút, ahol ő azt mondta, hogy szerinte az egyénit a Boczkó nyeri most… én hiszek neki)
  Férfi vizilabda csapat
  Hadfi Dániel – cselgáncs (mindig van egy meglepetés, amit ezúttal a cselgáncsozók hoznak)

  Tudom, hogy sokan hülyének néznek, de szerintem most nagyon ki fog jönni a lépés

  Válasz
 3. Akkor enyém a 10-es tipp!
  Hajrá Magyarok, Free Tibet, Detre Diána szörf-olimpikon meg Szuci barátném unokatestvére!

  Válasz
 4. Sajnos Boczkó Gábor beparázott a végén… így az egyik tippem már bukott, pedig az elődöntőig tökéletesen vívott. Remélem, a csapatversenyre megnyugszanak a fiúk.

  Válasz
 5. Ez a vívó téme eléggé elúszni láccik..:(, a az elején emlegetett BL díjamat nemsokára remélem behúzhatom..

  Válasz
 6. hát… eléggé drámai a helyzet, lassan eltelik az első hét és nincs aranyunk. vajon kajak kenuban is össze tudunk omlani?

  Válasz
 7. Ma azt nyilatkozta a Kulcsár Győző, hogy nincs csapatunk. És nem csak a párbajtőrre értette. 🙁 Viszont a női pólósok oda fognak érni, érzem.

  Válasz
 8. Sztem nem omlottunk sehova. Most epp nem vagyunk olyan oltari mazlistak, mint az elmult evtizedekben.
  Nepessegben 80-ikok, GDP-ben 40 vagyunk a vilagon, nyari olimpiai eremtablan meg all-time nyolcadikak (telivel kombinalva is kilencedikek, amit nem egeszen ertek). Nem az eredmeny kicsi hanem az elvaras irrealisan nagy.
  Sztem inkabb hozzon a gyerek (marmint barmelyik) egy B-dontos kozepmezonyt tisztan, semmint aranyat koksszal.

  Válasz
 9. M1K1, olimpiai nevezes nincs korrigalva a nepesseggel? Neztem gugliban, de nem talaltam infot errol a temarol.

  Válasz
 10. ha a tippemből kivesszük azokat, amik már elbuktak, akkor még lehet 8 aranyunk 🙂 Sőt, ha hozzáveszem geci tippjét a női vizilabdában, meg két meglepetést (pl.: pars krisztián kalapácsvetés, meg mittudomén), akkor még meglehet a 11 arany 🙂 hülye-e vagyok???

  Válasz
 11. A Wikipédia szerint Belgium olimpiánként legfeljebb egy-két aranyat szokott hazavinni, de nem ritka, hogy arany nélkül távoznak. Pedig ők is 10 millióan vannak. A mostani olimpián eddig még semmilyen érmük sincs. Ha ez vigasztal valakit…:(

  Válasz
 12. A tippelésről lemaradtam, ennek ellenére lelkesen szurkolok magyar sportolóinknak: Hajrá fiúk-lányok! Hajrá Magyarország!

  Aztán bevallom – szakmai ártalomból – kicsit foglalkoztat az olimpia árnyoldala is, mert ma már nem nagyon beszélhetünk doppingszerektől mentes, tiszta sportról.
  Az FBI nemrég megtalálta Angel Heredia doppingbárót, aki interjút adott a Der Spiegel című német hetilapnak. Ebből olvashatunk – igen érdekes – részleteket:

  http://zona.hu/article/1174/kitalal-az-olimpikonokat-pumpalo-doppingbaro.html

  Válasz
 13. Na… a kajaka-kenu szakág beindult… az előfutamok elég biztatóak… mint tudjuk tőlük 6 aranyat várok 🙂

  Válasz
 14. Ez a doppingos interjú érdekes volt.
  Újabb hülye adatot szállítok: a modern olimpiák történetében fociban mindezidáig Magyarország volt a legeredményesebb, legalábbis eszerint a dokumentum szerint: http://www.rsssf.com/tableso/olympics.html
  Az ilyen adatok persze nem jók semmire, de az adatokban nem is az a szép…

  Válasz
 15. Semmilyen adatok sem jók semmire…

  A táblából az látszik, hogy mivel az olimpián a profi focisták (tehát akik fizetésért fociznak) nem vehettek részt, de „keleten” ugye, nekik más állásuk volt, így mindig a legjobbak mentek. Ekként ’50 és ’90 közt tízből kilencet a béketábor húzott be (a valóban fontos VB-ken ebben az időszakban a 11 döntőbe kétszer került a keleti blokk csapata, de mindkétszer szívott – vö. „berni Mohács”).

  Egyébként most Magyarország a nemhivatalos foci-világbajnok (bár tutira csak holnapig) – és ez nem hülyeség: http://en.wikipedia.org/wiki/Unofficial_Football_World_Championships

  Napersze ezoszt végképp nem jó semmire 🙁

  Válasz
 16. Gecibácsi, a női vizilabda kuka… Na akkor publikálom, hogy hogy lehet meg a 11 arany 🙂
  Vajda Attila – kenu1 1000m
  Vajda Attila – kenu1 500m
  Kammerer-Kucsera – kajak2 1000m
  Kovács Katalin – kajak1 500m
  Janics-Kovács – kajak2 500m
  Női kajak 4-es – 500m
  Balogh Gábor – öttusa egyéni
  Vörös Zsuzsa – öttusa egyéni
  Férfi vizilabda csapat
  Női kézilabda csapat
  Szellő Imre – ökölvívás 81kg

  Gyerekek! Hit nélkül nem megy 🙂

  Válasz
 17. Szellő Imre bukócső, úgyhogy kell valami meglepetés ember, akit még nem tudom, hogy kicsoda 🙂

  Válasz
 18. És a belga arany Jucinak… női magasugrás: 205 cm elsőre… nem tudom a nevét, de szemüveges… a horvát ellenfél csak másodikra vitte a 205 cm-ert, így nyert az ember

  Válasz
 19. Nyertünk, nyertünk, nyertünk!!! 🙂 🙂 🙂
  Óriási meccsen ismét olimpiai bajnok a magyar férfi vízilabda csapat!! Kemény Dénes szövetségi kapitány – imádom ezt az embert – ruhástól a vízben. Ünnepel a magyar csapat.
  Szép volt fiúk! 🙂

  Válasz
 20. na… végül 16 arany lett 🙂
  Vajda Attila, Kovács, Katalin, Janics Natasa, Varga Tamás, Benedek Tibor, Biros Péter, Gergely István, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán, Varga Dániel, Varga Dénes, dr. Kiss Gergely

  Válasz
 21. …az indiaiak meg most ébrednek, mert tuttommal ők állnak a legrosszabbul, mármint az ország lakosságához mérten szerzett aranyérmek számával, ugyanis most szerezték meg az első egyéni aranyukat az olimpiák történetében! (sportlövészetben, az arc edzője magyar volt!)
  …emberünk már most ultra nagy nemzeti hős és trilliárdos, de amúgy sem volt szegény! …egyébként gyeplabdában arattak sokat az indiaiak, asszem 8 aranyuk van, és most nagy fiaskó volt, hogy a csapatuk ki sem jutott az olimpiára!

  …mindenesetre már bejelentették az arany végett felbuzdulva hogy beindíttyák a sportgépezetet és ők is sportnagyhatalmo akarnak lenni mint Kína! …szal még pár olimpia és már nem USA-Kína párharc lesz hanem India-Kína!

  Válasz

Szólj hozzá!