Tippjáték – avagy fusson aki akar, én bort akarok inni

Hölgyeim és Uraim! Megkezdődött néhány megkérdőjelezhető pszichés állapotban leledző barátunk, ismerősünk egy hónapig tartó futó(!!!)versenye. Szerény véleményem szerint kevés rosszabb dolog van a világon, mint futni. Jó viszont például bort inni, ezért szeretnénk azon barátainkanak, ismerőseinknek és pártolótagunknak lehetőséget nyújtani arra, hogy megszeressék a futást, akik nem akarnak soha a büdös életben futni, viszont elismerik a sportteljesítményt, szeretnek szurkolni vagy ellenszurkolni, és nem utolsó sorban szeretnek a fotelban, a kanapén, neadjisten egy kellemes kocsmában elfogyasztani néhány pohár jó bort.

Miről is lenne szó? Ezennel szeretnék elindítani egy tippversenyt arra vonatkozólag, hogy ki is nyeri ezt a futóversenyt. Viszont jelenleg még nem ismerjük a résztvevők pontos célját a versenyben, nem ismerjük, hogy mennyire motiváltak, mennyi időt szeretnének rászánni a többiek legyőzésére, ezért az angol fogadóirodák mintájára oddszokat fogok közölni mindennap déli 12:00 óráig, és ezeket is figyelembevéve kellene minden kedves résztvevőnek a verseny ideje alatt összesen ötször tippelnie. Arra kérek mindenkit, akit érdekel, hogy az első tippjét szerda (09/24) éjfélig tegye meg. Ezt követően minden héten újra kell tippelni (bármelyik napon), tehát a lényeg, hogy egy héten legalább egy tippet kell adni. Az időben visszafelé viszont nem korlátozunk senkit, vagyis bárki dönthet úgy, hogy az öt tippelési lehetőségét előbb felhasználja, így nagyobb kockázatot vállalva, hiszen nyilván az újabb és újabb oddszokat elsősorban a napi eredmények fogják befolyásolni.

Írok két példát, hogy érhető legyen:

Tehát minden tippelő 5 lehetőséggel rendelkezik (egyszerűbben van 5 zsetonja)  a 4 hétre vonatkozólag:

Aladár tippelő ember kihasználja mind az 5 zsetonját és 5-szörösen megfogadja 09/23-án Béta nevű versenyzőt, akit a fogadóbizottság (én Reci) az adott napon 1:2,5 oddsz-al adott. Ekként 12,5-ös eredményt ér el, amennyiben Béta nevű versenyző végez az első helyen 10/21-én.

Bertalan nevű tippelő ennél sokkal óvatosabban jár el, és az 5 zsetonját a következőképpen osztja el:

09/23 –  Alfára fogad, akit ekkor 1:3,8-al adnak

09/30 – Alfára fogad, akit ekkor 1:4,9-el adnak

10/7 – Ekkor már Bétára fogad, akit 1:1,8-al adnak

10/14 – Béta, akit ekkor 1:1,3-al adnak

10/21 – Béta, akit ekkor már 1:1-ben adnak

Összesen 3 tippje ült Bertalannak, amivel 4,1-es eredményt ért el. Ebben a példában a hazárdőr versenyző (Aladár) nyert, de ne felejtsük el, hogy az első napok eredményei egy ilyen viszonylag hosszú versenynél nagy rizikót hordoznak magukban. Mi van, ha Béta megsérül az első héten. Hidegben futás eredménye lehet egy jó tüdőgyuszi (2 hét kiesés), többiek megtáltosodása, stb.

Remélem érthetőek a szabályok. Röviden: Mindenkinek 5 zsetonja van. Mindenkinek, aki részt szeretne venni a tippversenyben 09/24 (szerda) éjfélig meg kell tennie az első tippjét. Minden héten (hétfő-vasárnap) legalább egy tippet meg kell adnia (kikerülendő, hogy valaki az utolsó napokban tippeljen az összes zsetonjával a már szinte biztos győztesre). Viszont annak semmi akadálya, hogy valaki a zsetonjait korábban kihasználja (pl.: 3 zsetont tesz valakire az első héten, majd a másik két zsetonját kötelező kihasználnia úgy, hogy legalább egy zsetont tennie kell már a következő héten, illetve ha marad, az azt követőn is, viszont így már az utolsó hetekre elveszti a lehetőséget). Egy héten különböző napokon is lehet tippelni, vagyis a fenti példa esetén, az első héten kedden, pénteken és vasárnap használ fel valaki egy-egy zsetont, vagyis összesen hármat. Arra kérek minden kedves tippelőt, hogy a tippjeit a következőképpen tegye meg: comment-ként írja a következőt például – Mucc 1 zseton. Kérem, hogy az adott kommentben csak a név és a feláldozott zsetonszám szerepeljen. Amennyiben egyéb megjegyzés van (Áci basszájba, mi a faszért lazsálsz? rád tettem mindenemet, te szemét), azt külön kommentben közölje az illető.

Néhány egyéb észrevétel: az oddszokat a fogadási bizottság (egyszemélyben én Reci) adom meg mindennap délig, ami addig él, amig a következő nap az új oddszot meg nem adom. Lehet, hogy lesz, amikor már 9-kor jön az új oddsz, lehet, hogy csak pontban délben. Ezzel kapcsolatosan reklamációt nem fogadok el. Amint a napi oddszal megjelenik a kommentem, attól a pillanattól az él. Teljesen szubjektíve adom meg ezeket, tehát aki részt vesz, ezt el kell fogadnia. Nem érdekelnek majd az olyan megjegyzések, hogy menjek a g..ibe, hogy adhattam Ácit 1:3-hoz, amikor tegnap is elesett 🙂 Korrupcióval próbálkozni természetesen lehet, hiszen én is ember vagyok, de azért a tét nem olyan nagy, hogy komoly többszázezres megkeresésekre számítsak, ezért talán megfogadhatom, hogy igyekszem a legtiszteségesebb formámat hozni… majd meglátjuk 🙂 A versenyzőket bármilyen módon nyilván megkereshetik a fogadók, akár az életben. Ezeket nem áll módunkban ellenőrizni, de ha ilyen lefizetések a tudomásunkra jutnak, azokat maximum az oddszok meghatározásakor vesszük figyelembe. Reményeink szerint azonban inkább a szurkolásban fog erősítést jelenteni a tippverseny. Persze arra is van esély, hogy a végül veszteseket egy életre meggyűlölik a rájuk fogadók, dehát az olvasótábor még fiatal, tehát van esély új barátok keresésére 🙂

Végül a versenyzőkhöz fordulok. Az oddszok szubjektívek, van, akit jobban ismerek, van, akit kevésbé. Kéretik nem megsértődni, ha valakit 1:5-höz adok, míg másokat 1:2-höz. A következőkben rövid leírást adok rólatok, kedves versenyzők, amire szintén a fenti szabály vonatkozik:

Kezdjük a hölgyekkel:

Mucc: Kb. másfél-két éve sportol rendszeresen. Kitartó, mindig a győzelemre törekszik. Sok múlik azon, hogy mennyire veszi komolyan ezt a kihívást. Első körben a végső győzelemre nem tartom a legesélyesebbnek, de ez változhat, ha már az első héten sikerül tartania a lépést.

Meme (Monoki Meli): Kevésbé ismerem a sportkarrierjét, ezért „sötét lónak” számít a fogadóiroda szempontjából. Ami viszont mellette szólhat, hogy Té személyében kiváló verbális képességekkel megáldott edző áll mögötte, aki valószínűleg a motiváció összes eszközét bevetheti a kihívás folyamán.

És a srácok:

Áci (HoloviccManó): sokat erősödött az elmúlt időszakban. Igazán sportos életformát folytat és ezúttal eltökéltnek tűnik. Amennyiben nem sértődik meg, akár a végső siker sem kizárt 🙂 Sok múlik azon, hogy az első héten hogy teljesít. Ha a legjobbak között lesz, az megsokszorozhatja az erejét!

Igor (davigo): a talán legsportosabb életformát folytató versenyző. Amennyiben motivált, nagy esélyese lehet a viadalnak. Keveset tud fogadóirodánk a pszichés hozzáállásáról, de komolyan számolunk vele.

Zorró: az egyik esélyesünk. Képes eszetlenül körözni a szigeten, anélkül, hogy ennek értelmetlenségét belátná. Nyertes típus és motiváltnak tűnik. Taktikája: elhúzni az elején, ezzel a többieket blokkolva.

Bízunk benne, hogy mindenki komolyan veszi a versenyt, és így egy végig nyitott, izgalmas viadalnak lehetünk szemtanúi. A versenyzők és természetesen én sem fogadhatunk. A fődíj: 1 üveg jobbféle bor

És akkor az első oddsz-ok:

Mucc: 1:5

Meme: 1:5,5

Áci: 1:3

Igor: 1:2,8

Zorró: 1:2,2

A verseny eredményeit itt tudjátok követni: http://www.thespanishinquisition.hu/zoli/1honap/

Sok sikert, jó fogadást mindenkinek!

Fogadási Bizottság (én)

És mivel hipp-hopp véget is ért a verseny itt az eredmény:

DzséPé

 

 

 

 

 

“Tippjáték – avagy fusson aki akar, én bort akarok inni” bejegyzéshez 167 hozzászólás

 1. Nahát először is beszartam a röhögéstől 🙂
  Másrészről viszont nem értem a szabályokat, mert túlmagyaráztad. Tehát te minden nap nyomatsz oddszokat? Ez komoly? És a tippem az aznapi oddsszal él? Tehát nem a szerdai napzáró oddsszal?
  No mind1. Tippem a következő kommentben, ahogy kérted.

  Válasz
 2. oké… tehát a magyarul már kevésbé értő, londoni barátaink kedvéért 🙂
  igen mindennap adok oddszokat. Amikor te tippelsz, akkor az általam utoljára megadott oddsz-al fogadsz. Azért izgalmas ugye, mert nem elég. hogy van egy favorit embered, de nem tudhatod, hogy mikor érdemes rátenni. Ma tegyem meg? De lehet, hogy holnap jobb oddsz-al adják. Mi tévő legyek? Hány zsetont tegyek az emberre? Ha Zorró nyer a végén, te már 2,2 zsetont már elkönyvelhetsz

  Válasz
 3. Áci és Zorró belekezdett és már Mucc is melegít, viszont a többiek a hajrában bíznak. Ezennel az új oddszok:
  Mucc – 1:4,9
  Meme – 1:7
  Igor – 1:3,5
  Áci – 1:2,7
  Zorró – 1:2,3

  Tehát mostantól ezek az oddsz-ok élnek!

  Válasz
 4. Tisztelt Sportolók, Műkedvelők és Kibicek!

  Ezúton szertném én is megtartani a sajtótájékoztatót a méltán hírés futóversennyel kapcsolatban, ami remélhetőleg hamarosan nagyobb figyelemnek fog örvendeni minta a GOLDEN LEAGUE sorozat.
  Tehát akkor pár szót a felkészülésről: sokat dolgoztunk, nem sajnáltunk sem pénzt, sem időt, sem energiát. A taktaharkányi edzőtábor igen jól sikerült, a versenyzőm mint fizikailag mint mentálisan a csúcson van, úgy gondolom tökéletes lett a formaidőzítés, a versenyzővel több szakember foglalkozott egyszerre, ezért most szertném megragadni az alkalmat, hogy ezúton is köszönetet mondjak nekik:
  Köszönet:
  – Ideges Lajos sportpszihológusnak,
  – Gyenge Ernő erőnléti edzőnek és
  – Laborc Tamás ornitológus, műkedvelőnek,
  valamint a Váci kötöttárúgyár, és a Váci Habselyem álltal készített kényelmes 100% pliészterből gyártott izzadság taszító forma, melegítő és szabadidőruhákért.
  A kötelező körökön most már túllépve egy pár szót az elvárásokról: a szakvezetés a szponzorok közös célt állítottak fel, ami a pontszerző hely elérése (1-6. hely) nem könnyű feladat de ezt úgy érzem az elvégzett munka tudatában kijelentve teljesíteni fogjuk. Amennyiben mégsem akkor a verseny végeredményét azonnal megóvjuk ( ugyanis a vasárnap esti a VADA álltal meghirdetett kötelező dopping ellenörzésen a Margit szigeten nem jelent meg több sportoló, így ennek az iratait már készítik az ügyvédek ) és tárgyalóasztal mellet zsebeljuk be a megérdemelt eredményt.

  Köszönöm a figyelmet

  Laborc T.
  szakosztályvezető

  Válasz
 5. ácika, ha és amennyiben ízes gofrival ( tejszínhabbal ) és/vagy szaloncukorral fokozni lehet a teljesítményedet, ne habozz ezt nekem megemlíteni! 🙂 számíthacc rám – remélem én is rád 🙂 és ugye a póker helyett is futni fogsz ma??

  Válasz
 6. Jelenleg úgy látom, hogy Áci az első két hétben mindent megtesz a győzelemért, elhúz, majd lesérül (valszeg otthon, PS3 használata közben melléül az ágynak, és farokcsont-repedés fogja ágyhoz kötni egy hónapig – vagy valami ilyesmi :)), és így Zorró stabil, kiegyensúlyozott teljesítménye meghozza gyümölcsét.
  Zorró 1 zseton.

  Válasz
 7. No… éleződik a verseny, egyre több a fogadó… ez öröm. Aki még nem fogadott, az kvalifikálhat, ha ma éjfélig megteszi az első tippjét. Szeretném megköszönni a híres edzőnek, T-nek, hogy beavatott minket egy profi csapat életébe, és hogy egy kiváló 8 km-es futással megkezdték a felzárkózást. A többi versenyzőt, edzőket és szurkolókat is bátorítok arra, hogy osszák meg a nagyérdeművel, hogy éppen hogy állnak, milyen nehézségekkel küzdenek. Azt gondolom, hogy a demoralizáló üzengetés is megengedett egy ilyen komoly versenyben. Dícséret illeti Andit is (Mucc), aki napi kisebb adagokkal, de folyamatosan küzd. Azt gondolom, hogy kitartással ott lehet a végelszámolásnál. Egyelőre Igor kivár, és erőt gyűjt. Meglátjuk, hogy ez-e a jó taktika. Bár az is elképzelhető, hogy csak srófolni szeretné a fogadási szorzóját. Hát ez egyelőre jól megy neki 🙂

  És akkor jöjjenek az új oddszok, akik még be szeretnének szállni, azoknak már ezekkel kell számolniuk:
  Mucc – 1:4,8
  Meme – 1:5
  Igor – 1:6
  Áci – 1:2,6
  Zorró – 1:2,3

  Válasz
 8. az nem lehet, hogy Igor esetleg már most lesérült? vagy ha nem, akkor nem lehet-e meggyőzni őt arról, hogy ez az egyetlen adekvát megoldás részéről? 🙂 attól tartok, hogy néhány nap múlva egyben lefut majd 40 km-t…most meg titokban edzőtáborozik – és nem Taktaharkányban 🙂

  Válasz
 9. hello pompomlányok!

  nincs „hajrá lányok! csapat”?? szívesen beszállnék!! 🙂
  mondd F! mondd U! mondd S! mondd S!! FUSS!!! :))

  Válasz
 10. Néhány hírmorzsa, ami más megvilágításba helyezi a dolgokat:

  1) Igornak szóltam hogy a futást követő 12 órán belül fel kell tölteni az eredményt. Ennek apropókjából a rajongóival közlöm: tegnap futott! (upload ma este)

  2) Andinak (Mucc) elég mostohák a körülményei, távol van otthonától, és egy beállíthatatlan futógépen tette azt amit tett, ezzel hihetetlen elszántságról téve tanúbizonyságot!

  3) én buktam 5 kilométert, mivel tegnap mikor kimentem a Szigetre vettem észre hogy lemerült az iPodom (ez tehát nem fog megjelenni a versenyben). Zorró erre azt mondta, szerinte nem ezen a pár km-en fog múlni a verseny (ezt most vegyem kihívásnak? 🙂

  Válasz
 11. jelzem, a Z. (mint Zorró) csapatnak van egy kabala majma is (kutyánmajom). aki szeretné látni a pompomlányokat és a majmot, a szigeten megteheti akármikor.

  Válasz
 12. ácika…ezt tudod kinek meséld…Coldplay-en voltál és kész…nincs ezzel semmi baj…de ha nem nyerek…!! 🙂

  Válasz
 13. Mákszi és Juceee hirtelen megalapítottuk az F.G. pommm-pommm csapatot!
  Felvételt hirdetnek Ácika és Igor funoknak!! 🙂

  Válasz
 14. Kedves AD igazából azt nem értem, hogy mi nem fog megjelenni a versenyben?
  Az, hogy kimentél a szigetre? vagy az, hogy ha nem merült volna le az iPod akkor futottál volna 5 km-ert a Szigeten? de én úgy tudom, hogy ez most nem az a verseny, hogy ki hányszor tud adott idő alatt kimenni a szigetre! Úgy gondolom ezt most nincs is értelme megóvni, bár az ügyvédek fiksz fizetésért dolgoznak, így beleférne a fizetésükbe.

  Válasz
 15. Dear T!

  azért ha figyelembe vesszük, hogy Áci vagy bármelyik lelkes versenyző, naponta többször, vagy egy héten többször FUTVA kilátogat a szigetre, akkor az már mérhető eredmény okozhat, nem?? 🙂
  és bár fix fizetést kapnak az ügyvédek, azért én ezt most megóvtam!!

  legyen szép estétek!

  Válasz
 16. Szia Juc

  Amennyiben A/D futva ment ki a szigetre akkor adom és jogos a két point, de hogy Ő ezt némi 98-as üzemanyag felhasználásának a segítségével tette arra igen sok zsetont merek feltenni. :))

  Válasz
 17. beszállok én is Ácira és Muccra tennék egy-egy zsetont bízom Áciban ha ma nyer pókeren akkor az lelkesedéssel tölti el és meg sem áll a végső győzelemig de azért drukkolok mindenkinek és minden elismerésem a Tiétek hajrá

  Válasz
 18. Hát Monoki Melire – akit asszem nincs szerencsém ismerni, de a neve az enyémre/mienkre hasonlít – pöccintenék egy (1) másik zsettont. Remélem, Reci nem vesztette el a fonalat.

  Válasz
 19. Alakul… Poci, már nehéz követni, főleg, hogy kérésem ellenére, sokan hatszorosan összetett mondatokba bújtatják a tippjeiket… de mindegy, majd megoldjuk. Mindenki látja mi történt, ezért az új oddszok:
  Mucc – 1:5
  Meme – 1:3,5
  Igor – 1:3
  Áci – 1:2,5
  Zorró – 1:2
  Még egy megjegyzés: elég komoly szurkolói csoportok alakultak. Természetesen fogadó irodánk figyelembe veszi azt is, hogy lesz olyan versenyző, aki megbotlik az elé dobott tangákban, és megsérül.

  Válasz
 20. Timi sporttárs légy üdvözölve!! úgy érzem nemsokára testületileg ki kell vonuljunk a szigetre, hogy őrületes szurkolást produkáljunk. 🙂 egyeztetünk időpontot a versenyzőinkkel? ( mert Juc ugye Igorra fogadott )
  addig is: MINDENT BELE ÁCI! 🙂

  Válasz
 21. és Reci, kikérjük magunknak, az F. G. pommm-pommm csapat kizárólag bugyi nélkül szurkol 🙂

  Válasz
 22. napsütötte, madárcsicsergős szép jó reggelt kívánok mindenkinek! (Jamaicán!)
  mert természetesen nálunk nincs ilyen idő!! azért szép napot nektek! 🙂

  nos, ha már így belecsöppentem ebbe a jó kis versenyzős-szurkolós dologba, lenne néhány kérdésem!!
  🙂
  1. ki találta ki ezt a versenyt? gratula neki!
  2. a kis „kütyü” ami méri hogy ki mennyit futott avagy nem, azt honnan lehet beszerezni?
  3. mikor lesz legközelebb ilyen futkosósdi??
  4. pommm-pommm (megvárhatlak, Picur?) csaptoknak nem lesz verseny?? ki szurkol jobban??

  hirtelen ennyi!

  ja, még annyit, hogy a korrekt fogadás meghozatalához talán jó lenne, ha maguk a versenyzők „eladnák” magukat nekünk fogadóknak!! hiszen nem tudhatjuk ki milyen célból szállt be ebbe a versenybe és milyen formában található jelenleg?? bár azt is megértem, hogy pont ez a lényeg, hogy hazardírozzunk!!
  nehogy már a tájékozatlanságom miatt bukjam a bort!! :)) bár ezt úgyis bedobnám a közösbe!!!

  előre is köszönöm a rengeteg hozzászólást, amit levelemre fogtok írni!

  ui: Reci! Ígérhetem, hogy az F.G. lányok miatt nem lesz tangás-baleset!! max melltartós!! :))

  Válasz
 23. Kedves Érdeklődők!

  Néhány szó a technikáról (és ha már ez blog, megragadom az alkalmat, és dokumentálok naplószerűen pár dolgot amire majd lehet hogy szívesen emlékszünk).

  Andival elég korán felfedeztük ezt a Nike iPod dolgot: nagy ösztönzőerő az, hogy az ember mérheti, monitorozhatja a teljesítményét, mindezt nagyon könnyen, egyszerűen. Andi kezdte a futást (neki volt először erre alkalmas iPod Nanoja, ami a költségek legnagyobb része) és elég pimaszul komoly távokat kezdett legyűrni, meg persze mondta, mennyit fogyott. (Természetesen vannak köztünk direkt sportmán emberek, akik ettől függetlenül is futottak, de talán nem ennyire komolyan, mint a cuccal együtt, a Meme és Igor ilyen volt pl. vagy Szilvi, aki viszont a Sony rendszere mellett tette le voksát, ezért nem tud velünk versenyezni, ami valószínűleg óriási veszteség.). Ha jobban belegondolok, óriási dolog pusztán az, hogy közülünk öten ilyen technikával bírunk rendelkezni….

  Nekem az első futásom 2007/05/20 (Andi, megmondod te mikor kezdted?).
  Alább egy ábra ami jól szemlélteti az én történetem. Az első távom 1.43km volt 🙂 Ennél már csak Andi és Meme alakváltozása a látványosabb.

  A működés: a cipőnk talpába, vagy a cipőnkre (tökmindegy), egy chipet rakunk/erősítünk, ami az ipod zenelejátszónkkal kommunikál. Ez a rendszer így sebességet és időt tud mérni, ebből ki tudja számítani a távolságot. A technika működéséből az is következik, hogy a versenyzők teljesen mindegy hol futnak. (Andi pl. jelenleg Németországban).

  Be lehet állítani, mit edz az ember, mondjuk szeretne X percet futni, vagy… Y távot futni, vagy… Z kalóriát égetni stb. a futás közben a szerkezet a zenére alámondja (előre felvett színész illetve hírességek gratulálnak) hogy éppen mi a stájsz („you’ve completed one kilometer”, „you’ve reached half waypoint” stb.). aztán mindenféle awardok vannak („you just completed your best time for the mile”, konkrét motivációfelhő.

  A dolog primitív, manuális beavatkozást nem igényel (nem is enged). A versenyző hozzákapcsolja futás után az ipodot a számítógéphez, ami automatikusan feltölti a Nike szerverére a futás adatait, majd beilleszti a meghírdetett versenybe az eredményt ilyen szép, látványos formában, amit a Mici volt olyan jó és kirakott ide.

  A két eddigi verseny rövid, és 1-2 résztvevős volt. Azonban ez most 1 hónapos, ami teljesen más horizont, ezt nem lehet egyetlen hét alatt eldönteni. Azonkívül megspékeltem azzal a dolgot, hogy a sportfogadásban kb doktori címet elért Recit megkértem, hogy csinálja meg, hogy lehessen ránk fogadni extra motiváció és fun-factor okán. (Biztos hogy ezt a hülyeséget én találtam ki? Olyan idegennek tűnik ez tőlem…). A lényeg, hogy az ember jócskán felülmúlta az elképzelésemet! Sőt, úgy tudom, mindenféle további csalafintaságokon dolgozik a kedves olvasók szórakoztatására 🙂

  Válasz
 24. helló Áci!

  nagyon jól és érthetően leírtad hogy s mint van is ez! Köszönöm! 🙂

  ez az egész klasszul hangzik, kár hogy a technikai része „nem mindenki számára elérhető”!
  mindenesetre jó ötlet, és már csak azért is megéri, mert sportol az ember és közben még szórakoztató is a „verseny”!!

  HAJRÁ-HAJRÁ MINDENKI!

  Válasz
 25. életem, ha mi ketten 1x elindulunk közösen futni, mindent állok 🙂 de az is lehet, hogy ha felrakunk magunkról egész alakos fotókat, szponzor is lesz…:) 🙂

  Válasz
 26. UPDATE!

  jelentem, hogy a futások rögzítésére, monitorozására nemcsak ipoddal van lehetőség. a Nike kihozta a saját armband-jét is nem is olyan rég, ami csak 59 dollár (USA-ban, itthon nyilván több, de értitek…)

  például itt egy review róla:

  http://gizmodo.com/375156/official-59-nike%2B-sportband-works-without-ipod

  ennek az az előnye egyben hátránya is, hogy nem zenél. profik nem hallgatnak zenét. de mi, aktakukacok annál inkább, ugyanis sokkal jobb zenére futni mint anélkül! ez a legkomolyabb doppingszer amúgy.

  az ipod dolog sem veszett fejsze!
  nano-t (4GB) már 24.000.- forinttól lehet kapni használtan:

  http://beszeljukmac.com/index.php/elado/C16/

  (aki bebizonyítja, hogy olvassa a sajnost, annak zsír új, 4. generációs, videós, 8GB-os ipod nano-t tudok adni választható színben 32.000.- forint áfáért! – beker ár)

  ehhez kell egy nike adapter, ami cca 7ezer forint.

  van mégegy tétel, nevesen a futócipő, ami konkrétan megér egy kisebb misét. a jó cipők 20-30k-tól vannak. usából fillérekért lehet hozatni, ha már tudod a méretet. a váci úton van egy Spuri nevű futóbolt, ahol meg azt tudják, hogy megmérik kompjúterrel hogy futsz, és a megfelelő futócipőt ajánlják, ugyanis ezek nem csak színben térnek el egymástól 🙂 (vannak mozgáskoordinációt javítók, vannak stabilitásra meg súlyra optimalizált cipők, futóstílus függvénye melyik kell). alapszabály: az igazi futócipő nagyon rosszul néz ki. (hogy ne tudd másra használni!)
  van még pár apró kütyü ami hasznos lehet, úgy mint mez vagy nadrág.

  szóval igen…pénzbe kerül, mint bármi, amit az ember komolyan csinál. aki 2-3 alkalommal fut hetente, és ezt életformává akarja fejleszteni (ahogy heten(!!!) közülünk így tettek, azoknak ez nem tétel havi szintre lebontva.

  Válasz
 27. Ádám húzz bele egy kicsit kérlek, mindenki nagyon büszke lenne rád, ha te győznél. A kezdeti lendület alábbhagyott, rögvest utolérnek a többiek 🙁

  Válasz
 28. Isti,

  jól tetted, hogy rám küldted mind az 5 zsetonodat!!
  Egyrészt tuti befutó vagyok, másrészt velem van a Szent Készigránát is!

  Fegyverek Könyve második fejezet 9-21-ig:
  S a magasba emelé Szent Attila a kézigránátot és mondá: Ó Uram, add áldásodat a Te kézigránátodra, mellyel ellenségeidet miszlikké tépheted nagy Kegyelmedben. És elégedett vala az Úr, és ők lakmározának bárányt, és lajhárt, és málét, sós ringlit babbal, és orángutánt, és zsenge gyökereket, és gyönge szekereket, és …
  És szólt az Úr, mondván: húzd ki a Szent Biztosítószeget, majd azután számlálj el háromig, se többet, se kevesebbet. Három legyen, ameddig számolsz, és ameddig számolsz, három legyen. Négyig ne számolj hát ezért, sem pediglen kettőig, hacsaknem folytatod a te számolásodat háromig. Az ötöst szádra ne vedd! Midőn a hármashoz érsz, mely sorrendben a harmadik leszen, eldobandod te az Antióchiai Szent Kézigránátot a te ellened felé, ki, mivel nem kedves Nekem, megdöglend.
  Ámen.

  Válasz
 29. Áci!
  Kérlek tedd lehetővé számomra testeddel,hogy all in fogadjak rád!
  Tedd ezt a soha együtt nem töltött nyaralások,hétvégék emlékére.A közös futások, biciklizések, hegymászások soha be nem következésének megelőlegezésére.
  Amennyiben bármiben segítségre lenne szükséged ne habozz a barátaidhoz fordulni!Tudd,hogy rajtam kívül bárkire számíthatsz.
  Ja és ne feledd: az erőnlét a lenolajban kisütött löncshúskarikában van!
  fíl te póver!

  Válasz
 30. A következő oddszok vasárnapig fognak élni, mert erdőben, internettől távol leszek.
  Mucc fantasztikus futással duplázott, bizonyítva, hogy versenyben akar maradni. Meme hozta a megszokottat, ekként az izgalom fokozódik.
  Meme – 1:3,5
  Mucc – 1:3,6
  Igor – 1:3,2
  Áci – 1:2,2
  Zorró – 1:2

  Valamint azok, akik beszáltak a versenybe, azok kapnak egy újabb zsetont, amivel arra kell fogadniuk vasárnap éjfélig, hogy a győztes összesen hány kilométerrel fog nyerni. Aki a legjobban megközelíti az eredményt, az elérhet egy 3-as eredményt a végelszámolásnál. Tehát, plusz egy zseton (az 5-ön felül), vasárnap éjfél!!! Aki nem használja ki ezt a lehetőséget, az is versenyben marad természetesen. Kérem, hogy külön kommentben adják meg a tippelt kilométert (pl.: 112km) a fogadók!

  Válasz
 31. A 3-as eredmény azt jelenti, hogy a legjobban tippelőnek plusz 3-at hozzáadunk az eredményéhez 🙂

  Válasz
 32. naaaaa! kezd izgi lenni ez az egész!! 🙂

  csak sajnos én vesztettem el a fonalamat.. hogy kire is mennyit raktam már?? :))
  na, de gyorsan utána olvasok…

  Mucc-nak üzenem, hogy ez a duplázás még egy zsetont jelent számára!!
  (ez talán még egy kis lendületet ad neki!! )

  Válasz
 33. Szerettem volna a szabalyoknak megfelelni es csak azt irni a kommentbe, ami oda tartozik. Mai tippem egy-egy zseton Muccra es Memere. A komment motor meg beszolt, hogy „Duplicate comment detected; it looks as though you’ve already said that!”
  Gondoltam nyomok valami mast is hogy utana akkor engedje a masodik tippemet, es ezert irtam egy buzdito sort. Nem segitett.

  Kenytelen vagyok szabalytalanul tippelni:

  Mucc 1 zseton

  Válasz
 34. @reci
  oszinte bocs, remelem, vilagos, hogy mára Mucc 1, Meme 1. A vonatkozo odds 3,5 illetve 2,8 respectively.

  A maradekom elvileg 2.

  Válasz
 35. úgy tűnik a lányok belehúztak!! úgy is kell!! 🙂
  hajrá lányok!! csak így tovább!

  lassan kezdek „kiszeretni” a fiúkból, ha így folytatják tovább!
  mire volt jó ez a gyönyörű hétvége?? azt hittem az összes versenyző futkosni fog reggeltől-estig!!
  ha most sem futtok, akkor mikor?????!!!!! majd a „-” -ban?

  azért hajrá fiúk is!

  Válasz
 36. na sikeresen otthonhagytam az ipod kábelét, igy nem tudom feltölteni a futásaimat egészen október 9-ig, akkor megyek majd csak haza. Ha az igy elfogadható, akkor itt bemondom a napi futást (ma 6.03 km, tehát össz. 27.85-nél vagyok).
  még egy közlendő: múlt pénteki 13 km-es karikámnál sikerült egy enyhe boksérülést behúznom, ma mertem először futógépen lassan, rehab. jelleggel egy lájtosat futni, tehát ha valaki szeret sánta lóra fogadni, akkor hajrá.

  Válasz
 37. Igor! Ez így tökéletes lesz, köszönjük. Akkor nézzük ki, hogy áll:
  Davigo – 27,85
  Meme – 34,12
  Zorró – 31,69
  Mucc – 22,42
  Áci – 20,46
  Mivel az extra játék senkit nem hozott lázba, ilyenekkel nem próbálkozom a továbbiakban. Mégegyszer az alapszabály: aki nem tette még fel mind az 5 zsetonját, annak ezen a héten (vasárnap éjfélig bezárólag) legalább egy zsetont tennie kell valakire. Igor enyhe sérülése nem téveszti meg a fogadóirodánkat és az egyik komoly esélyesként számolunk vele a továbbiakban. Meme fantasztikusan teljesít, persze itt komoly csapat áll az eredmények mögött, és ez profizmus jelenleg az első helyre segítette őt. Zorró kicsit megpihent, de szerintünk továbbra is ő a csúcs esélyes. Mucc szépen tartja magát. Áci viszont a hétvége csalódása, ezért ő kapja a leggyengébb oddszot, ami viszont egy feltámadás esetén a rá fogadók esélyeit növelheti.
  Az új oddszok:
  Zorró – 1:1,8
  Meme – 1:2
  Davigo – 1:2,3
  Mucc – 1:3
  Áci – 1:3,2

  Válasz
 38. Kedves Davigo!!

  A sánta lovak a kedvenceim.. továbbra is kitartok melletted!!
  úgyhogy HAJRÁ! 🙂

  sokat, de óvatosan!

  Válasz
 39. éjjen Áci!
  a futócipőmet én is a Spuriban vettem, elég felkészültek voltak, ajánlom.
  és csúnya is a cipő – de amennyit én futok…szégyen gyalázat…

  Válasz
 40. és csak biztatásként, felidézném a következő mondást!

  „UTOLSÓKBÓL LESZNEK AZ ELSŐK!”

  Igor!
  ez neked szól! Remélem, azonosulsz e sorral… 🙂

  Válasz
 41. aki az első héten nem fogadott, az sajnos már nem mszállhat be!
  Íme az oddszok:
  Zorró – 1:1,7
  Meme – 1:2
  Áci – 1:2,8
  Mucc – 1:3,5
  Igor – 1:2,5

  Válasz
 42. Ma nem változik semmi, tehát:
  Zorró – 1:1,7
  Meme – 1:2
  Áci – 1:2,8
  Mucc – 1:3,5
  Igor – 1:2,5

  Válasz
 43. köszi a biztatást.
  tegnap: 7,37 km
  ma: 7,9 km

  tehát 43,12 -az eddigi totál

  holnap lehet hogy jönnek ki haverok zágrábba kaiser chiefs koncertre, hozatok velük ipod kábelt, hogy fel tudjam tölteni az eredményeket. bokám már majdnem fullos.

  Válasz
 44. Jó reggelt Igor!

  örömmel olvasom az eredményeidet, és azt is hogy megjavult a bokád!
  továbbra is HAJRÁÁÁÁÁÁ!! 🙂

  Válasz
 45. Összefoglalva az eredményeket:
  Meme – 48,7
  Igor – 43,12
  Zorró – 42,43
  Áci – 35,55
  Mucc – 22,42

  És az új oddszok:
  Zorró – 1:1,8
  Meme – 1:1,8
  Igor – 1:2
  Áci – 1:3
  Mucc – 1:4,5

  Válasz
 46. megosztom veletek az infót: Áci állítólag gyengélkedik ( infulenzia-támadás ) én nem láttam rajta a rontást, de nyilván igazat mond…:)
  ennek fényében sakkozzatok fejben…
  részemről: HAJRÁ ÁDÁM, MINDENT BELE, TE VAGY A LEGJOBB!!

  Válasz
 47. Kedves Igor!

  bizonyítottad, hogy érdemes volt rád fogadni! Köszönöm! 🙂

  továbbra is HAJRÁ-HAJRÁ-HAJRÁ!

  Válasz
 48. Melinek és Zorrónak megszavazok -10 km büntetést. Kiemelkedő teljesítményükkel versenytársaik demotiválása miatt!!! 🙂 🙂

  Hajrá Áci! Mindent bele! Kitartás!!!

  Válasz
 49. Éjjen a Áci! Éjjen a Áci! Istenkirály! megnyerjük, megisszuk. fűben fekve napozva, a Kopaszi-gáton 🙂

  Válasz
 50. Sok minden történt ismét:
  Meme – 1:1,3
  Zorró – 1:1,9
  Áci – 1:2
  Igor – 1:3,5
  Mucc – 1:7

  Válasz
 51. 2 egység Zorróra itt a finish előtt. Érzem, hogy csak Meme oldalvizén evez az emberem, és jövő héten hétfőn bünteti meg a mezőnyt. Kérdés: 21-dikén éjfélig tart a verseny, de gondolom utána is jöhet még feltöltött eredmény, igaz?

  Válasz
 52. Utolsó 2 zsetonom (is) Zorróra, most, hogy javult az odds.
  Zorrókám, remélem érzed ennek a súlyát… 🙂

  Válasz
 53. Fokozódik a drámai hangulat.
  Meme – 1:1,6
  Zorró – 1:1,7
  Áci – 1:1,8
  Igor – 1:2,2
  Mucc – 1:7

  Válasz
 54. Ádám, életem, nagyon büszke vagyok rád! Kitartás!

  ( Meme, rád is nagyon büszke vagyok, de egy nő mindig férfinak kell szurkoljon. Főleg ha rá rakta az összes zsetonját! 🙂

  Válasz
 55. Az számomra is kérdés, hogy meddig tart a verseny!
  Ez van a nikeplus-on: „ENDS ON 22/10/08 AT 2:29 AM.” Csak azt nem bírom kideríteni, hogy ez milyen időzóna… Remélem még egy kedd esti hajrá belefér a versenybe!

  Válasz
 56. Akkor a fogadók nevében határozzuk meg kedd éjfélt. Gratulálunk a versenyzőknek, őszintén szólva, én személy szerint nem számítottam ilyen kiélezett versenyre!
  Meme – 1:1,5
  Zorró – 1:1,5
  Áci – 1:1,5
  Igor – 1:2,5
  Mucc – 1:7

  Válasz
 57. Ádám futónadrágja mindent vitt, a légnek nem áll ellen az biztos, de az egyéb egészségügyi problémák felmérésére nem vállalkoznék. Dicséretére legyen mondva, hogy futásból jött pokerezni és utána ismét futni kezdett. Már csak 6 nap, vajon ki dől ki?
  Ekként:
  Meme – 1:1,5
  Zorró – 1:1,4
  Áci – 1:1,5
  Igor – 1:2,8
  Mucc – 1:7

  Válasz
 58. Micike, örülök 🙂 én azt is szeretem, amikor rém felháborodottan reklamál

  az Áci szerelése rendkívül csábos volt tegnap – valahogy mégis mindenki ellen tudott állni a kísértésnek…érdekes 🙂

  Zsóti te lelketlen! egész elvette a józan eszedet a nyerészkedési vágy 🙂
  itt már nem segít a szigorúság, lélekügyi szakember segítségét kell igénybe vegyük a versenyzőnk újbóli formába hozásához…de fészket rakott kicsi szívemben a félelem, hogy már késő…:)

  Válasz
 59. 114,46??!! HoloviccMano, minden tiszteletem a magáé! és ezennel felajánlom a verseny utáni regenerálódáshoz az összes ( nem kevés ) masszázs-tudományomat ( hátsó szándék nélkül ),
  el vagyok képedve; azt gondoltam, pihen

  Válasz
 60. hű Zsóti, hogy te micsoda kombó vagy egymagad 🙂 az edző a sofőr a lelkész a barát 🙂 ( vannak ehhez hasonló címekkel filmek, forgassunk rólad is? amíg megszervezem, folytasd áldásos tevékenységedet ) 🙂

  Válasz
 61. várjál, csalás! a felsorolásból kihagyta a rendszer a plusz jeleket! na úgy olvasd, mintha ott lennének

  Válasz
 62. Áci, életem, remélem kipihented magad, és innentől jelszavad a: mindhalálig futás 🙂 láthatóan Zorró bácsi is lazsált ( vagy az új mhelyi rendszerrel nyűtte az idegeit – az nekünk még jobb ), tehát ne csüggedj, te vagy az ELSŐ! öltsd magadra szuperszexi futócuccod, és IRÁNY A SZIGET! 🙂

  Válasz
 63. Mákszi: Zorró lazsált? Miről beszélsz?!: ) Iszonyú versenyszellem fűti, jó lesz vigyázni….. Fuss hosszúlábú!

  Válasz
 64. látom mán, látom…….de az ellenfél nem késlekedik a visszavágással! Ádám! Ádám! Ádám! Fuss! 🙂

  Válasz
 65. Kene majd valami statisztika a vegen, mondjuk leadott kilok, elhasznalt zoknik, tonkrement baratsagok per fo. 🙂

  Válasz
 66. Zorró vagyok, itt kommentelek a sajnoson.
  Reggel toltam egy félmaratont (2 óra 11 perc alatt).

  Sajnos.

  Válasz
 67. Sajnos az első hely lehetősége teljesen elúszott. Köztünk van egy ember, aki naponta képes egy félmaratont lefutni minden további nélkül (ahogy egy fitnessztréner ismerősöm mondta: futótehetséggel van dolgunk). Sajnos, olyan műfajt sikerült választani, amiben nem volt esélyem, de remek jó volt idáig, hiszen meglepődtem én is mire vagyok képes. Meg nagyon hosszú ideig izgalmas volt 🙂 Most viszont hív az élet, rengeteg elmaradt dolgom van, és úgy érzem, már „csak” a szokásos heti 3x8km-eimet kell futkosnom kötöttségek nélkül. Süt a nap, és végre kicsit biciklizhetek is, jövő héten pedig a konditerem látogatása ismét realitássá vált 🙂 Ennek a versenynek már vége van, de ez nem jelenti azt, hogy ez az utolsó, igaz? 🙂

  Válasz
 68. Zorró, egy vesztes futóra fogadó vagyok ( mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa ), és gratulálok! 🙂

  Válasz
 69. Mákszi, nem illik gratulálni még, hiszen Meme még fut! (Csak nekem akadt jobb dolgom 🙂

  Egy kis közjáték tegnapról…Reci szülinapi buliján tegnap a Zorró felajánlotta, hogy az első három helyezett méterre pontosan fusson annyit a parádé kedvéért: én ezt jó ötletnek tartottam, mert kezdtem besokallni a dologtól, de Meli úgy gondolta, hogy ez egy rossz próbálkozás 🙂 Hát most megeheti amit főzött 🙂

  Válasz
 70. sziasztok,

  nemsokára vége a versenynek, (egyesek szerint már vége is..) csak szeretnék minden résztvevőnek gratulálni a teljesítményükért! nem kis meló volt..:)

  IGAZÁN JÓK VAGYTOK!

  köszönöm az élvezetes napokat, amiket azzal tölthettem, hogy figyeltem a teljesítményeiteket, izgulhattunk értetek, olvashattuk a mentegetőzéseket egy esetleges kevesebb teljesítmény avagy kábelveszteség miatt!

  szép volt, jó volt! jövőre ugyanitt????

  még utoljára:HAJRÁ-HAJRÁ!
  🙂

  Válasz
 71. Ácika! Nem a győzelem a fontos.
  Hihetetlen elszántsággal és kitartással küzdöttél, 114,46 km pedig óriási eredmény! Lehet, Zorrónál gördül legtovább a teljesítmény skála – bár nincs még vége a versenynek – azonban egy csöppet se érezd vesztesnek magad. Egy olyan versenyben méretteted meg magad, amiben mi – sokan – el sem indultunk (volna). Jó voltál nagyon és büszke lehetsz magadra! Végeredmény ide vagy oda, csak gratulálni tudok!!!

  …és gratula minden versenyzőnek! Egy igazán izgalmas versenyt köszönhetünk Nektek!

  Válasz
 72. Timi, nem vagyok elkenődve 🙂 úgy számoltam, hogy szombattól kezdve még simán tolok napi 12 km-eket (ezzel 48 km-t adva az eredményemhez egy 162km-es végső távval) de a Zorró képességeinek ismeretében ez bőven keves lett volna a győzelmhez (ő most 155km-en van, és még csak vasárnapot írunk 🙂 én is nagyon élvezem, ugyanis tudom mit jelent ekkora távot futni: részint magamnak is örülök, és hát el vagyok képedve hogy a Zorró mire képes: higgyétek el, ez olyan eredmény, amitől hivatásos sportolók is maguk alá szarnak!

  Válasz
 73. Ácitebuta! Hát persze, hogy nem a Zorró (esetleges) győzelméhez gratuláltam! Kizárólag az eddigi teljesítményhez, külön kiemelve a reggeli félmaratont. Múlt időben való fogalmazásod az előző levélben azt jelenti, te már lemondtál a versenyzésről, ezért én – csapodár természetemhez híven – átpártolok Meméhez! 🙂 HAJRÁ MEME, TE ISTENNŐ!! NE HAGYD MAGAD!
  (persze te is nagyon sokat futottál Ácika, ezt senki nem vitatja, és mindenki büszke rád, még én is)

  Válasz
 74. Áci dedikáltan „feladta”, de minden tiszeteletet megérdemlő teljesítményt mutatott, akárcsak a többiek. Ezek után az oddszok a következők:
  Meme – 1:1,8
  Zorró – 1:1,1
  Áci – 1:5
  Igor – 1:5
  Mucc – 1:5

  Válasz
 75. Zorrókám fussál még sokat, hogy igazán büszke lehessek rád. (Persze így is az vagyok maximálisan, na de akkor is…: )
  És nagyon gratulálok a többi résztvevőnek! De nekem már csak családilag is Z-nek kell drukkolnom. …

  Válasz
 76. No… az oddszok nem változnak és akkor a ma éjfélig feltöltött eredmények számítanak! Holnap eredményt hirdetünk. Dzsajokosz volt olyan kedves és csinált egy kimutatást az oddszokról, tehát a tippverseny eredményét is ki tudjuk hirdetni legkésőbb jövő hét elején

  Válasz
 77. Szóval óriás gratuláció mindenkinek! Zorrót a paraolimiára!
  Később jövök egy kis összefoglalóval… és természetesen kihirdetjük a győztest… én már tudom ki az 🙂

  Válasz
 78. Nagyon élveztem a versenyt! Gratulálok minden versenytársamnak, Zorrónak külön! Értékeltem a kitartását, fanatizmusát, mely rám különösen inspiráló, szórakoztató hatással volt. Sajnálom, hogy a vége előtt néhány nappal Ádám feladta. Igazából nem is értettem, hogy miért döntött így. Való igaz, hogy emellett szinte semmire sem maradt időnk, dehát nem mindennap csinál ilyet az ember.

  Részemről sokkal megnyugtatóbb ez a végeredmény! Jobb, hogy így alakult, különben az egész versenyötlet, amit nagyon jó ötletnek tartottam az Ádám részéről, a lényegét vesztette volna el a megosztott 1. helyezés esetén.

  Szóval egy élmény volt! Köszönöm NEKTEK!

  Válasz
 79. Mi is köszönjük Meli!

  Egy kis utóhangulat: a verseny óta ma mentem először futni! Núúdli kis 8km-t toltam, nagyon rosszul ment, nagyon rosszul esett, és éreztem, hogy hiányzik a motiváció…már nem lehet vele másokat szórakoztatni….

  DE! Mi már Zorróval beszélgettük, hogy ez még nem a vége a sztorinak ……. 🙂

  Válasz
 80. Akkor elmagyarázom.
  A futókra mindenki tett vmennyi zsetont , és amikor a zsetont/zsetonokat tette az emberre akkor volt valamennyi az adott futó odsa.
  Az akkori ods érték be van szorozva az akkor tett zsetonok számával.
  Tehát Pont=zsetonok száma*a fogadás napján a futóra érvényes ods értékkel.

  Pl:
  1. nap Tihamér odsa 2. Te teszel 1 zsetont rá akkor ez 2 pont.
  4. nap Tihamér odsa 1. Te teszel 4 zsetont rá akkor ez 4 pont.
  Összesen 6 pont, de lehúzhatod a wc-n ha nem ő a győztes, mert csak a
  győztes futón elért pontok az érdekesek.

   Neked azért van 9 pontod mert amikor Zorróra tetted az összes vagyonod akkor neki 1.8 volt az odsa, márpedig 1.8×5 az szemrebbenés nélkül 9.

  Halíznek azér van 13.5 pontya mer amikor összes vagyonát Ádámra tette akkor neki 2.7 volt az odsa, vagyis 2.7×5=13.5, de ez mitsemér, mert Ádám nem lett győztes.

  Válasz
 81. Pety: ühüm, köszi. Nem tehetek róla, hogy egy pompom van az agyam helyén. Az ilyeneknek csak jól kinézni kell tudni.: ))

  Válasz
 82. Akkor következzék az eredményhirdetés:
  Először is szeretnék köszönetet mondani a versenyzőknek, akik igazán izgalmassá tették a versenyt és ezáltal a tippjáték is mindvégig komoly izgalmakat hozott! Dzsajokosznak külön köszönet a kiváló összefoglaló tábláért, ami nagyban megkönnyítette a dolgomat! Némi magyarázat a táblázat értelmezéséhez: Zorró nyert, ezáltal csak a rátett zsetonok hoznak pontszámot a fogadóknak. Ennek megfelelően csak azok kaptak pontot, akik legalább egy zsetont szabályos keretek között tettek Zorróra. Közülük azok kvalifikáltak, akik a következő szabálynak megfeleltek: „Arra kérek mindenkit, akit érdekel, hogy az első tippjét szerda (09/24) éjfélig tegye meg”. Így sajnos Pompomlányokat ki kellett zárnom a tippjátékból, hiszen ő az első és egyetlen tippjét okt 1-én reggel 9:21-kor tette meg. A többiek az összes fogadási szabálynak megfeleltek. Így a tippjáték végeredménye a következő:
  1. ISTI – 10,6 ponttal
  2. MICI – 9,4 ponttal
  3. POCI – 4 ponttal
  Az üveg bort tehát Isti fogja megkapni, míg Micinek és Pocinak vigaszdíjként egy-egy kézfogást fogok felajánlani, amint összefutunk 🙂
  Végezetül köszönöm mindenkinek a részvételt és természetesen újabb tippjátékkal jelentkezem, amint néhány sérült agyközpontú vállakozó, megint le akarja küzdeni a kisebbségi érzését valamilyen fizikai felkészültséget igénylő vetélkedőben 🙂

  Válasz
 83. Szeretném jelezni, hogy én egyszer 1 és egyszer 2 zsetont tettem föl Zorróra, így szerény számításaim szerint (2 zseton 1 zseton = 3 zseton) nem helyes a kalkulációs táblában található adat, azaz én zártam 6.1 ponttal a harmadik helyen. Kérném a korrekciót. Köszi 🙂

  Válasz
 84. Valóban…mentségemre legyen mondva, kommentbe rejtett fogadás történt. 🙂 Tied a 3.hely.

  Válasz
 85. Kedves Geci,
  Felhívnám a figyelmedet a következő szabályra: „Arra kérek minden kedves tippelőt, hogy a tippjeit a következőképpen tegye meg: comment-ként írja a következőt például – Mucc 1 zseton. Kérem, hogy az adott kommentben csak a név és a feláldozott zsetonszám szerepeljen. Amennyiben egyéb megjegyzés van (Áci basszájba, mi a faszért lazsálsz? rád tettem mindenemet, te szemét), azt külön kommentben közölje az illető.”
  Sajnos ennek a szabálynak nem feleltél meg, de nem akarok túl szigorúnak tűnni, és a szabályoknak mindig megfelelő Pocit sem szeretném megfosztani a helyezéstől, ezért megosztott harmadik helyet hidetek köztetek, így a kézfogás mindkettőtöknek jár 🙂

  Válasz
 86. Recikém,
  Tisztelettel jelezném, hogy a 2 zsetonos tippem sem felelt meg ennek a kritériumnak, így akkor azt sem kellett volna számításba venni. Most akkor hogy is van ez? Egyébként idéznék második helyezett Mici barátom egyik beszámított tétrakásából:

  „Mici Oct 13th, 2008 at 9:31 pm

  Utolsó 2 zsetonom (is) Zorróra, most, hogy javult az odds.
  Zorrókám, remélem érzed ennek a súlyát… :)”

  Ebben sem csak a név és a zsetonmennyiség szerepel. Így kérem elismerni a harmadik helyemet VAGY diszkvalifikálni mindenkit, aki mást is írt a kommentbe a zsetonmennyiség és a név mellett.
  🙂

  Amennyiben nem történik ez meg, törlöm a posztot a gecibe!
  😀

  Válasz
 87. Oké… Isti megkapja a bort, mert így döntöttem, a posztot meg töröld a gecibe 🙂 ja és soha többet nem fogok kezet senkivel

  Válasz
 88. Gerinek igaza vagyon, hiszen az összes kommentbe rejtett fogadást megtaláltam, ez az egy elkerülte a figyelmem, így én hibáztam! 🙂

  Válasz
 89. I don’t know whether it’s just me or if perhaps everybody else experiencing problems with your
  site. It looks like some of the text in your content are running
  off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know
  if this is happening to them as well? This might be a issue with my internet browser because I’ve had this happen previously. Kudos

  Válasz

Szólj hozzá!