A most következő poszton belül lezárásras kerül a nyolcvanas évek és ehhez egy olyan alaplista jutott, ami szinte csak kommersz, múlandó könnyűzenei alkotásokat foglal magába, így a sok ismerős név ellenére ez az első eset, hogy nehéz a választás: Bon Jovi tovább hódít, jön a Gánz a ‘Welcome to the jungle’-lel, Paula Abdul, Madonna, New Kids On The Block, némi Rick Astley, enbékettes Donna Summer, a hadihajón , nagygenerál után visszatérő Cher, valamint a térdigérő göndörfürtőkkel csábító Milli Vanili. Közéjük rejtőzik egy angol duó:

Tears for Fears – Sowing the seeds of love

Az angol Bath városából származó úriemberek egyszerű, de fantáziadús zenéje számomra ezzel a nótával kezdődött és csak később derült ki, hogy együttműködésük utolsó nagy slágere volt. Nem vitték túlzásba az alapokat, a zenében a fúvósok fanfárjai adják az exta színezetet (trombita és szaxofon is teret kap). Maga a szám szövegcentrikus, főleg az elején, de később is többször lendületet kap a hajításoktól a nóta. Mindkét irember megmutatja minden muzikális képességét a rekedtes mélységektől a Zámbó Jimmy-i magasságokig. Olyan ez a dal, mint egy génkezelt virágpiac és egy megbolondult wurlitzer ideális keveréke: színes, szagos. Rádióban nekem kicsit túlzás, otthon néha végtelen ismétlésre állítva bírom élvezni.

Ja, és a tolerancia jegyében: állítólag a két csávó, akik gyerekkori barátok, csőbuzi. 🙂

Végül egy mondat a vizualitásról: a klip az ötletes és a végtelen gagyi utóbbi felé hajló elegye, de azért nézzétek meg. 🙂

 

6 Replies to “Geci Beerboard Top 30 – 1989”

  1. Jobban belegondolva, nem csoda, hogy bírom, tele van Beatles koppintással, de nagyon durván. Még a Penny Lane kürtje is visszaköszön 🙂

  2. ÉS teljesen hihetetlen, de itt ütközik a zenei ízlésünk, ugyanis ez a nóta rettenetesen odaver nálam is. (Senjben is játszottam….)

    A Tears For Fears-nek van egy hatalmas, talán ennél is nagyobb dobása, ez pedig a Mad World. Ha akartok sírni, itt van Gary Jules-tól (a videó is agyonver…)

    http://www.dailymotion.com/related/xba6y_gary-jules-mad-world-bof_shortfilms/video/xp0df_mad-world_music

    az eredeti pedig itt a Tears-től, ami inkább a szintipop irány….

    http://www.youtube.com/watch?v=UB2PW4ihdc0&feature=related

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.