Először is kötelező jelleggel (aki már olvasta, annak nosztalgiából, aki még nem, annak okulásképp) olvassátok el a napirajz dedikálás poszt. Nézzétek meg a videokat, képeket, olvassátok el a kommenteket, érdemes! Én végigsírtam újra.

Napirajz dedikálás!

Aki készen van, folytathatja a teljes bejegyzéssel.

Most pedig Medve vendégművész beszámolója következik:

2008.12.03. az “ezévi” 5. napirajz dedikálás! tök véletlen hallom a hírt, hogy most lesz az uccsó és éppen kapok a fejemhez, mikor rájövök hogy aznapra pont szabit vettem ki! ennek így kellett lennie! délután fél kettőre beszéltük meg a találkozót a cimobrákkal a Nagymező uccában lévő Instant nevű helyre, ahol a dedikálás lészen! mikor odaérünk alig vannak és ez nem is nagyon változik már délután 5-ig, ameddig is tart az utolsó dedikálás! hát ez már nem a tavalyi dömping és ezért megnyugodva konstatáljuk, hogy nem kell majj 6 órát sorban állnunk idén, csak max ha kettőt és azt is kényelmesen asztalnál ülve, sört, kávét iszogatva, cigizgetve!

Mindegyikünknél min. 2 könyv. Idén fekete a borítás (sztem jobb mint a tavalyi), Ernőkével a címlapon és hát ugye a könyv alcíme idén „még tovább súlyosbítva a mindent”! geniális!

Jön a rossz hír: idén 1 ember – 1 rajz, a többi könyvbe max csak dedikálás, apelláta nincs! hát Grafit elfáratt, ez nem gyengén meg is láccik rajta, szét van hullva, de azért senki nem csalatkozik benne, akárhogy is, hozza a formát a rajzaiban!

Mivel Bubuc éppen melózott és nem tudott jönni, és csak 1 rajzot lehet kérni, úgy véltem hogy akkor neki rajzoltatok!

2 órán belül sorrakerülés reménye sejlett fel, Grafit elé padra leülés, előttem már csak egy haver levés! Egy csaj egyszer csak beesik, hogy jött ide könyvér mer a pasija idekülte, láccik rajta, hogy fingja sincs az egészről! mikor megtuggya hogy hiába áll be a sorba, 5-ig már nem fér be, bekönyörgi magát soron kívül “csak egy dedikálás erejéig”! engedünk nekije, miért ne! Mikor Grafit éppen írja alá a könyvét és írná oda, hogy Bp. a csaj közbeszól hogy nem lehetne azt odaírni, hogy Tata? Grafit néz, én is nézek, mindenki néz lefagyottan, hogy ez most valami stílszerű napirajzos poén akart lenni, vagy mi? A nő fején láccik, hogy hát nem és Grafit olgya fel a csendet azzal, hogy mi a rákért írná oda, hogy Tata, ha eccer most Bp-en vagyunk?! A végeredményt nem tuttam meg, mert a fejemet fogtam, de gyanítom hogy maratt a Bp.!

És idén is eljött végre az idő! Leültem elé, már montam volna a mondandómat, mire Grafit elnézést kért, hogy le van lassulva, kéne nekije egy sör, hogy nem baj-e! Mámélenne baj, neviccejjen! Majj a barátnője mán hozta is a sört, jóízűen kortyolgatta! No, aztán kérdőn nézett rám és én belekeztem:

– Akkor egy barátomnak lenne a rajz és folytatni kéne a tavalyit, amit neki rajzoltál! Akár még emlékezhecc is rá tavalyról, épp karácsonyi bulira mentünk (volna) és még be is nyögte a barátom, hogy “soha többé nem akar karácsonyi bulit Szultán nélkül”!

Grafit tekintetében kezd derengeni valami és lassan bólogatni is kezd!

– A rajz az volt hogy ő ott áll a Gébicsben egy cserépbe belegyökerezve a 6 órás sorbanállástól és közben Attenborough veszi őt a stábjával, mint egy term.tud.ism. filmben!

Rajz készen van és éppen említem, hogy akkor kinek is lesz a dedikálás:

– A barátomat amúgy Bubucnak hívják!

Grafit szemei kitágulnak, arcán mosoly fakad:

– Áááá, a Bubuc, hát persze hogy emléxem! Hosszú szövet kabátban volt és kalapban!

– Igen, abban, ő az! Sajnos nem tudott eljönni, mert dolgozik!

Grafit mellett ülő barátnője oldalán ült még egy srác, aki végig segített neki mindenben, és fültanúja lévén a beszélgetésnek közbeszólt:

– Jaja, Bubuc, háthogyne emlékeznénk! Bubuc még a banknál van? Melyiknél is? Citi?

Állam a padlón…
– Abban, jah még ott tolja!

Közben Grafit is a fejét rázva, magában mosolygva emlékezik, láccik rajta! Majj benyögi:

– Mennyi könyvvel is jött Bubuc tavaly? 20szal? 🙂
– 😀 legalább! Mindenesetre üdvözöl titeket és jövőre tuti itt lesz!

– Nah én is üdvözlöm őt!

Míg ők Bubuc emlékén méláztak, addig én bátorkottam benyögni Grafitnak hogy igaz, hogy az én könyvembe már csak dedikálni fog, de ha volna oly szíves és az első képet („Atomic Ketten”) kiegészítené nekem egy Szultánnal és egy minimál poénnal, akkor le lennék kötelezve és hát elvégre az mégsem egy tejjes rajz, de nem is csak egy aláírás!

Ő már csinálta is, de láttam, hogy a barátnője azért egy amolyan játékos szemmelverés tipikus esetét felém dobja, de hát semmi nincs!

Nah akkor ez is letudva, a rajzomon pusztulva állok fel az asztaltól, elköszönök és még benyögöm nekik hogy “Sok sikert a Dolomitokban”!

Még úgy 5-10 percig megnézegettük egymás rajzait és pusztultunk majj mentünk!

Kell jönni jövőre is!

E!

bubuc_kiszaradt

A tavalyi rajz:

Bubucnapirajz11.jpg

Erre tessék rákattintani! Aki nem akarja végignézni az oldalt, keressen rá a Bubuc szóra.

Ennyi Medve bejegyzése. Hozzáfűznivalóm gyakorlatilag nincs, csak annyi, hogy sírok, zokogok. Reci megmondta, egyszer híres ember lesz belőlem. Talán mégsem topmodell, de híres…

7 Replies to “Napirajz dedikálás 2.”

 1. Bubuc! Eleve nem ismerek más topmodellt rajtad kívül 🙂
  És nyilván ezért (is) emlékszik rád mindenki 🙂

 2. baszki… egy kérdés? az oké, hogy ez a tavalyi folytatása, de az ember emlékezett rá, vagy elmondtad/megmutattad neki?

 3. Szultán, ez egggészen hihetetlen!!! Lehet, hogy nemsokára bekerülsz a napirajzba állandó szereplőnek. 🙂

 4. reci: ezt igazából Medve tudná megválaszolni, a beszámolója alapján elkezdte mondani neki, hogy állok a gébicsben, Attenborough jellegű természetfilm a setting, és akkor kattant be neki.
  1ébként kiegészítettem a poszt a tavalyi rajzzal.

 5. Jah, egész konkrétan ekként volt! De legjobb volt, hogy akkor még csak derengett neki és csak a végén, mikor benyögtem hogy kinek lesz a dedik, akkor esett le neki a kompániájának a tantusz!

  Viszont annak ellenére hogy mikor átkültem Bubucnak a szöveget a titkosfiójos linkkel és nézegettem a rajzokat, nem is vettem észre hogy ott a szöveg a képhez by Grafit! (Bubuc idén nem jött el, de tavaly, hohohhohó OTT VOLT: )
  Na ez már télleg a világhír kezdete és valóban eccer még büszkék leszünk Bubucra és elmondhattyuk hogy ismerjük/tük! 🙂
  A másik meg hogy ugye épp most nézem hogy a cimborám rajzánál is van egy szöveg (ezt mi is szeretnénk megérni, még ha 28 év múlva már szar lesz, akkor is: )!
  Az ő rajza az mikor az oxigénpalackos öregnek nyomatni akarja a skac a Napirajz 50.-et, de a fatter lekoptattya! Na az is folytatás, mert azon a képen az öreg a barátom és a fiatalember a fia, és a tavalyi rajzán ő vitte haza a könyvet a fiának aki mint csecsemő szerepel a rajzon és jól leérveli a dumát!

  Nah szal mosmá télleg ideje lenne hogy Grafit rajzba foglajja Bubcot és ha eccer így lészen majj akkor Bubuc elé is járulhatunk autogrammé! 🙂

 6. 🙂 haha és egyben igen! csakhogyám! az dedikálásra készült! majj ha olyanban lesz benne, amit Grafit otthon rajzol, saját magától, ergo “ríl napirajz” lesz, na az lesz ám az emlékezetes nap!

  Na a LondonStories-tól meg most eldörzsöltem egy könnycseppet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.