Pilisszentlászló környékén – 2009 első csoportos cache kalandja

Mivel beköszöntött a nyár a tavaszba, hirtelen fölindulásból elmentünk múlt vasárnap ötösben némi kincskeresésre és egy jó estebédre Aribarival, Petyával, Micivel és Szilvivel. Mi Szilvivel korábban – ismét – fölfedeztük a Kisrigó nevű legendás kisvendéglőt, így adott volt, hogy elmegyünk arrafelé többesben, amint lehetőség van reá.

Szokásos délután 1 órai indulással, és bemelegítő sörvásárlással kezdtünk, majd rázúztunk a GCLaci nevű, light-osnak mondott ládára, ami konkrétan erdei aszfaltos úton (ez visszafelé derül ki) szinte 100 százalékban elérhető, mi ennek ellenére azért némi tüskét és sarat is belekevertünk a biztonság kedvéért. Aribari és Szilvi talált egy kisebb erdei tókában gőtéket, ám ezek valódiságát nem tudjuk megerősíteni (ahogy Mici gombához való szakértelmét is többen kétségbe vonják), mivel nem voltak jó láthatóak méretüknél és a vizinövények mennyiségénél fogva.

Ezután Dömör-kapunál vállaltunk még egy, rövidnek azonosított ládát: GCDom. Az oda 1 km, vissza 1 km távval nem is volt gond, inkább azzal, hogy az elején volt 300 méteren 50 méter szintemelkedés. Konkrétan beválasztottunk egy cseppet, de teljesítettük, ami pozitív előjel az idei évre vonatkozóan.

Az este lezárásaként Pilisszentlászlóra kanyarodtunk és a lemenő nap melengető sugaraiban fürdőzve bevacsoráltunk, de nem kicsinyt. A kiváló, házias kosztban volt pár különlegesség is a vadpörkölt és a rántott hekk, valamint a magyaros levesek mellett. Mici Szent György napi szeletet vállalt, amit a pincér úgy mutatott be, hogy „a mi hegyvidéki bigmekünk”, amely kettő szelet röfi karaj, közötte gombás velő, és rásütött sajt. Szerény személyemnek egy csúszatott pacal jutott, ami a pacal alá rejtett szép szelet rántott húst jelentett. Eelég masszív téma volt.
Végül – mivel a pincér megfenyegette a szakácsokat, hogy a három kigyúrt, pesti maffiózó vadállat bemegy és megöli őket, ha nem – sütöttek Micinek és Petyának frissen palacsintát is. 🙂

Útközben hazafelé kiderült még pár dolog a sztárvilágról:

  • a Roxette – The Look című számának refrénjénének (She’s got the look), helyes magyar fordításai – Van egy nézése; Van egy luka; Van egy Luk nevű fija.
  • Michael Jacksonnak nem fehér emberré kellett volna változtatni magát, hanem szúnyoggá, mert akkor büntetlenül csípkedhette volna kisfiúk popsiját.

A bulvárszekció tartalmáért Micinek és Petyának tartozunk köszönettel. 😀

Hamarosan (várhatóan húsvét utáni hétvégén) bográccsal támadunk vagy egy láda vagy az Oszoly-csúcs felé.

“Pilisszentlászló környékén – 2009 első csoportos cache kalandja” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Szólj hozzá!