Ma láttam az utcán élőben olyat, amiről ez a kép szól. Nem tudom nem végiggondolni, mit eredményezhet egy gyerek lelkében, hogy egy műanyag kötélből készített, csattos hevederben sélt az utcán a nagymamájával.

Szeretném fölidézni ennek kapcsán a subba/matula legnagyobb kifejezését: FASZKORBÁCS! FASZKORBÁCS!
Gyerekporaz.jpg

7 Replies to “A póráz”

  1. Parkban sétálásnál kegyetlen túlzás, de ha bébiszittyóval nem rendelkező anyuka kénytelen csúcsidőben intézni az elengedhetetlen bevásárlást, és már mindkét kezében több szatyor lóg, hát akkor talán nem is olyan hűlyeség.
    Én már nagyon sokszor találkoztam elboklászott, keservesen zokogó gyerkőccel, és halálra réműlt anyukával.

  2. A subba/matula kifejezessel kapcsolatban volna egy kerdesem. En mindig ugy ertettem, hogy a korbacs a mondott szervet hivatott buntetni, vagyis annak a korbacs csaladnak a tagja, amelyikben a tobbiek pl hátkorbacs, seggkorbacs, stb.
    Ha igy van, a holgy nem fog megrettenni az eszkoztol, mivel olyanja neki nincsen, amire a korbacs valo.

    Ha a szoosszetetel elso fele a felhasznalt hozzavalokra utal (sonkas-szendvics), akkor a hatekonysaggal kapcsolatban vannak ketsegeim. A sotetbarna korbaccsal még esetleg lehet suhintani, foleg ha tobb szár van csokorba fuzve, de pl a sarga szinu már inkabb csak pamacs.

  3. ó, az más! azzal már lehet fegyelmezni! (a bikacsökbe sosem gondoltam bele, hogy mit is jelent, de a magyar wiki szerencsere eligazit).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.