A legutóbbi világversenyen elszenvedett csúfos bukás után ismét esélye kínálkozik a magyar férfi kézilabda válogatottnak, hogy elérjen egy olimpiai selejtezős helyet a kvalifikációs vb-n. Ez alapvetően felidézi az athéni sikereket, ahol a 4-dik helyre sikerült befutni, kiváló teljesítményeket felmutatva.

A mostani világeseményen eddig csak az izlandiaktól szenvedtünk vereséget az első meccsen, akik megnyerték minden meccsüket utána is(amikor ezeket a sorokat írom, a németek alázzák a szigetlakókat).
Ahhoz, hogy odaérjünk a londoni részvétel esélyére, nehéz út van elöttünk: az olimpiai-, világ- és európabajnok franciák, a korábbi vb-győztes németek és spanyolok közül kellene legalább egy győzelmet megcsípni. Ehhez bevetik az anno, az athéni olimpiára a csapatot kivezető Perez Károlyt, aki eredetileg Carlos Perez-ként látta meg a napvilágot. Vele kapcsolatban csak annyi a változás, hogy idén 40 éves, míg 2003-ban még karrierje csúcsán volt 32 évesen.

Perez.jpg

Mivel mindannyian magasfokon értjük az összes labdasportot és csapatsportot, ezért útjára indítom a diskurzust. Szerintem egy meccset behúzunk, és talán egy másikon egy döntetlenre jók leszünk. Remélve, hogy Carlos “Charlie” Perez, ez a (legalább lelkében) szittya magyar legény, hozzá fog minket juttatni néhány szép pillanathoz és sikerhez.

13 Replies to “A hetedik Te, Magyar légy!”

  1. jelenleg Barca-meccset nézek “culé húngaro”-hoz méltón, de online-ban követem a meccset.

  2. Sajnos egyértelműen látszik hogy tartalékosan nem tudunk meglepetést okozni és “elcsípni” 1-2 rosszabb napot kifogó nagy csapatot (ld. francia meccs). Nagy László pedig húzzon a picsába. (“Sajnos nem jutott ki a válogatott az olimpiára – köszönhetően annak is, hogy nem játszottam -, így nincs más lehetőségem, mint végre, 4 év hazudozás után a spanyol válogatottban játszani.”) Mert azt ugye senki sem hiszi el, hogy a szövetségnek ne lenne annyi pénze, hogy kifizesse a biztosítását… Azokat sajnálom, akik küzdenek, de 7 emberrel nem lehet egy világversenyen sem eredményt elérni. Így marad az idegeskedés a meccsek alatt, és a szívás.

  3. Én alapvetően azt látom, hogy a középdöntő nem leszünk elég erősek, mert nem teljes a csapat, ahogy Jeszi is írja. Talán a másik ágon lehetne egy kis szerencsénk, de hát nem ott vagyunk. 🙂 Szerintem ma minden kiderül, de azt látom, hogy Mocsai kapitány legalább nem ringat álomba mindenkit – megtesznek mindent és kész. Szóval idegeskedjünk. 🙂

  4. hát, idegeskedünk is… Fazekas egyelőre “csak” jól véd, remélem, ez azt jelenti, hogy útban van a fenomenális felé. 🙂 Perez Karcsi pedig ismét gólt lőtt. 🙂

  5. Ezdeszép! Csárli vállalta a góljaink 25 %-át. 🙂 Holnap vérre menő a spanyolok ellen. Kíváncsi vagyok, marad-e még erő a csapatban.

  6. 1. Nagy László menjen a faszba
    2. Perecz Károly nagyobb magyar, mint ez a kis fasz. Szeret szolizni, az meg engem nem zavar 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.