Vajon elég szarok-e a svédek, hogy EB-pótselejtezőt játszhassunk?

Libabőr kíséretében emlékszem vissza 1997 őszére, amikor mocskos hidegben fagyoskodtam másik 18 ezer naiv magyarral az Üllői úti stadionban és néztük egy ideig, ahogy Jugoszlávia 7:1-re semmisíti meg a Csank János által összeállított futball válogatottunkat világbajnoki pótselejtező keretében. Na, most megint van esély valami hasonlóra. De nem általunk, hanem abban az esetben, ha a svéd válogatott nem lenne képes 3 pontot összebarkácsolni az EB selejtező utolsó két fordulójában.

Röviden a csillagok együttállásáról: nekünk még egy meccsünk van jövő héten kedden a finnek ellen itthon, amin jó eséllyel bírunk eggyel több gólt lőni, mint amennyit kapunk. (Ahogy kispályás berkekben is divatos mondani a kapusnak: „Ha nem kapsz gólt, nem kapunk ki.” :)) A svédnek viszont kettő van és nem nyerhetnek, mert ha nyernek egyszer a kettőből és mi is, akkor az egymás elleni eredmény számít, amiben ők jobbak.

Ennek szellemében a svédek pénteken (holnap) Helsinkiben játszanak, ami – állítólag – olyan Skandináviában, mint a Magyarország-Románia (utóbbira egyébként a jövőre kezdődő vb-selejtezőkön ismét lesz példa – és itt jut eszembe a magyar férfi ideális napja című, mintegy tíz évvel ezelőtti vicces email egyik legjelentősebb része: „este válogatott meccs nézése a haverokkal: Magyarország-Románia 10:0, utána blowjob” :)) felénk, csak nem folyik vér. Szóval (kicsit Fábry-s ez a poszt eddig), ha a finnek neadjisten megverik a svédeket, vagy döntetlen lesz, akkor a svédeknek még mindig ott lesz az esélye, hogy megverjék a hollandokat hazai pályán jövő kedden. Azokat a Hollandokat, akik eddig csak győztek, összesen 5 gólt kaptak (abból 3-at tőlünk), viszont addigra már biztosan csoportelsők és várhatóan lefossák az utolsó, tét nélküli meccsüket. Szerintem.

Ahogy ezt most leírtam, pont látszik is, annyi esélyünk van, hogy ez bejöjjön, mint Deák Bill Gyulának a a Bécs-Budapest szupermaratonon. (Bocs, Bill Kapitány!)

Mivel tudom, hogy vannak nálam sokkal pozitívabb lelkületűek is a társaságban, kíváncsi vagyok a véleményekre.

 

“Vajon elég szarok-e a svédek, hogy EB-pótselejtezőt játszhassunk?” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Én negatív vagyok, a svédek holnap megoldják. De azért így is szép volt a magyar fiúktól, azt gondolom.

    Válasz
  2. Eldőlt. A válasz: nem elég szarok a svédek. Következő lehetőség 2014, Brazília. Hajrá Magyarok!

    Válasz

Szólj hozzá!