Na de ki a f@szom az a Meggyes Tamás?

Hát igen. A politikával csak országos szinten foglalkozó, azt felszínesen követő átlagember nem tudhat túl sokat a volt esztergomi polgármesterről, aki nem csak a Fidesz, de a magyar politikai osztály és a magyar demokrácia szégyene is egyben. Jelen poszt nem teszt kísérletet Meggyes úr kiváló egyéniségének, teljesítményének és múltjának vagy jelenének bemutatására, csupán szemelvényeket emel ki abból az anyagból, ami kis keresgélés után elérhető a világhálón. (Jelen poszt NEM tekinthető felvezetőnek az Orbán-kormány 2010-2011-es tevékenységét és a bóvlivá minősítést tárgyaló posztnak, csupán egy mai hír késztetett megírására.)

Meggyes Tamás kellemes honlapján bemutatkozik, mint sikeres polgármester, honatya és talán az egyik legjobb magyar ember. Mindezt saját honlapján teszi. Ezek alapján egy igazi huszonegyedik századi lokálpatriótát ismerhetünk meg, aki saját magát nem kímélve tesz jót Esztergom minden lakosával, az ott dolgozókkal, az ott tanulókkal. Mivel kicsi nejem is esztergomi, természetesen némi információmorzsát azért sikerült kapnom az elmúlt években az akkor még regnáló, majd – meglepetésre – a 2010-es választás elbukó polgármesterről.

Meggyes úr magánéletéről az egyik legfontosabb tény, hogy igazi agresszív állat, aki nő (leginkább a felesége) verésében élte (talán éli ki ma is) a benne felhalmozódó feszültséget. Természetesen ezt minden hivatalosan fórumon cáfolta, de az esztergomi kórház orvosai – a helyi nyílt titok szerint – nem kevés pénzt kaptak azért, hogy ne jelentsék föl a jóembert a feleségének okozott nyolc napon túli sérülések miatt. (Ha ez mégis bekövetkezett, akkor az asszony cáfolta a vádakat.)

A személyét körüllengő pletykák alapján legendás vidéki kiskirály is Meggyes Tamás, aki sok nokiás dobozzal lett gazdagabb hivatali idején, de volt, ami abba(mármint a nokiás dobozba) nem is fért bele (autó pl). Sok egyéb finomságot is hordoz a Meggyesről szóló blog is, ha valaki szeretne elmélyedni a témában.

Feltételezhető jól korrumpálhatóságának eredménye az a 2008-as hír is, ami az országos sajtót, sőt a nemzetközit is bejárta 2008-ban, amikor felgyújtották az autóját és épülő házát, majd egy hamarosan egy helyi vállalkozót fogtak el tettesként (azaz gyanúsítottként).

Aztán 2010 tavaszától furcsa helyzet alakult ki Esztergomban: a képviselő-testületben teljes Fidesz fölény, de Meggyes elvesztette a választást a független Tétényi Éva ellen. Azóta Meggyes és a többi képviselő bojkottálták az önkormányzat munkáját, lényegében megállt az élet a városházán. Esztergom népe hiába lázadt a mai napig, mert Meggyes dolgaiba nem szólt bele a Fidesz vezérkar.

Ez utóbbinak fő oka, – állítólag – hogy Esztergom volt az ellenzéki időkben (Meggyes és Gyurcsány kormány + a Bajnai-féle átmeneti kormány) a kis magyar néppárti pénzmosó, ahonnan jelentős pénzek kerültek megtisztulva, legalizálva a Fidesz (kampány)kasszájába. Ugyanakkor Meggyes Tamás – egyelőre legalábbis – utolsó perceit éli, mint esélyes Fideszes, az alábbi tények miatt:

1. November elején az LMP rávilágított, hogy a volt polgármester a mai napig egy esztergomi önkormányzati cég felügyelőbizottságának tagja, ami összeférhetetlen országgyűlési képviselői pozíciójával. De ő sajnos – bár nyilván ismeri az általa is megszavazott vonatkozó törvényt – nem volt kellően tájékozott, így csak most mondott le erről a pozíciójáról.

2. Ugyanakkor úgy néz ki, hogy Orbán Viktor és a Fidesz vezetés is megunta Tamásunk csacskaságait Esztergomban, amikor a múlt héten nem kaptak enni az esztergomi diákok és nyugdíjasok, plusz a város egy részében nem volt áram a csendes novemberi estéken.

Meggyes Tamás nyilván nem tud magába szállni, hiszen ő mindent Esztergomért tesz, csupa önzetlenségből, de reméljük, hogy hozzá hasonlóan magabiztos és szuper kompetens (Fideszes) politikustársai – legalább időlegesen – lejegelik az embert.

“Na de ki a f@szom az a Meggyes Tamás?” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Nagy kópé lehet ez a Tomi, az tuti. Teljes eltévedés, hogy hagyták ennyi ideig ámokfutni…
    Az új dizájn nagyon zsír!!!! Áci sztékfotója mindent visz!

    Válasz

Szólj hozzá!