Krumplisalátán túl, a rántott halon innen

Ímhol következik be a pillanat, hogy csapataink már nem a szülői háznál töltik a szentestét, így bátran kimondhatjuk: a saját szentesténken a saját főztünket kell ennünk.

Mindezt arra alapozom, hogy ma Reciékhez bekanyarodtam egy pálinkányi vizitre és bizony boncmester bélszín pácolódott holnap estére. (Ezért két Istvánnak is köszönetet lehet mondani: Mikola és Váncsa uraknak.)

Ekként én rögzítem is a mi karácsonyi menünket és remélem, hogy sokan ragadnak billentyűzetet, hogy megosszák velünk a kosztjukat. Fotókat is szívesen veszünk a későbbieknek, amiket természetesen beillesztünk majd a posztba.

Bulcsú konyha 2011 karácsony:

 • Bouillabaisse/Halleves ala Bulcsú
 • Tonhal steak rukola salátával
 • Beigli zab- és mandulalisztből (szilvalekváros, diós és mákos) – ennek elkészítéséről külön poszt van tervben

Kellemes készülődést mindenkinek és várom az (inter)aktívitást.

“Krumplisalátán túl, a rántott halon innen” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Monokéknál dec. 24-én – visszakanyarodva az eredendően böjti menühöz – délben olajjal készített rántott leves és mákos guba (vanília öntettel), este sült hal (fokhagymásan) és obligát krumpli- francia saláta. Szeretjük, na. Az ünnep = tradíció.

  Válasz
 2. Idén is itteni családomnál töltöm a karácsonyt, így csak a hangulat kedvéért készítettem egy kis tőtikápit és kocsonyát.

  Válasz
 3. Én óriás kockázatot vállalva Wellington bélszínt fogok készíteni a következő nehezítésekkel:
  – sok személyre
  – ez a karácsonyi főfogás, ha bukó, akkor az egész vacsi bukó
  – életemben nem csináltam még
  – idegen konyhában
  De ahogy Reci mondta, én szerencsés vagyok a főzésben (ő meg a kártyában), és még bízok is magamban.
  Ha jó lesz, akkor kűdök képet, esetleg csinálok posztot 🙂

  Válasz
 4. Mici! Hát, már maga a bevállalás is OMG-Mission… Riszpektáció 🙂

  Nálunk nem lesz több fogással cizellálva az este (ezt ráhagyom Anyósomra, akinek étkeztetési szokásai nagyban emlékeztetnek a libatömésre, csak nem kukoricadarával és sóval, hanem válogatott finomságokkal teszi eztet, holnaptól 3 napig).
  Erősen sajnos-belterj fogja uralni az esténket; flamand ragut készítök/tünk. Viszont Mici küldetésének 3. és 2. nehezítő paramétere ránk is érvényes 🙂

  Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

  Válasz
 5. na, ahogy Geczi elárulta steak sütéstechnika. Most készítettem hozzá vörösboros gombamártást, ami -minden nagyképűség nélkül állíthatom-, hogy 3 michelin csillagos lett. Már csak a húst kell tökéletes medium rare-re sütni, amiben a steak master lesz segítségemre, remélem kurva jau lesz 🙂
  Mici vállalása full respect. Poszt legyen

  Válasz
 6. Nalunk fusion menu van. Egyreszt vadas meg to”tika’pi, valamint dios/makos guba (homemade beiglihez nem volt lelkiero), masreszt ramentunk az angolszasz hagyomanyosra: egesz pulyka, krumplipure, mince pie.

  Az egesz pulyka total stressz, mert vagy veres a kozepe, vagy csontszaraz a mellye, raadasul 4 oran at sul az allat, amibol haromnal is tobbet folia alatt tolt, ugyhogy meg csak optkailag sem lehet jova’ szuggeralni (a.k.a. nezni). Reszben a kezdok szerencseje, reszben K4TY4 elkepeszto overall konyhai rutinja reven vegul eletem legomlosabb, szaftosabb es zamatosabb szarnyasan vagyok tul – w00t!

  Válasz

Szólj hozzá!