Szerbek a világ ellen – A világ a szerbek ellen

Egészen különleges események együttállása végett kell a szokásos poszttémákon túlra kirándulnom. Január 29-én vasárnap, szinte egy időpontban, de három különböző országban szerb sportolók labdasportokban küzdenek bajnoki címekért, ráadásul nem esélytelenül. Vajon mi lesz a nap végeredménye.

Először az egyéni sportágról: a férfi egyéni tenisz világranglistát vezető Novak Djokovics a spanyol Rafael Nadal ellen lép pályára Melbourne-ben az idei év Ausztrál nyílt teniszbajnokság döntőjében a 2012-es év első grand slam címéért. A tavalyi évben csúcsra érő Djokovics többször is találkozott Nadallal, de mondhatjuk, hogy 2011-ben ellentmondást nem tűrve takarította el a pályáról. A héten mindketten szuperklasszis teljesítményt nyújtottak az elődöntőkben és komoly csata után várják az újabb randevút. Geci-tipp: Djokovics megint nem hibázik és megnyeri az Austral Open-t.

Majd a csapat sportágak: férfi kézilabdában a szerbek a hazai pályán rendezett Európa-bajnokságon jutottak el a döntőbe, ahol a dán válogatottal találkoznak. Mondhatjuk, hogy két kézi-iskola találkozása lesz ez, ahol a szláv erőkézilabda a kemény, de sokkal technikásabb skandináv típusú játékkal mérkőzik. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni a hazai pályát, ami jelen esetben a Belgrád Arénát jelenti és 22 ezer fős nézősereget, ami nyilvánvalóan túlnyomó többségében szerb közönséget fog jelenteni. Geci-tipp: az MKB Veszprém sztárjának, Marko Vujinnak a vezetésével a szerbek egy szoros meccsen legyőzik a dán válogatottat, és örömünnep veszi kezdetét csetnik-földön.
Ugyancsak holnap késő délután csobbannak vízbe a szerb vízilabdás legények Hollandiában, hogy testvéreik, korábbi honfitársaik (akikkel talán még egy válogatottban is játszottak), Montenegró ellenében szintén eldöntsék, ki 2012-ben Európa legjobbja. Talán ez a legrelevánsabb számunkra is, mivel a szerbek évtizedes mumusai a magyar férfi vízilabda válogatottnak és bizony jó lett volna, ha a megújuló és újra erőre kapó csapatunk megtörte volna a rossz szériáját a londoni olimpia előtt. De a montenegróiak jobbak voltak az elődöntőben, így – szvsz – komoly, talán véres csatára is sor kerülhet az endhoveni medencében, ami a délszláv sportmérkőzésekre erősen jellemző. Geci-tipp: Montenegró fog nyerni, ezzel megfricskázva a néha nagyképű szerb vízipólósokat.

Neked van-e tipped? Ha valaki eltalálja a tuti kombót, hozzájuthat egy fél liter házi szilvapálinkához. 🙂

“Szerbek a világ ellen – A világ a szerbek ellen” bejegyzéshez 9 hozzászólás

  1. No, tehát akkor. A tippjeim, amik nem sokban térnek el ős-bloggerünk víziójától:
    Djokovics betérdel, mint Kelemen Anna Havas Henrik előtt, azaz győz a spanyol virtus.
    A dánok hazamennek kijavíttatni a letört szarvakat vikingsisakjaikon.
    A medanszéban, a vérhabos vízben lágyan lebegő fogsor-törmelékek között cápamód úszkálva, a halászok szétcsapják a szőrmellényes anti-partizánokat.
    Szerintem. 🙂

    Válasz

Szólj hozzá!