Kívánok!

Hiánypótló jelleggel osztanék meg némi okosságot Netflix Magyarországról témakörben, mert megdöbbentő módon nem találtam ezzel kapcsolatos részletes információt a magyar nyelvű weben, amit nem is értek, de akkor here it is. Előre is elnézést az eléggé technikai kontentért 🙂

 

Mi a Netflix?

Gyarkorlatilag egy online videotéka, ami az USA-ban működik, fix előfizetési díjért (8 dollár per hó, vagyis kb 2000 forint, vicckategória) hozzáférhetsz egy iszonyú mennyiségű filmet és sorozatrészt magába foglaló adattárhoz. A filmek közül az újabbak HD minőségűek (viszont “csak” 720p, tekintve, hogy streamingben még nem tartunk ott, hogy a fullHD opció legyen), a legtöbbjükhöz az angol felirat bekapcsolható. Tehát ehhez a kvázi végtelen kontenthez nyúlhatsz hozzá egy barna színű Bethlen Gáboros papírpénzért per hó.
Mi a szopópálya? Hát az, hogy a Netflix ellenőrzi az IP címed alapján, hogy honnan gyössz, és amennyiben nem az USA-ból, akkor nagyon udvariasan, de határozottan elküld a gempába, hogy számodra ez a szolgáltatás nem elérhető, mert nem az ideális országban rezidálsz.

Mit lehet tenni?
A megoldás egy VPN tunneling típusú szolgáltatásra történő előfizetés, ami azt eredményezi, hogy az interneten tetszőleges (a szolgáltató által szupportált) országból jövő szakember benyomását kelthetjük, vagyis az IP-nk USA, UK etc lesz, igénytől függően.
A dolog rendkívül egyszerű, nagyon sok szolgáltató foglalkozik ilyesmivel, pl StrongVPN, hogy csak egy példát említsek, a havi költség 5-7 dollár. Éves előfizetés esetén ez lemegy akár havi 4 dollárra is, good deal. Megrendelés után a VPN kapcsolat beállítása csupán perceket vesz igénybe (viszont tudok ingyenes opciót, lásd alább).
Maga a Netflix előfizetés havi 8 dollárba kerül, a hülyének is megéri, az első hónap ingyenes. Szerencsére a hitelkártyaszámra nem szűrnek országszinten, tehát remekül lehet magyarországi bankkártyával is feliratkozni a szolgáltatásra.

Mi a gond?
Mindezek beszerzése beállítása után az első pofon, ami a Netflix-szel kapcsolatban a user arcába tolul az az, hogy rájön, hogy mivel a VPN kapcsolat sávszélessége csupán 1-2 Mbit, ezért nem tudja a Netflix kontentet HD-ban (720p) nézni (ami 3.6-4 megabitet igényel, de a VPN a szűk keresztmetszet).

A megoldás pofonegyszerű:

A Netflix az IP-t csak a filmlejátszás elkezdéséig ellenőrzi, tehát ha lelőjük a VPN-t, miután elkezdődött a lejátszás, akkor visszaáll a normál netszolgáltatásodra, ahol már remélhetőleg megvan a HD-hez szükséges 4-5 Megabit. Ezen kívül rá lehet venni manuálisan a Netflixet, hogy magasabb bitrate-en streameljen, a megoldás: a böngészőablakban amikor fut a film (fontos: NEM fullscreenben), akkor klikk a futó filmre, majd Shift+Control+Alt+S, ekkor feljön egy ablak, ahol manuálisan átállíthatod a bitrate-et. Ez gyakorlatilag egy Microsoft Silverlight beállítás. Itt beállítod a legmagasabbat. Ezután simán visszahúzzuk a csúszkát a film elejére, némi kis idő és bufferelés után elindul a HD tartalom.

Ami még külön jó hír azoknak, akik ódzkodnak egy fizetős VPN szolgáltatás igénybevételétől, főleg kipróbálás jelleggel, hogy létezik olyan VPN szolgáltatás, ami egy adott havi forgalomig ingyenes. A szolgáltatás neve TunnelBear, 500 mega forgalom ingyesen minden hónapban, plusz ha Twitteren kérsz addicionális 1 giga fogalmat, akkor azt is jóváírják neked. Ezt minden hónapban megcsinálhatod teljesen legálisan. Így lesz egy olyan ingyenes VPN szolgáltatásod, amivel minden hónapban 1.5 gigát forgalmazhatsz. A fentiekben említettek miatt ez egyrészt bőven elég, mert csak a Netflix site böngészéséhez és a filmek elindításához van szükséged rá (10-20 megabyte filmenként), másrészt az sem akadály, hogy a Tunnelbear VPN sebessége csak kábé 1 megabit Magyarországról, hiszen úgyis visszaállsz a saját sávszélességedre, amikor lelövöd a VPN-t. Magának a Tunnelbearnek nagyon kényelmes kis rádiókészülékre emlékeztető ablaka van, ahol ki-be kapcsolhatod a VPN szolgáltatást, illetve beállíthatod, hogy USA vagy UK ip üzemmódban működjön-e. Működik PC-n és Mac-en is.


Magáért a Netflixért persze fizetned kell havi 8 dollárt, de az első hónapban még ez is ingyenes, úgyhogy mindenki kipróbálhatja a HD Netflix élményt teljesen ingyen egy hónapon keresztül. Nekem bejött, maradtam is előfizető 🙂
Tehát a filmlejátszási process összefoglalva röviden:

1. Tunnelbear elindít, VPN ON-ra kapcsolás

2. Netflix böngészés, film indítás

3. Ha a filmlejátszás elindult, Tunnelbear VPN kapcsoló OFF-ra állítás (fontos, mert különben hamar felzabálod az ingyen 1.5 Gigát)

4. Ablak üzemmódban Shift+Ctrl+Alt+S Silverlight popupban max stream bitrate beállítás

5. Lejátszási csúszka visszahúzása a film startpozíciójába, bufferelés, HD lejászás.

Enjoy 🙂

Igen, tudom, bonyolult, de:

-óriás választék mind filmből mind sorozatból, havi kétezerért

– angol nyelven megszólaló filmek

– angol nyelvű felirattal, ami sokat segít a megértésben

– nem atomidegesítő magyar szinkron

– in HD (720p) when available

– cheap as fuck, torrenttel foglalkozni is vicc ezek után

19 Replies to “Netflix Magyarországról (vagy bárhonnan)”

 1. Remek osszegzes.

  Nyilvan, ha mar state-side vagy, akkor minden lokalizalt kontent mukodik, tehat hulu.com, vagy Jon Stewart videok a tecson, stb.
  Ha tudsz vpn-t warazsolni, akkor erdemes benezni a UK-ba is. Foleg a BBC iplayer miatt, de ITV player meg channel4, sot Lovefilm.com is ad ingyen filmeket.

 2. Igen, a Hulu sorozatban erősebb, azt hiszem ott is van ingyenes trial opció, lehet, hogy kipróbálom. UK próbára még nem volt érkezésem, köszi a tippeket! Egyébként mindez csak akkor fasza TunnelBear-rel, ha az IP ellenőrzés nem történik meg lejátszás közben is. El tudom képzelni, hogy egyes szolgáltatókkal a fentieket nem lehet eljátszani, csak állandó (fizetős) VPN kapcsolattal, de ott meg nem lesz HD a stream ugye. Na majd meglátjuk.

 3. De király ez! Mindig tanulok valamit. 🙂 Kár, hogy csak akkor fogok neten tv-ni, videózni amikor annyit kell az elérésért tenni, mint most a UPC videótárért: megnyomni az “on demand” gombot a távirányítón. 🙂

 4. Hello Kipróbáltam a netflixes trükköt, de nem a netflix regisztrációnál hibát jelzett két helyen is.

  A post code-nál bármti adtam meg azt mondta, hogy hibás a post code

  A másik pedig , hogy nem ismerte fel a dombornyomott Mastercard bankkártyámat.
  T etalálkoztál ilyen problémákkal?

  ÜDv

  Attila

 5. “- nem atomidegesítő magyar szinkron”

  te most a világviszonylatban is élmezőnybe tartozó magyar filmszinkronról beszélsz?
  ez valami divat lehet felétek vagy nem tudom.

 6. Attila: nem… ha van még problémád, pls jelezd itt, és segítek.
  ?: igen, arról beszélek. A világviszonylatban is élmezőnybe tartozóról.
  LOL.
  Én elhiszem, hogy a szinkronon mint műfajon / eljáráson belül a magyar világviszonylatban is szuperlatív. Viszont azt mondom, hogy a szinkron, mint műfaj / eljárás önmagában rettenetesen szánalmas, megfosztja az eredeti művet / színészeket a kifejezési eszközeik egyik fontos elemétől, hozzájárul a nézők eltunyulásához, funkcionális analfabetizmusához, idegen nyelvektől viszolygásukhoz, nem szoktatja őket az idegen nyelvek hangzásának megszokására, ekként hozzájárul a magyarság szánalmas nyelv-nemtudásához, ami konkrétan az utolsók között közé rak minket az EU-ban ebben a témában.
  Csak ennyi.
  De biztos de vagy a Tomasevics Zorka.

 7. Attila: nem… ha van még problémád, pls jelezd itt, és segítek.
  ?: igen, arról beszélek. A világviszonylatban is élmezőnybe tartozóról.
  LOL.
  Én elhiszem, hogy a szinkronon mint műfajon / eljáráson belül a magyar világviszonylatban is szuperlatív. Viszont azt mondom, hogy a szinkron, mint műfaj / eljárás önmagában rettenetesen szánalmas, megfosztja az eredeti művet / színészeket a kifejezési eszközeik egyik fontos elemétől, hozzájárul a nézők eltunyulásához, funkcionális analfabetizmusához, idegen nyelvektől viszolygásukhoz, nem szoktatja őket az idegen nyelvek hangzásának megszokására, ekként hozzájárul a magyarság szánalmas nyelv-nemtudásához, ami konkrétan az utolsók között közé rak minket az EU-ban ebben a témában.
  Csak ennyi.
  De biztos te vagy a Tomasevics Zorka

 8. De mondjuk a South Park szinkronja zseniális, ezt megadom 🙂
  Lehet, hogy rajzfilmben nem zavar, az lehet a különbség.

 9. igen teljesen igazad van a south park szinkron majdnem felér az angollal, talán azért mert cartman káromkodása színesebb magyarul. meg az egész elég színvonalas. ahogy the simpsonsnak se rossz. nem tűnik annyira természetellenesnek egy rajzfilmnél ahol csak nagyjából mozgatják a szájukat a karakterek és teljesen külön hangcsatornán keresztül veszik fel a szinkront szemben egy élőszereplősnél ahol a háttérzajokat teljesen megölik és nevetségesen félrefordítják hogy szinkronba tátogjon vagy jól fordítják de akkor meg zavaróan tátog

 10. Egyszerűbb, ingyenes megoldás: mediahint nevű bővítmény firefox-ba és chrome-ba, máris nem kell vpn!

 11. At on demand gombos felhasznalonak uzenem h filmenkent 1000 24 oraig vagy havi 2-3 ezer korlatlanul minden filmre, nem mindegy…
  am a videocinema ad media boxot a TV hez vagy kosd ossze siman a PC t a TV vel…

 12. Igen, valoban ker zip kodot a Netflix, de keress barmilyen usa szolgaltatora ra Google-n (pl Hotel Marriot New York), meg fogod talalni a cimet zip koddal egyutt es nyugodtan hasznald azt. Ennyi 🙂
  Amugy az altalam ket eve fent leirt modszer a mai technikak mellett mar idejetmult, most mar dns trukkozes a meno, amiben az a jo, hogy full a savszelesseg, es nem kell bohockodni.
  A site: unotelly.com de biztos van meg tobbfele. Fizetos, de evi 60 dollarert (5 dollar per ho) gyakorlatilag minden geokorlatos szolgaltatast elerhetsz (netflix, hulu, amazon video, itv etc etc) orszagtol fuggetlenul, plusz meg azert kapsz egy hagyomanyos vpn-t is (usa es uk is), ha szukseg lenne ra.
  Check it out! 🙂

 13. Teljesen véletlenül juttotam el ide, gugliztam jó vindaloo rendelős hely után. 🙂
  Talán senkit nem érdekel és talán a poszter sem olvassa már ezt, de én már bő 2 éve egy jelentősen egyszerűbb megoldást használok – unblock-us a szolgáltató neve (mintha kanadai cég). A dns szervert kell átírni és lényegében ennyi, régebben nagy ritkán a böngészőben meg kellett nyitni az oldalukat validálás céljából, manapság már valahogy azt sem kell csak megy. Én pc-ről teszem ki a netflixes böngészőt, de ha lenne netflix lejátszó a tv-men akkor arról is kellene menjen egyenesen. Ez havi 5 usd és még a vpn-es macera sincs.
  Még a telefonomról is megy wifin, nem mintha azon nézném az 50 colos tv mellett csak kipróbáltam nemrég poénból. Tableteseket érdekelheti.

  Amióta ezt használom lusta vagyok letölteni is, néha persze, de időt elütni teljesen jól lehet az ott található sorozatokkal. Kicsit a lelkiismeretem is tiswztább. 🙂
  Én még sosem láttam élőben olyan magyar embert aki netflixet nézne de háthavan ilyen, érdekli az infó és megtalálja gugli segítségével.

 14. Sziasztok! Legyetek szívesek,okosítsatok ki a használatról abban az esetben ha egy közép amerikai . nem teljesen correkt , internet biztonságos országból szeretnék pénzügyi tranzakciót végrehajtani a Medvével Magyarország felé,ill. Mo.-ról indítva,de K-Amerikából vezényelve,és oda címezve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.