Lánci-bélszín

Újabb vendégposzttal jelentkezünk a Lánci konyha fotótárából. Levi mester ezúttal bélszínpácolással és Wellington bélszín készítésével kapcsolatos tevékenységét dokumentálta. HA ez is sikert arat, az első vendégposztírói jogot is ki fogjuk osztani.

Első kép: a hús a tányéron pihen, mint a strandon a helyi fejelőbajnok győztes meccs után, enyhén hínáros testtel.

A következő fázisban már a megtisztított bélszín tömböt figyelhetjük meg egy jól beállított közelin .

Itt pedig már – az előző párhuzamnál maradva – a fejelőbajnokot rajongói töröközőbe burkolják – értsd: a tésztabunda közepére elhelyezett szték, körülötte az elmaradhatatlan gombás wellington püré.

Eztán lapozunk a sütés utáni pillanatokra: az aranybarna tésztaköpenyben lakozik a lényeg.

Szaftos bélszín szeletek, rózsaszín belsővel. Hm.

El tudom képzelni, ahogy a jelenlévők iszonyatosan megbüntették magukat egy ilyen szelettel.

Mindenkinek jó étvágyat a zsíros vagy májkrémes, esetleg vajas kenyérhez, amivel a bélszín utáni vágyat eltömíti a nyájas olvasó. 🙂

“Lánci-bélszín” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!