Gasztro hír – Költözik a Laci!Konyha!

Mivel ma arra sétáltam a Hegedűs Gyula utcában, megakadt a szemem az étterem ajtaján található plakáton, miszerint (megunva a volt közraktárak, majd későbbi Buddha Beach és Buddha Bár szórakozóhelyek működési területén felépített kultúrális központ, a CET nyitására várakozást) a tulajdonosok a Szent István térre költöztetik a kiváló bisztrót, aminek ebédmenüjét Mici is megénekelte tavaly ősszel.

Ezen túl természetesen az étteremkalauzok is a legjobbak közé minősítették tavaly és idén is, így érthető, hogy az előkészítő konyhából átmenetileg vendégtérré avanzsált pincéből egy nívósabb környezetbe kerül az étterem a Bazilika közelébe. (Azt, hogy mennyire komoly szakmai munka folyik az LP-ben, jól mutatja, hogy a MÁK bistroba innen érkezett az új séf, Tálas Kata személyében, Huszár Krisztián távozását követően.)

Én idén januárban fogyasztottam el egy hasonlóan hibátlan ebéd menüt, Hapci mesterrel, tárgyalván némi együttműködés lehetőségeiről, de én ebédmenüről nem akarok kritikát írni, Hapci meg egy étkezés alapján nem ír, ezért előkotortam a telefonomról azt a három fotót, amit az ételekről csináltam.

Előétel: halfilé lágyra főtt tojással és párolt paprikával.

Főétel: császárhús burgonyapürével

Desszert: házi eszterházy torta házi vanilíafagyival

(Úgy emlékszem, egyik jobb volt, mint a másik. :))

AMI A LÉNYEG: augusztus 3-ig van még lehetőség a mostani helyen harapni egy falatot. Tegye meg, akinek idejébe belefér a jövő héten. 🙂 Utána már csak augusztus végén az új helyen élvezhetőek az LP ízei, először grill terasz, aztán szeptember közepétől teljes üzem keretében.

 

 

“Gasztro hír – Költözik a Laci!Konyha!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!