A Lila Körte emlékére

Nem kevés cukrászda van Budapesten és környékén, mégis kevés az igazán megbecsülendő intézmény, ahol finom a fagyi, finom az édes, finom a sós, akad egy ízes, erős, jó kávé is, meg egy mosoly mellé. Mindig. Talán a Szamos Cukrászdák közül a Royal Kávéház és a Szépkilátás Cukrászda, valamint az Auguszt Pavilon az, ahol ez folyamatosan adott a mi tapasztalataink alapján.

Aztán szeptember elején kaptunk egy somlóit sós csokiöntettel, plusz egy olyan megmikrózott lekváros palacsintát a Budai Gesztenyésben (ami a budakeszi Gesztenyéskert, csak más a neve), hogy  még a balatonparti fekete mellény-fehér ing-brifkó a farzsebben típusú csárdákból is végleg elzavarták volna a szakácstanulót érte (részletek hamarosan), hogy máshol kellett cukorba fojtanunk a csalódottságunkat.

Sokadszor jutott eszembe a Lila Körte Cukrászda az Egyetem téren, ami egy újgenerációs hely, sok blogger és internetes oldal toplistájára felkerült, szinte megkerülhetetlen eleme a glükóz-fruktóz ágazatnak a fővárosban. Elmentünk. Aztán a szeptemberi bűnözős kirándulásaink mind odavezettek. Mert a bevezetőben felsorolt összes kivánalomnak megfelelt.

Szilvi kedvence a raffaello fagyi (minőségi raffaello ízvilággal: kókuszos-roppanós tésztás-vajas-krémes ízvilág), nekem a képeken is bemutatott mousse-szerű sütik, míg Fülöpé a töltött pékárúk, pogácsák. Hapci mester is visszatérő vendég a Lila Körtében. De mindez sajnos már múltidő, mivel október elején realizáltuk, hogy bezárt a hely. Pedig még sok süteményt megettünk volna ott, meg fagyit, meg mindent. 🙁 Mindenszentek alkalmából szeretteink után most megemlékezünk a Lila Körte Café-ról. Remélem, reméljük, még majd találkozunk az ott alkotókkal.

Addig pedig maradnak a fent említett klasszikusok, valamint a váci Desszert Szalon és új reménységként a La Praline. Illetve minden hasonló helyre vonatkozó felvetést szívesen fogadunk.

“A Lila Körte emlékére” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Bakker, megelőztél… azért majd írok róla valamit én is.
    [Megpróbáltam kifaggatni a tulajt mailben, de nem reagált.]

    Válasz
  2. Nagyon sok jó cukrászda nyílik mostanában – és kóklerség miatt nagyon hamar be is zárnak. Vannak a „nagyok” (Daubner, Zserbó és társaik), ahol viszont már a gyári termék dominál – és olyan is….
    De a legjobb cukrászdák egyike MA BUDAPESTEN A GELLÉRT SZÁLLÓ PRESSZÓJA – amely mögött egy zseniális cukrászcsapat áll.

    Ha nem hiszed, győződj meg róla!!!!!!!!!!!!!

    Üdv: Andy

    Válasz
  3. Igen én is sajnálom!! Nagyon szerettem keresztanyukám ott dolgozott…igen ő csinálta a finom sütiket …Egy nap ott voltam keresztanyával és segítettem fagyit csinálni…:) nagyon hiányzik főleg a sok finom sütije keresztanyának.:) Ott nincs olyan ki nem mosolygott volna….<3

    Válasz

Hozzászólás a(z) attila bejegyzéshez Válasz megszakítása