1997-ben voltam húsz éves. Akkor kezdtem el először egyetemre járni és akkor költöztem Budapestre. Ilyen meghatározó évben meghatározó időszakban rengeteg elemi, máig ható zenei felvétel véste bele magát a nép tudatába.  Tegyük föl a koronát 2014 januárjára ezzel a pár perces megemlékezéssel…

Pár hívószóval indítok: Barbie Girl, Macarena, Coco Jambo… Már ez is önmagábaN elég lenne a teljes sokkhoz, de ugyanebben az évben szárnyaltak a Spice Girls első slágerei, Elton John énekelte el Diana tiszteletére a Candle in the wind-et, illetve a Hanson nevű fiúcsapat értelmet is kevert a könnyűzenébe a MmmmBop című felvételével.

De az igazi időutazást az hozza el, ha minden külső tényezőt kizárva, akár fülhallgatóval vagy aki megteheti erős hangtechnikával és kiváló minőségben elmélyülten magához veszi újra  Mark Morrison Return of the Mack című örökzöldjét… Ebben a “dalban” benne van minden, ami a tinédzserkort és az akkori hangzásvilágot jellemezheti. Hűen. Elemezhetjük mélységében is, de kár megbontani a csávó afroamerikai orrhangjának és az alákevert végtelen egyszerű dallamnak az organikus egészét: így jó, ahogy van.

Bónusz trekknek pedig a ma ismert világ egyik legérzékibb klippjét is megtekintheti minden kedves érdeklődő:

 

 

8 Replies to “Geci Beerboard Top 30 – 1997”

 1. “Már ez is önmagába elég lenne”…
  ÖnmagábaN már ez is elég lenne…
  …Akarod mondani, ha jól sejtem…

 2. A stílus nem egyéb, mint az a rend és lendület, amit gondolatainkba viszünk.
  A stílus maga az ember.

  Stilárisan viszont még mindig nem oké.
  Alásszolgája

 3. Amúgy mi a helyzet a polgári értéktárban? Fölköpés – aláállás megvolt már?

 4. Simán! 🙂 Bár az értékek maradtak, meg a magunkénak is valljuk, csak azok nem, akik jobboldalinak pozícionálják magukat politikaszerte… Szar ügy, nehéz vele megbékélni.

  Te hogy állsz az Ökörköri Körrel? Lesz ennek az összefogásnak bármi foganatja? Én személy szerint örülnék neki, de túl sok a hülye a csapatban… Ez a Simon is, b@zdmeg: ennyi idő alatt nem tanult meg tisztességesen lopni…

 5. Hát, én már négy éve sem tudtam kire/mire szavazni, most meg megint nem. Szarban a haza! Mondanám, hogy TESZ (http://www.tesz.info), de mindig él az a kényszerképzet, hogy hát lepkefingra lehetőleg ne.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.