Jani, a hentes

A megkerülhetetlen óbudai Jáner hentesnél annyi változás, külső behatás történt az elmúlt 1-1,5 évben, mint előtte évtizedekig sem. Először Imit, a törzsgárda oszlopos tagját nevezték ki az új isaszegi üzlet szenior hentesének, vezetőjének. Utána tavaly nyáron rárobbant az épület teteje a boltra is egy kicsit, majd jó két hónap után visszatért a csapat és folytatta áldásos tevékenységét.

Most pedig, közel 30 év után, családalapítási céllal eligazol Jani, aki az igazi hentes karakter kellő testmagassággal, testmérettel, fülmögötti ceruzával és óriási, országos dumákkal és ami a legfontosabb: Budapest legjobb hurkáival, sült és fött csülkével, sült pörccel és hasonló jóságokkal

Nem akarok óriási kört futni, de a legnagyobb aranyköpéseket muszáj ide rögzíteni, még ha nem is adja vissza azt így írásban, mint amilyen hangulatot, mosolyt, mosolyokat eredményez egy húsboltban.

Jani és a felvágottas-melegkonyhás pálya

1. Köszönés 60+-os hölgyeknek: „Szerelmem”;  „Gyémántom”; „Virágszálam”

2. Főtt húsokhoz, grill csirkéhez őrölt paprika, só, bors ajánlása fiatalabb nőknek: „Megszórhatom-e egy kis szerelemporral?”

3. Elköszönönés visszajáró fiatal női vásárlóknak: „Csókollak több helyen'”

4. Sokáig gondolkodó, variáló törzsvendégnek noszogató szöveg: „Isten áldjon meg! <hatásszünet> Vagy 4-5 gyerekkel! <hatásszünet> Házasságon kívül!”

5. A hús, a termék minősítésére: „Gyönyörű, mint a házas élet! … Eleje!”

6. Még egy húsajánló: „Olyan gyönge, mint a Fradi védelem”

7. Klasszikus, kanállal vödörből szedett, sűrű mustár: „henti-musti” (hentes mustár)

“Jani, a hentes” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. kár, hogy nem szereztem Jani természetéről hamarabb tudomást. imádom a kokettáló henteseket, visszajáró vendég vónák

    Válasz

Szólj hozzá!