Weinhaus – Balatonmelléki Chardonnay

Vannak ételek és italok, amiket az ember – még ha nem is mágnás – elvi okok miatt sem vesz le a polcról, amikor az árát látja és az messze alulmúlja az alapanyag, a csomagolás és a munka összeértékét a fejünkben. Ilyenkor nem kerülhetünk másképp helyzetbe, mint ajánlás, javaslat, írott vagy szóbeli helyzetbehozás által, amit én, mi a poszt tárgyát képező bor esetébenRecitől kaptunk meg.

Fröccskirálynak hívják a háta mögött

Szóval itt van ez a fehérbor, 400 forintért / palack. Úgynevezett Tesco válogatás. Reci bácsi sommelier ismerőse azt mondta, rendben van, iható, fogyasztható nedű. Fröccsnek leginkább. A valóságot fedő ajánlás ez. A Keszthely környékéről származó chardonnay (ez az egyik fő területe a kevésbé ismert Balatonmelléke borvidéknek) bizony ilyen technológiai típusú feldolgozás közepette is kiválóan teljesít. Van sava, van gerince, igazi tóparti Há-eM-Csé stílusban vegyül a szódával/ásványvízzel. A buborékok erősítő hatása pont annyi lendületet ad a bornak, hogy bátran nyúlunk ismét az üveg után, amikor kiürül a pohár. Ha szerencsések vagyunk, akkor a vastagfalú poharunkról lassú mozdulatokkal tudjuk letörölni ujjainkkal a párát, amíg házigazdánk elsétál a hűtőig a következő töltetért.

Ilyen korrekt bort olyan áron, amiért csak tőkementes italokat és pet-palackos tablettás cuccokat kapni: ajándék. Recinek és kedves ismerősének is köszönjük a kellemes perceket, amiket eddig és a jövőben is fog okozni ez az itóka.

Segédanyagok:

1. A bor adatlapja a borászat oldalán

2. Tesco online vásárlási felületen a bor adatlapja

“Weinhaus – Balatonmelléki Chardonnay” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!