No, tegnap lefotóztam a marhákat, akiket nagyon forgatni nem, de folyamatosan ellenőrizni volt időm. Megbüdösödés most keddig (február 28) nem történt. Így – mert elszámoltam magam – 29 napja vannak pácban, a hétvégén (de nem elképzelhetetlen, hogy már holnap) megkóstoljuk…
Ehhez a fotóhoz csak annyit kommentárnak, hogy nagy gonddal sikerült úgy elhelyezni a hússzeleteket az üvegedényben, hogy teljesen ellepje az olajos pác az összeset. Itt éppen a keddig átforgatás egyik köztes állapotát örökítettem meg.
Amint ezen a második képen látszik, a húsok a vörösből egy halvány rózsaszín árnyalatba lényegültek át, de a pácolás jótékony hatásaként minden szeleten legalább 2-3 centiméter széles szürkés sáv került kéregszerűen a húsdarabokra.
Mindenképpen fogom rögzíteni a holnapi sütést is, illetve a kész húsokról is készítek felvételt. Nem tudom, van-e sansza bárkinek, hogy vasárnap benézzen egy szelet hónapos marhára, de ha igen, akkor megpróbáljuk a családi menetrendbe beilleszteni, ok?
állat jól néz ki a hús! még sosem láttam ilyennek a marhát.
a bekukkantás – sajnos – sansztalan, val’szeg a rencsen keccsölök.
Nektek jó étvágyat!
Like
Ejdenagyon megkóstálnám, de sajnos vasárnap reggel megyek házoé 🙁
Nagyon jó étvágyat hozzája.