Ha a nagy többséget nézzük, az emberek azért járnak étterembe, mert mosogatás nélkül akarják megenni, amit otthon szoktak. – Körül-belül erre a végeredményre jutottunk Reci és Micivel egy közelmúltban történt későesti chat-elés végére. Ez kicsit fájt, de nem annyira, mint az utána következő rész, amikor összeszedtük, mit ajánlanak ennek fényében egy magára valamennyire sem adó, biztosra menő étteremben. És most hanyagoljuk a különböző elfajzott pizzériák kínálatát, azt majd egyszer talán külön.
Előétel gyanánt:
Hortobágyi palacsinta
Rántott camembert áfonyaszósszal(lekvárral) rizzsel
Rántott sajt tartárral rizzsel
Magyaros tál(kolbász, szalámi, szalonna, erőspaprika)
Levesként:
Erőleves cérnametéttel
Húsleves gazdagon
Hideg gyümölcsleves tejszínhabbal
Gulyásleves
Tárkonyos raguleves
Szárnyasok:
Rántott csirkemell
Ananászos csirkemell
Kijevi pulykamell
Cordon Bleu (egyes helyeken Gordon Bleu)
Halak:
Dunai halászlé (esetleg Tiszai, Szegedi, Bajai)
Halfilé Orly módra
Sertés:
Rántott borda
Párizsi rántott borda
Hentes tokány
Sertésszűz óvári módra
Csülök pékné módra
Cigánypecsenye (combból, hogy jó száraz legyen) elégetett kakastaréjjal
Készételek:
Bácskai rizseshús
Brassói aprópecsenye
Pacalpörkölt
Borjúpaprikás
Vörösboros marhapörkölt
Vegetáriánus ételek:
Rántott gomba tartárral
Rántott sajt tartárral
Rántott karfiol-brokkolifejek tartárral
Saláták:
Cézár saláta
Sopszka saláta
Görög saláta
Desszertek:
Gyümölcssaláta/gyümölcskehely
Somlói galuska
Gesztenyepüré tejszínhabbal
Mákos guba
Palacsinták (kakaós, túrós, lekváros)
Sajttál (trappista, anikó, pannónia, tihany camembert)
A marhaételekt nem véletlenül hagytam ki… És biztos ki is felejtettem egy csomót. Ha valakinek valamelyik nem ismerős, jelezze, szívesen felteszem a receptet. 🙂
Rantott burgonya es csulkos bableves meg elofordul olykor-olykor.
Nálam a BAleves – Jókai Style a nyerő!!! ha jó füstölhússal, és kolbásszal adják fel..
Viszont a Tüköryben a CSókakői kolbászleves( egybefőtt tojással) üt.
Ja és Sertésszelet kölönböző módokon: Bakonyi ~, Jóasszony-módra, Hentes módra, ésatöbbi..
asszem a Báránygerincébe húzott tejszínes mozzarellás lazac csíkok, borpárlatban pirított mézes mustáros zöldségkehelyben tálalva- amarellás mandulás öntettel NEM tartozik a fennt felsoroltak közé…
A ‘tálak’!
XY-tál a hely nevétől függően, és mindegyiken ugyanaz: 2 szelet rántott husi, 2 szelet párizsiasan sütött husi meg két natúr szelet. Szigorúan sertés. Száraz rizs, fáradt süttkrumpli.
Na.
Zsofika, ott a pont! 🙂
plusz sertesszelet/palacsinta/ubisali XY modra, amivel kivedtek, h beszoljanak nekik az elkeszites hianyossagaiert.
Konkretan megtortent, h ice coffee-nak adtak espresso-t jegkockaval.
Ez nekem csak Resti-hangulatú enteriőrbe helyezve megy.
Csontleves
Resztelt máj rizi-bizivel
Lecsós virsli burgonyakrokettel
Sajttal töltött pulykamell (szigorúan mélyfagyasztottból)
Babfőzelék – perkelt kombó
Vegyesvágott savanyúság
És az a klasszik cukros-nyúlós tartármártás