Mivel etetnek?

Ha a nagy többséget nézzük, az emberek azért járnak étterembe, mert mosogatás nélkül akarják megenni, amit otthon szoktak. – Körül-belül erre a végeredményre jutottunk Reci és Micivel egy közelmúltban történt későesti chat-elés végére. Ez kicsit fájt, de nem annyira, mint az utána következő rész, amikor összeszedtük, mit ajánlanak ennek fényében egy magára valamennyire sem adó, biztosra menő étteremben. És most hanyagoljuk a különböző elfajzott pizzériák kínálatát,  azt majd egyszer talán külön.

Előétel gyanánt:

Hortobágyi palacsinta
Rántott camembert áfonyaszósszal(lekvárral) rizzsel
Rántott sajt tartárral rizzsel
Magyaros tál(kolbász, szalámi, szalonna, erőspaprika)

Levesként:

Erőleves cérnametéttel
Húsleves gazdagon
Hideg gyümölcsleves tejszínhabbal
Gulyásleves
Tárkonyos raguleves
Szárnyasok:
Rántott csirkemell
Ananászos csirkemell
Kijevi pulykamell
Cordon Bleu (egyes helyeken Gordon Bleu)
Halak:

Dunai halászlé (esetleg Tiszai, Szegedi, Bajai)
Halfilé Orly módra
Sertés:

Rántott borda
Párizsi rántott borda
Hentes tokány
Sertésszűz óvári módra
Csülök pékné módra
Cigánypecsenye (combból, hogy jó száraz legyen) elégetett kakastaréjjal
Készételek:

Bácskai rizseshús
Brassói aprópecsenye
Pacalpörkölt
Borjúpaprikás
Vörösboros marhapörkölt

Vegetáriánus ételek:

Rántott gomba tartárral
Rántott sajt tartárral
Rántott karfiol-brokkolifejek tartárral

Saláták:

Cézár saláta
Sopszka saláta
Görög saláta
Desszertek:

Gyümölcssaláta/gyümölcskehely
Somlói galuska
Gesztenyepüré tejszínhabbal
Mákos guba
Palacsinták (kakaós, túrós, lekváros)

Sajttál (trappista, anikó, pannónia, tihany camembert)

A marhaételekt nem véletlenül hagytam ki… És biztos ki is felejtettem egy csomót. Ha valakinek valamelyik nem ismerős, jelezze, szívesen felteszem a receptet. 🙂

“Mivel etetnek?” bejegyzéshez 7 hozzászólás

  1. Nálam a BAleves – Jókai Style a nyerő!!! ha jó füstölhússal, és kolbásszal adják fel..
    Viszont a Tüköryben a CSókakői kolbászleves( egybefőtt tojással) üt.

    Válasz
  2. Ja és Sertésszelet kölönböző módokon: Bakonyi ~, Jóasszony-módra, Hentes módra, ésatöbbi..

    Válasz
  3. asszem a Báránygerincébe húzott tejszínes mozzarellás lazac csíkok, borpárlatban pirított mézes mustáros zöldségkehelyben tálalva- amarellás mandulás öntettel NEM tartozik a fennt felsoroltak közé…

    Válasz
  4. A ‘tálak’!

    XY-tál a hely nevétől függően, és mindegyiken ugyanaz: 2 szelet rántott husi, 2 szelet párizsiasan sütött husi meg két natúr szelet. Szigorúan sertés. Száraz rizs, fáradt süttkrumpli.

    Na.

    Válasz
  5. Zsofika, ott a pont! 🙂

    plusz sertesszelet/palacsinta/ubisali XY modra, amivel kivedtek, h beszoljanak nekik az elkeszites hianyossagaiert.
    Konkretan megtortent, h ice coffee-nak adtak espresso-t jegkockaval.

    Válasz
  6. Ez nekem csak Resti-hangulatú enteriőrbe helyezve megy.

    Csontleves
    Resztelt máj rizi-bizivel
    Lecsós virsli burgonyakrokettel
    Sajttal töltött pulykamell (szigorúan mélyfagyasztottból)
    Babfőzelék – perkelt kombó
    Vegyesvágott savanyúság
    És az a klasszik cukros-nyúlós tartármártás

    Válasz

Szólj hozzá!